Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

dopóki nie latasz ze szmatką na kolanach jak Frankai, jest dla Ciebie nadzieja :D ;)

Nie na kolanach, tylko na nakolannikach :p

Szwagierka na wakacjach czytała książkę o Steve Jobsie. On nie uznawał kompromisów. Może powinienem swoją dokładność wykorzystać na polu biznesowym? I nie mówię tu o sukcesach na czyjeś konto (w trakcie wczasów przyszły wieści o 2 wynikających właśnie z mojej drobiazgowej upierdliwości), tylko na własne :rolleyes: Tylko jak tu ryzykować jak się ma rodzinę i kredyt na karku :confused:

I nie mówię tu o sukcesach na czyjeś konto (w trakcie wczasów przyszły wieści o 2 wynikających właśnie z mojej drobiazgowej upierdliwości), tylko na własne :rolleyes: Tylko jak tu ryzykować jak się ma rodzinę i kredyt na karku :confused:

masz jaja to sobie poradzisz - grunt to dobre przygotowanie i rozeznanie rynku, na którym chcesz działać - jak przystało na pedanta masz to obcykane do najmniejszego detalu

Co się dzieje wojgoc z Frankai wymieniają uprzejmości??!

A dlaczegóż by nie? Ja naprawdę doceniam zaangażowanie wojgoca. A że czasem idą iskry? Przyroda ;)

Zresztą nie my jedni krzeszemy iskry. To "uroki" przekazu pisanego. Kto się posługuje e-mail'ami w pracy, zapewne też ma sporo przykładów konfliktów wywołanych pismem. W dyskusji bezpośredniej o wiele łatwiej jest się dogadać.

To "uroki" przekazu pisanego. Kto się posługuje e-mail'ami w pracy, zapewne też ma sporo przykładów konfliktów wywołanych pismem.

ja mam dokładnie odwrotnie :) z obecną szefową współpracuję od ponad 5 lat i może z 10 razy rozmawiałyśmy przez telefon (osobiście 1 raz :D), a wszystko załatwiamy mailami i jest super. z poprzednim pracodawcą zerwałam współpracę, która układała się pomyślnie przez 2 lata, aż kiedyś ucięliśmy sobie pierwszą rozmowę telefoniczną ;)

Czuszka, jak ma krispola kupionego w f-mia Bauman. Na razie jestem zadowolona.

Mam pytanie od osób, które przerabiały montaż luster w łazienkach - czy mogę przykleić lustro do gołego tynku? Wykończeniowiec mówi, że po pewnym czasie odpadnie. I proponuje albo montaz na kołkach, albo przyklejenie do kafelek. Sęk w tym, że na kołkach będzie odstawać od ściany, a kafelek nie chcę na tej ścianie, gdzie będzie lustro :( help.

Czuszka, jak ma krispola kupionego w f-mia Bauman. Na razie jestem zadowolona.

Mam pytanie od osób, które przerabiały montaż luster w łazienkach - czy mogę przykleić lustro do gołego tynku? Wykończeniowiec mówi, że po pewnym czasie odpadnie. I proponuje albo montaz na kołkach, albo przyklejenie do kafelek. Sęk w tym, że na kołkach będzie odstawać od ściany, a kafelek nie chcę na tej ścianie, gdzie będzie lustro :( help.

W dolnej łazience mamy lustro 90 cm x 90cm i było klejone bezpośrednio do ściany. 2 lata wisi i nic mu się nie dzieje :)

W tą sobotę szklarze montowali nam lustro w górnej łazience 250 cm x 81 cm. Aby lustro było na równo z kaflami do ściany przyklejali najpierw takie paski pionowe szer. ok. 15cm x wys. 81 cm ze szkła jeśli dobrze zauważyłam ;) a następnie przykleili całą taflę lustra.

Polecam szklarza z Oleśnicy (Reymonta 12a, tel. 501 326 176) - jestem bardzo zadowolona! Za takie duże lustro 4 mm, wyfrezowane, z MONTAŻEM (w tym ich klej i te podkłady) zapłaciłam tylko 335 zł!!! a gdzie indziej krzyczeli nawet 680 zł bez dojazdu!!!!!

Zadzwoń, wypytaj a nie sugeruj się wykończeniowcem bo ekipy patrzą tylko na to aby IM było wygodnie!!!

Większe formaty luster silikonuje się wokół a nie fuguje, jak niektórzy mówią bo ściany pracują.

Moi rodzice robili remont łazienek i również lustra zostały naklejone na ścianę i NIC się nie dzieje :)

Teraz są takie kleje że nie zerwiesz lustra ze ściany :)

zbieram opinie o bramach garażowych :-) co polecacie i gdzie to kupić w dobrej cenie? ogólnie mamy mętlik w głowie i brak chęci na zagłębianie sie w kolejny temat, więc byłabym wdzieczna za wspomożenie :-)

Czuszka my mamy bramę garażową Wiśniowskiego. Śmiga jak szalona i nic się nie dzieje :) Uważam, że to był dobry wybór.