bacardi 28.08.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Jakie dawaliście bloczki na fundamenty? są jakieś firmy których należy szczególnie unikać? i czy B15 czy B20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.08.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Nikt nie ma pomysłu gdzie można korzystnie zakupić folię i styro na podłogę ?? styro - boczna Krakowskiej, jak sie jedzie na Brochów lub w Liroy - mieli ostatnio promocję cenową, mozez sprawdzic cene w renovie na Buforowej folie - najtaniej na www.folnet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.08.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Jakie dawaliście bloczki na fundamenty? są jakieś firmy których należy szczególnie unikać? i czy B15 czy B20? ja kupowałem w Termat. ładne bloczki - równe i dobrze zawibrowane - widziałem w Casto na Bielanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 28.08.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Jakie dawaliście bloczki na fundamenty? są jakieś firmy których należy szczególnie unikać? i czy B15 czy B20? A jakie przewiduje projekt? Kup w Betardzie (Długołęka) lub Termat. (Środa Śl.) Unikaj extra promocji na Allegro. Wynikają najczęściej ze zmniejszonej ilości cementu w bloczkach produkowanych przez firmy koguciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 28.08.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 No właśnie projekt jest dziwny w tym miejscu, bo na rysunkach konstrukcyjnych jest zaznaczony beton B20 na ławy i wieńce, natomiast nic nie znalazłem na temat klasy samych bloczków :] Kierbud zasugerowała, że lepiej dać B20 ale B15 też mogą być, wykonawca sugeruje B15... Musze tylko teraz dokładnie sprawdzić różnice cenowe, raczej myślę o B20... O Betardzie słyszałem że dobry, w hurtowniach polecali mi własnie Termat, na razie najtaniej po 3,10 brutto, ale wtedy jeszcze nie pytałem o klasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 28.08.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 No właśnie projekt jest dziwny w tym miejscu, bo na rysunkach konstrukcyjnych jest zaznaczony beton B20 na ławy i wieńce, natomiast nic nie znalazłem na temat klasy samych bloczków :] Kierbud zasugerowała, że lepiej dać B20 ale B15 też mogą być, wykonawca sugeruje B15... Musze tylko teraz dokładnie sprawdzić różnice cenowe, raczej myślę o B20... O Betardzie słyszałem że dobry, w hurtowniach polecali mi własnie Termat, na razie najtaniej po 3,10 brutto, ale wtedy jeszcze nie pytałem o klasy... Sprawdź w opisie projektu, nie tylko na samych rysunkach. U mnie jest rozdział: "Rozwiązania budowlane, konstrukcyjne i materiałowe" Tam jak byk u mnie stoi, bloczki betonowe 15MPa na zaprawie cemenowej M10 na pełne spoiny zatarte na gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 28.08.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 ElwoodWroclaw Dzięki! Nie wiem jak to się stało ale nie zeskanowałem tej strony projektu. Faktycznie są bloczki betonowe M2 i M4 o fb=15MPa na zaprawie cementowej klasy M5. Najprawdopodobniej będzie Termat, jutro jeszcze jadę je obejrzeć na żywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 28.08.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 styro - boczna Krakowskiej, jak sie jedzie na Brochów lub w Liroy - mieli ostatnio promocję cenową, mozez sprawdzic cene w renovie na Buforowej folie - najtaniej na www.folnet.pl Wielkie dzięki, tego adresu właśnie szukałem, bo kiedyś ktoś tu go podawał. Tylko pytanie która to folia ma byc ? http://folnet.pl/grupa/folie-budowlane/folie-izolacyjno-budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 30.08.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Ile powinno się doliczyć zapasu przy zamawianiu styropianu na elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.08.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Wielkie dzięki, tego adresu właśnie szukałem, bo kiedyś ktoś tu go podawał. Tylko pytanie która to folia ma byc ? http://folnet.pl/grupa/folie-budowlane/folie-izolacyjno-budowlane to zalezy jeszcze czy robisz podłogówkę, bo wtedy musisz kupic aluminiową w czerwona kratkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 31.08.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Podłogówkę robię, a pod styropian nie daje się tej folii ? tylko między styro a wylewkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.08.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 haku,jesli nie masz wysokiego poziomu wód gruntowych to daj folie czarna budowlana grubą podwojnie, na to styro, folia do podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 31.08.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Nikt nie ma pomysłu gdzie można korzystnie zakupić folię i styro na podłogę ?? Najkorzystniej to nie wiem. Ja dzwoniłam po hurtowniach i dopytywałam się o dostępność i ceny, w zależności od rejonu, Agrobud, Budinpol, Mb-03, Builder, MBS.... Potrzebowałam na szybko, więc z Internetu nie korzystałam. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 31.08.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ka*sia - tak właśnie zrobię, byłem już na Buforowej, zajrzę w tygodniu do reszty, na sam koniec markety. wojgoc - co to jest gruba folia, człowiek od wylewek powiedział standard 0,2 grubsza 0,3.... a ja gdzieś słyszałem o 1 mm... i znów zgłupiałem. A z dobry wiadomości, jutro chyba skończą piętro tynkować Jedynie co mnie zdziwiło , to fakt, że robią max 5-6 godz dziennie. Ale może taki jest proces technologiczny Ważne że efekt końcowy jak dla mnie jest rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.08.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Podłogówkę robię, a pod styropian nie daje się tej folii ? tylko między styro a wylewkę ?? A jak myślisz - po co jest tak kratka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 31.08.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 nie droczcie się z facetem o kratki;) kup z folnetu folię czarną 0,2 lub 0,3 nawet możesz dać podwójnie o styro zapytaj w hurtowni na grabiszyńskiej lub szostaka w oleśnicy i na to srebrna folia z czerwoną kratką z folnetu tak w dużym skrócie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.08.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 nie droczcie się z facetem o kratki;) A kto się droczy? Przecież to odpowiedź ćwicząca szare komórki i dająca jednocześnie dowód zasadności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.08.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 wojgoc - co to jest gruba folia, człowiek od wylewek powiedział standard 0,2 grubsza 0,3.... a ja gdzieś słyszałem o 1 mm... i znów zgłupiałem. mialem na mysli folię pod oczka wodne - chyba 0,6mm A z dobry wiadomości, jutro chyba skończą piętro tynkować Jedynie co mnie zdziwiło , to fakt, że robią max 5-6 godz dziennie. Ale może taki jest proces technologiczny Ważne że efekt końcowy jak dla mnie jest rewelacyjny. a jakie tynki kładziesz? i co to za ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 01.09.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Frankai - ja zaczynam od spodu, z tego co wiedziałem chciałem dać czarna folie między płyte a styro i o tą folię cały czas mi się rozchodzi. To że pod rurki od podłogówki daje się folię-matę z kratka, która ułatwia układanie tych rurek to wiem, ale po Twoim poście zgłupiałem. Teraz już mam sytuację wyjaśnioną. Kaśka73 - dziękuję, że wzięłaś mnie w obronę czyli albo folia 0,6 albo 2x 0,3. Znów mały dylemat, co lepsze i wygodniejsze do kładzenia, dwie warstwy folii nie będą za bardzo się ślizgać ? wojgoc - tynki cem-wap. Chłopaki mieszają na miejscu, ale robią agregatem, potem gąbkują. Jedyna wada, że potrzebują dużo miejsca na piasek, basenik z wapnem i worki z cementem. Ale mają długie węże i są rozłożeni na sąsiedniej działce z 20 metrów od granicy. Ekipa z Wrocławia. Robili 6 lat temu tynki u mojej kuzynki i jest mega zadowolona, a poza tym polecił mi ich mój majster który mi buduje i "dogląda" prac. Jak ktoś chce pooglądać ich na żywo to jest jeszcze przez 2 tygodnie okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.09.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 haku, jesli nie masz wysokiego poziomu wód gruntowych to daj folie czarna budowlana grubą podwojnie, na to styro, folia do podłogówki I ja skorzystam z rady za co dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts