Tatarak 23.07.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 mój wykonawca twierdzi, że przykleić się da, ale po pewnym czasie "klej przeżre każdy tynk" i razem z nim odpadnie od ściany tylko nie wiem, jaki dlugi jest ten "pewny czas", bo może 20 lat? muszę go poprosić o uściślenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.07.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Czuszka, jak ma krispola kupionego w f-mia Bauman. Na razie jestem zadowolona. Mam pytanie od osób, które przerabiały montaż luster w łazienkach - czy mogę przykleić lustro do gołego tynku? Wykończeniowiec mówi, że po pewnym czasie odpadnie. I proponuje albo montaz na kołkach, albo przyklejenie do kafelek. Sęk w tym, że na kołkach będzie odstawać od ściany, a kafelek nie chcę na tej ścianie, gdzie będzie lustro help. niech Ci zasmaruje tynk cienką warstwą kleju do płytek i na to przyklejaj lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.07.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 mój wykonawca twierdzi, że przykleić się da, ale po pewnym czasie "klej przeżre każdy tynk" i razem z nim odpadnie od ściany tylko nie wiem, jaki dlugi jest ten "pewny czas", bo może 20 lat? muszę go poprosić o uściślenie... Pierwsze słyszę Jaki klej będzie najlepszy … ? Do klejenia luster używaj tylko specjalnie do tego przeznaczonego kleju! Taki produkt ma specjalnie dobraną konsystencję, która ułatwia wyciskanie go i rozprowadzenie. Klej nanosi się na tylną stronę lustra plackami, za pomocą specjalnego pistoletu lub paskami (co 5cm). Klej wysycha z szybkością około 2 mm grubości na każde 24 godziny. W rzeczywistości ten czas może być dłuższy lub krótszy – zależnie od temperatury i wilgotności pomieszczenia. Zużycie kleju zależy od grubości nakładanej warstwy – opakowanie o pojemności 310 ml zwykle wystarcza na przyklejenie 2-2,5 m2 lustra. Uwaga! Luster nie wolno przyklejać na piankę montażową, silikony octanowe, akryl, kleje dwuskładnikowe ani kleje do glazury. Żadne z tych preparatów nie gwarantują trwałego i odpowiedniego zamocowania lustra, a w dodatku mogą je uszkodzić. Stosowany przez nas klej musi być neutralny chemicznie – nieagresywny w kontakcie z taflą lustrzaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.07.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 zbieram opinie o bramach garażowych co polecacie i gdzie to kupić w dobrej cenie? ogólnie mamy mętlik w głowie i brak chęci na zagłębianie sie w kolejny temat, więc byłabym wdzieczna za wspomożenie ja polecam P. Roberta Stasiaka z firmy Irga - 607032755. mam Hormanna 5x2,25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.07.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ślężanka, dzięki Proszę bardzo Nasze lustro http://images38.fotosik.pl/1719/e65a2eee15b23cacm.jpg' alt='e65a2eee15b23cacm.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.07.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ślężankaaa,czy gostek od lustra byl u Ciebie na pomiarach czy Ty podawalaś wymiar a On tylko montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 23.07.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 ja polecam P. Roberta Stasiaka z firmy Irga - 607032755. mam Hormanna 5x2,25 mam wycenę z Obornik śląskich na Hormanna 5x2,25 Titan metalic za 8100 z montażem brutto. myslisz ze tam będzie taniej? posprawdzam też te przez Was polecane firmy, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.07.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ślężankaaa, czy gostek od lustra byl u Ciebie na pomiarach czy Ty podawalaś wymiar a On tylko montował? Był na pomiarze, który był bezpłatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.07.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Był na pomiarze, który był bezpłatny. do Ciebie ma blisko... do mnie 50km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.07.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 mam wycenę z Obornik śląskich na Hormanna 5x2,25 Titan metalic za 8100 z montażem brutto. myslisz ze tam będzie taniej? posprawdzam też te przez Was polecane firmy, dzięki nie mam pojęcia - sprawdź, ja mam białą. cena zalezy też od gadżetów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.07.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 do Ciebie ma blisko... do mnie 50km Duże masz to lustro/lustra? Robiłeś już jakąś wycenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.07.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ślężanka, dzięki za bezpośredni numer. Będę dzwonić.Czuszka, ja zamawiałam Normstahla w Renovii na Krakowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.07.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Mam pytanie od osób, które przerabiały montaż luster w łazienkach - czy mogę przykleić lustro do gołego tynku? Wykończeniowiec mówi, że po pewnym czasie odpadnie. I proponuje albo montaz na kołkach, albo przyklejenie do kafelek. Ja mam montaż między płytkami. Lustrowiec dał wytyczne jak przygotować powierzchnię, ale już nie pamiętam jak. Chyba wyklejane było g-k. On sobie przykleił i zaakrylował. Posiadanie płytek wokół jest plusem, bo zmniejsza siły działające na klej. Lustro jest niejako podparte. A to swoje to chcesz tak na żywca, czy może jakaś mała ramka jest planowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.07.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ślężanka, dzięki za bezpośredni numer. Będę dzwonić. Czuszka, ja zamawiałam Normstahla w Renovii na Krakowskiej. Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.07.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Frankai - bez żadnej listwy, pokazałbym fotkę, ale mi fm znowu nie pozwala wklejać na grupę bezpośrednio z kompa. co oni mają z tymi "udoskonaleniami", naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.07.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Duże masz to lustro/lustra? Robiłeś już jakąś wycenę? na dziś mam 3 lustra, za m-c dojdzie kolejne. swego czasu mialem cene 400zl/m2, oststnio nie robilem castingu - nie bedę wywazał otwartych drzwi przez Ciebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 23.07.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 na dziś mam 3 lustra, za m-c dojdzie kolejne. swego czasu mialem cene 400zl/m2, oststnio nie robilem castingu - nie bedę wywazał otwartych drzwi przez Ciebie;) Chyba powiariowali Jak będziesz już zdecydowany na zakup to możesz tam zadzwonić i zapytać. Może będzie im się opłacało jechać 50 km. Z tego co wiem to montują lustra nawet nad morzem. Ja docelowo będę potrzebowała jeszcze 2 lustra, ale to już na sam koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 23.07.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ślężanka, dzięki za bezpośredni numer. Będę dzwonić. Czuszka, ja zamawiałam Normstahla w Renovii na Krakowskiej. A ja też Normstahla ale z Osiński i Syn ze Strzelina (przyjechali na pomiar do Wro) i było 200 zł taniej niż w Renovii Mogę podać namiar na Pana Tomka przedstawiciela, robił chyba też bramę u Kaśki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.07.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 ja polecam P. Roberta Stasiaka z firmy Irga - 607032755. mam Hormanna 5x2,25 Ja również polecam Irgę - kilka osób z forum tam zamawiało i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 23.07.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ja tez mam Normsthala Euroflair garfitowy. Kupowalam w Bingo, ale podobno maja drogo.Ktos z grupy kupowal w Dlugolece chyba, o wiele taniej, ale nie pamietam firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts