Tatarak 20.08.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 A ja w ciemno polecam Pana Artura z Manexu. Bezproblemowa wspólpraca. ja do stanu surowego prawie wszystko kupowałam w Manexie, a przy okazji dachówek tak się na nich nacięłam, że nie wylądowaliśmy w sądzie jedynie z tego powodu, że nie mam czasu. więc z polecaniem w ciemno bym nie ryzykowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.08.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Mamy duże zlecenie na CITO. Weźno dryndnij, włącz GG, lub napisz emalię. dzięki, ale moi klienci też mają non stop dla mnie zlecenia - a ja ogłosiłam sierpień miesiącem doglądania budowy. zresztą już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 20.08.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 pytałam na pchlim targu, ale bez odzewu, to może tu się uda - potrzebuję drzwi tymczasowe, może jednak komus zostały i zastanawia się co z nimi zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.08.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Mamik, ja mam dwoje drzwi debowych. Wymienialismy z bratem drzwi wejsciowe w blizniaku. Mam prawe i lewe. Do wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 20.08.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Mamik, ja mam dwoje drzwi debowych. Wymienialismy z bratem drzwi wejsciowe w blizniaku. Mam prawe i lewe. Do wyboru? no to bardzo dobre masz, bo takie właśnie potrzebuję i prawe i lewe napisz proszę na priv więcej szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.08.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 dzięki, ale moi klienci też mają non stop dla mnie zlecenia - a ja ogłosiłam sierpień miesiącem doglądania budowy. zresztą już wiesz Doglądanie to bym jeszcze zrozumiał. Zwłaszcza to co mi dzisiaj mówiłaś przez telefon, ale wcześniej pisałaś, że nie zarobiłabyś na opiekunkę i malarzy. I to mi się zupełnie nie zgadzało matematycznie, zwłaszcza, że Ty poświęcisz na ściany 3 razy tyle co oni. No ale wyszło, że kobieca wypowiedź nie może być interpretowana wprost, tylko trzeba się zastanowić co się kryje między liniami, potem co między tymi międzyliniami, a potem jeszcze między wyrazami i na koniec co między literami. A ja naiwny porównywałem to tak: ST<SO+1/3SM i zastanawiałem się czy ST jest takie małe, czy SO lub SM to kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.08.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Tatarak,czy Ty robiłaś wycene prac wykonczeniowych u chłopaków Madeleine - Arka i Huberta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.08.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Czy znacie jakieś sprawdzone miejsce do wiercenia otworów w gresie i szlifowania płytek gresowych do kąta? wymyśliliśmy sobie duże gresowe płytki na ścianę - muszą w nich być otwory pod baterię wannową, zamontowanie bidetu i wc, plus przy półeczce muszą być wyszlifowane do kąta, a wykończeniowiec nie chce ryzykować/nie ma odpowiednich narzędzi i muszę gdzieś z nimi podjechać. wygóglałam tę firmę http://tniemyplytki.pl/tniemy/oferta.html , ale może znacie/polecacie inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.08.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 i jeszcze jedno pytanko wykończeniowe - jak mam wannę stalową z narożnikami zakończonymi na okrągło (kaldewei saniform plus), to nie ma innej opcji, tylko przy narożniku zewnętrznym płytki na obudowie zejdą się w taki "wystający dziubek" (cytując wykończeniowca)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.08.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Tatarak - jak nie ma pasującej mozaiki, to trzeba wyciąć mozaikę z płytki. Nie chciałbym się nadziać na takowy dziubek, wcześniej się poślizgnąwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 21.08.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam wszystkich, Poszukuje namiar na dobrego murarza, do obmurowania kominu systemowego cegłą klinkierową. Akurat mój murarz powiedział, że niestety tego nie zrobi Nie mam dużo czasu, gdyż ekipa od dachu powiedziała, że max 5 dni na wymurowanie aby im pracy nie stanęły w miejscu Z góry dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.08.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Frankai - ja nie toleruję mozaiki, brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 21.08.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Hmmmm.... To Ty chyba masz mały problem jak taką szpilunię sobie chcesz wbić. A skoro taką chcesz, to nie strzelaj z armaty do muchy, tylko właź na ryczkę i wal młotkiem. Jak nie pójdzie, to zawsze możesz sobie dospawać, aczkolwiek obstawiam, że młotek przy tej długości, będzie lepszy niż elektryczny młot. Skoro nam 5m się nie gięły na boki, to przy takiej długości musi wejść. A tak swoją drogą - to skąd pomysł wbicia szpilki? I to w dodatku tak krótkiej? Właśnie specjalnie je wybrałem, żeby nie było kłopotu. Jedyne czego nie przewidziałem to problem z SDSMaxem... cały czas szukam, chociaż teraz mam maraton przedtynkowy Ekipa już się wprowadziła, oklejają okna itd, a ja do 1 w nocy robię wszystkie pierdoły które zostały.. masakra z tymi pierdołami wszystkimi. Jutro mam w końcu mieć założony licznik i mogą chłopaki odpalać agregat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 21.08.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 W opisie montażu kominów systemowych musi to być opisane. Dziękuję poszukam i poczytam niestety nasz projekt jest taki sobie - jeżeli chodzi o fragmenty wykonawcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 21.08.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 carolinka ja mam w projekcie systemowego scheidla rondo plus 16 i jest zaznaczona w stropie dylatacja 3cm wokół komina. Jest też zaznaczony jako szczegół A którego już nie moge odnaleźć ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.08.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Frankai - ja nie toleruję mozaiki, brrr trzeba było zastanawiac się wybierając wanne... a plytki po luku nie mozna przyciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.08.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Dziękuję poszukam i poczytam niestety nasz projekt jest taki sobie - jeżeli chodzi o fragmenty wykonawcze... Mój też nie miał szczegółów i błędy. Myślałem o systemowym ale wyczytałem w jego opisie o dylatacji i zrezygnowałem. Było to przed budową lub na etapie fundamentów, więc nikt mi nie mógł podpowiedzieć na Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 22.08.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 A to ta dylatacja to jakiś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 22.08.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 A to ta dylatacja to jakiś problem? Nie ma problemu w trakcie wykonywania stropu. Zazbrajasz strop jak mówi projekt i zostawiasz przewidziany odstęp i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.08.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Doglądanie to bym jeszcze zrozumiał. Zwłaszcza to co mi dzisiaj mówiłaś przez telefon, ale wcześniej pisałaś, że nie zarobiłabyś na opiekunkę i malarzy. I to mi się zupełnie nie zgadzało matematycznie, zwłaszcza, że Ty poświęcisz na ściany 3 razy tyle co oni. No ale wyszło, że kobieca wypowiedź nie może być interpretowana wprost, tylko trzeba się zastanowić co się kryje między liniami, potem co między tymi międzyliniami, a potem jeszcze między wyrazami i na koniec co między literami. A ja naiwny porównywałem to tak: ST<SO+1/3SM i zastanawiałem się czy ST jest takie małe, czy SO lub SM to kosmos. za dużo myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts