haku 07.09.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Jeszcze jedno w trakcie, po pierwszej szprycyhttp://images46.fotosik.pl/1752/a05fd5d31049d78bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 07.09.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ocieplenie będzie od zewnątrz. KG jest przykręcony na sztywno do murłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 07.09.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Nie boisz się, że Ci to jednak popęka, jak więźba będzie pracować? Bo wygląda ładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 07.09.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Tynkarze którzy mi to doradzili robią tynki ponad 15 lat, więc zdałem się na ich doświadczenie. Mój majster, który stawiał mi chałupkę też powiedział że to najlepsze rozwiązanie. Więc z braku innych lepszych pomysłów zrobiłem tak. Co będzie to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 07.09.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 NO właśnie najgorsze jest to, że to się okaże, jak już meble będą stały Idę poszukać jeszcze innych opcji, ale póki co, ten styropian do murłaty sobie chyba odpuścimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 07.09.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 A kiedy wchodzą u ciebie z tynkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 07.09.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 W poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 07.09.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Uuuuu.... to troszkę mało czasu na decyzję. Chyba, że masz moich, to będą mieli tydzień poślizgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcineq 07.09.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam Serdecznie. Poszukuje sprawdzonej i doświadczonej ekipy budowlanej z Wrocławia lub okolic, zależy mi by ekipa była doświadczona w budowie ścian jednowarstwowych z YTONGa (łącznie ze stropem) do SSO. Był bym bardzo wdzięczny za namiary, może być na priv. Z góry dziękuje z pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 U mnie też jest do murłaty przykręcona płyta kg, na to siatka i klej i tynk... i pęka na poziomie połączenia między kg-ścianą kolankową są w wielu miejscach rysy. nie wiem, czy "moi" spierniczyli - co by mnie nie zdziwiło - czy może inne czynniki wchodzą w grę? Haku, kiedy robiłeś tynki i jak długo wcześniej miałeś skończony SSO? Marcineq - hej, zajrzyj do wątku Moje ekipy, czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.09.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Mam prośbę o informację, jak obudowywaliście murłatę? I czy skutecznie (że nie pęka tynk)? Tynkarze proponują styropian przymocować do samej murłaty i wtedy na równi ze ścianą polecieć tynkiem - mi się wydaje, że będzie pękać, jak murłata będzie pracować... A może przyczepić ten styropian jakoś pionowo do wieńca? Czy bez sensu? Pomóżcie proszę U mnie jest styropian do murłaty, siatka, klej, tynk - już po roku pojawił się "wężyk" na łączeniu, lecz jest to tak delikatne pęknięcie, że po zamalowaniu farbą go nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 W poniedziałek robi Ci Marek czy Bartek? ja mam przez nich tak robione i jest ok. Sztuka polega na tym by poszczególne etapy tej pracy nie byly robione na szybko, niech klej do styro wyschnie, nalożona siatka też, potem zasmarowanie też, dodatkowo mozesz przed założeniem siatki, linie styku styro i muru okleic tasmą do trudnych łączeń regipsowych mi tak obrobili poza obróbką murłaty robili mi wszyskie skrzynki rolet i nigdzie nie ma pęknięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.09.2012 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 08.09.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Haku, kiedy robiłeś tynki i jak długo wcześniej miałeś skończony SSO? SSO miałem 3 lata temu, więc więźba już raczej wyschła i "się ułożyła". KG z klejem przykleiłem 2 tygodnie przed otynkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.09.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Własnie miałam o to samo pytać Wojtka, jaką miał przerwę między dachem a otynkowaniem. Wojtek, jaką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.09.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 właśnie, u mnie wieźba była robiona w listopadzie/grudniu, a tynkowanie w marcu/kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.09.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 właśnie, właśnie...u mnie będzie podobnie, przerwa jedynie 5 miesięcy.Wygląda na to, że na co byśmy się nie zdecydowali i tak popęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.09.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Moorela, ja mam przy murłacie styropian, na to poszła siatka, klej i tynk. Do dnia dzisiejszego (przed chwilą przeszłam wszystkie skosy, poza tym nad pustką) nie mam żadnych spękań ani przy łączeniu z kg ani przy łączeniu styropianu ze ścianką kolankową. Dach XI 2010-I 2011; tynki razem z obudową murłaty (robili to tynkarze) V-VI 2011, obudowa kg IX 2011, spoinowanie i szpachlowanie XII 2011- I 2012. Spękania u mnie pojawiły się na łączeniu kg ze ścianami szczytowymi. Natomiast tam gdzie mówiono, że "na pewno Pani popęka" (łączenia ścianki kolankowej z kg i styropianu z murem, obróbka okien dachowych) na razie śladu nie ma ani tam, gdzie mam jeszcze gładzie ani tam, gdzie są same tynki. W zasadzie nie wiem, jaki wniosek z tego wyciągnąć. Wydaje mi się jednak, że najwazniejsze, aby było to prawidłowo, starannie zrobione. Wiadomo, budynek pracuje. Jednak moim zdaniem ten argument jest nadużywany przez wykonawców. Na wiele rzeczy mają odpowiedź - "wie Pani, budynek pracuje". Część spraw pewnie jest z tym związana, ale czasami są to skutki jakiś innych rzeczy - czasami też nieprawidłowości wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 08.09.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Czekam na dekarza. Mial byc przedwczoraj, wczoraj i w koncu dzisiaj o 16,00. Nie odbiera juz telefonu. A przylecialam specjalnie ze wzgledu na niego:( Oddzwonil. Zapomnial o mnie. Ja chyba padne... Jutro rano juz wracam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts