Frankai 13.08.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Jak to z tym kryzysem jest? Nikt tu nie pisze, więc wszyscy pewnie - wbrew kryzysowym teoretykom - budują. W prasie czytam o tym, że ludziom się nie chce pracować za 1600zł, więc robią to Ukraińcy. A mi - w przeciwieństwie do poprzedniego roku - kliencie nie dają spokoju nawet w czasie wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 14.08.2012 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Eeeee tam jakieś nowoczesne wymysły. Bierzesz pręta min. 5m, ostrzysz go ładnie na końcu, wchodzisz na dach i walisz młotkiem 1,5 kg, lub większym jak ręka daje radę . Jak zejdziesz poniżej poziomu dachu, to walisz z drabinki i tak do ziemi. Wbijaliśmy takich prętów ładnych parę sztuk, żeby nie było, że teoretyzuję. Było to... jakieś 23-26 lat temu, więc już nie pamiętam wszystkiego Na przykład jaki był gruby ten pręt. Pewnie więcej niż 10mm, bo by się giął i mniej niż 20mm, bo chyba ciężko byłoby go unieść, a co dopiero wbić takim młoteczkiem. A może tłukliśmy to większym młotkiem? Większy - z tego co pamiętam - był 5kg Wszystko teoretycznie się zgadza... ale mam dwa ale... pierwsze, to fakt, że wolał bym nie ryzykować utknięcia takie pręta np. na 2 metrach, a drugie bardziej istotne, będę go wbijał w kotłowni, a nie na dworze Więc apel o "coś" SDS'owego dalej aktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 14.08.2012 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 I kolejny kuzwa problem. Tynkarze babrza sie, jakby patykiem w g... grzebali - robia juz trzeci miesiac i skonczyc nie moga. Sek w tym, ze IMHO spieprzyli sprawe. Sprawe opisalem tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206290-Wygladzenie-tynkow&p=5491356#post5491356 Moze bedzie mial dla mnie ktos dobra rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.08.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Jak to z tym kryzysem jest? Nikt tu nie pisze, więc wszyscy pewnie - wbrew kryzysowym teoretykom - budują. jest kryzys i inwestorzy muszą sami zapylać na budowie, robiąc to, co są w stanie. na przykład MŁA maluje ściany, bo mi wyszło, że nie zarobię przez miesiąc na malarzy i opiekunkę do dziecka, więc bardziej mi się kalkuluje malować samodzielnie jezu, jak mnie palce bolą od wałka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.08.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 My też będziemy malować sami, co zrobić... Tyle fajnie, że planujemy zaprosić znajomych na malowaną imprezę, każdy dostanie po pokoju i czapka, a potem hajla bajla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.08.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Malowanie to prosta rzecz. My też malujemy sami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.08.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 znaczy się jesteśmy pracowici czy jak.... bo ja też maluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.08.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Moorela - trochę słabo to widzę. Ścianę trzeba najpierw zagruntować, potem przemalować 1 lub 2 - w sensownych odstępach czasu. No chyba, że to będzie taka tygodniowa impreza z noclegiem i wyżywieniem Magda34 - pewnie że prosta rzecz, ale przy 700 m2 ścian dla jednej pary rąk z gruntowaniem itp. to jednak spory wysiłek. I żeby nie było mało śmiesznych aluzji - maluję niemal wyłącznie ja, ponieważ mąż ma ostatnio fajne godziny pracy, a malowanie lepiej wychodzi przy świetle dziennym Kaśka - jaki kolor dajesz w sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.08.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Wszystko teoretycznie się zgadza... ale mam dwa ale... pierwsze, to fakt, że wolał bym nie ryzykować utknięcia takie pręta np. na 2 metrach, a drugie bardziej istotne, będę go wbijał w kotłowni, a nie na dworze To jaką Ty szpilkę wbijasz, że Ci się zmieści w kotłowni? A może masz taką wysoką kotłownię? Nam chyba jakoś weszły. A jeżeli się mylę, to pewnie ścieliśmy i jeżeli nie spełniała dalej norm (za wysoka rezystancja), to pewnie wbijaliśmy kolejną obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.08.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 jest kryzys i inwestorzy muszą sami zapylać na budowie, robiąc to, co są w stanie. na przykład MŁA maluje ściany, bo mi wyszło, że nie zarobię przez miesiąc na malarzy i opiekunkę do dziecka, więc bardziej mi się kalkuluje malować samodzielnie jezu, jak mnie palce bolą od wałka... No i dlatego jest kryzys !!! Pieniądz musi krążyć. Jak Ty nie zapłacisz malarzowi, to on nie ma na coś. Tamci nie mają na zlecenie dla Ciebie, itd. Tak na marginesie - to mamy właśnie w Twojej działce spore zlecenie, ale raz że to nie Twoja specjalizacja z tego co pamiętam, a dwa że kolega szef już kogoś ustawił w standby, bo trzeba szybko zrobić dla kolegów za granicę, a potem z powrotem. Ja za to mam zasuw, ale uwielbiam to Dopiero wtedy mam powera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.08.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 No i dlatego jest kryzys !!! serio? a ja myślałam, że przez załamanie rynku kredytów subprime Stanach i nadmierne zadłużenie budżetów kilku państw Europy. pewnie coś źle przeczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.08.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Magda34 - pewnie że prosta rzecz, ale przy 700 m2 ścian dla jednej pary rąk z gruntowaniem itp. to jednak spory wysiłek. I żeby nie było mało śmiesznych aluzji - maluję niemal wyłącznie ja, ponieważ mąż ma ostatnio fajne godziny pracy, a malowanie lepiej wychodzi przy świetle dziennym przy takich powierzchniach warto kupic dobry pistolet malarski - oszczędnośc czasu bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.08.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam, nowych i starych czytelników i twórców najprężniejszego forum;) Dawno mnie nie było tutaj, a w miedzy czasie pewnie zwyczaje nowe zapanowały. Gdzie wystawiacie obecnie swoje nadstany powykonawcze do sprzedania? Kiedyś był wątek kup tanio, ale gdzieś przepadł Mam do odsprzedania rurę alupex Viessmanna i nie wiem, gdzie to wystawić. Co do mojego etapu budowy, to jestem po 4 latach przed generalnym remontem wewnątrz domu, ogród skończony, dach wyremontowany:] Może coś wrzucę do dziennika, by go odświeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.08.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 hej Daro_K,wystaw tutaj - http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2671 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.08.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 hej Daro_K, wystaw tutaj - http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2671 super dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.08.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 po to m.in tu jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.08.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 przy takich powierzchniach warto kupic dobry pistolet malarski - oszczędnośc czasu bezcenna rozmawiałam o tym pistolecie z jednym fachowcem, co nimi handluje i maluje. spytał, czy już czymś takim malowałam i powiedział "ja bym się na pani miejscu na własnym domu nie uczył" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.08.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 rozmawiałam o tym pistolecie z jednym fachowcem, co nimi handluje i maluje. spytał, czy już czymś takim malowałam i powiedział "ja bym się na pani miejscu na własnym domu nie uczył" I teraz będziesz się ogłaszała w innej branży niż dotychczas, dając dumpingowe ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.08.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 a rozmawiałas o takim za 100zł czy droższym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 16.08.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 I teraz będziesz się ogłaszała w innej branży niż dotychczas, dając dumpingowe ceny No, co? Trzeba z czegos zyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts