Moorela 08.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Spirea, dziękuję za odpowiedź, to pocieszające. Widzieliśmy się dziś z kolegą, który ma nam robić zabudowę poddasza i on z kolei robi też tak, że leci kg i skosy i całą ściankę kolankową, ale to rozwiązanie tez nam nie do końca leży... No nic, mam czas do poniedziałku, ale Twój wpis rzucił nowe światło na ten temat a "budynek pracujący" owszem, jest dobrym wykrętem, przy czym mi tez trudno ocenić, czy to faktycznie wykręt, czy jednak tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 08.09.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Czy ktoś zna jakiegoś misia od betonu towarowego - tzw. resztek? Potrzebuję niecały m3 w sumie... cena transportu 9-metrową gruchą mnie zabije. Na doładunek się umówić to trudna sprawa. Projekt wiata wystartował, ale kręcenie betonu w betoniarce, która jest w stanie pociągnąć załadunek max. 4 szufli materiału będzie trwało tydzień. Pozdrav Przy okazji dolewania schodów tarasu dowiedzieliśmy się, że można dogadać się z kierowcą gruchy, że jak coś zostanie to podjedzie i zrzuci za dużo mniejszą kasę. Minus - nie można się umowić się na konkretny termin tylko czekać na telefon. Ale bezpośrednich namiarów nie mam. O doładunku nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Spirea, dziękuję za odpowiedź, to pocieszające. Widzieliśmy się dziś z kolegą, który ma nam robić zabudowę poddasza i on z kolei robi też tak, że leci kg i skosy i całą ściankę kolankową, ale to rozwiązanie tez nam nie do końca leży... No nic, mam czas do poniedziałku, ale Twój wpis rzucił nowe światło na ten temat a "budynek pracujący" owszem, jest dobrym wykrętem, przy czym mi tez trudno ocenić, czy to faktycznie wykręt, czy jednak tak jest chlopaki zrobia Ci tak jak nalezy:) - dla swojego, swietego spokoju i biorąc pod uwagę "pracę gruntu pod budynkiem" proponuje zastosować te specjalną taśme do łączeń regipsów - 30mb/72zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.09.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 chlopaki zrobia Ci tak jak nalezy:) - dla swojego, swietego spokoju i biorąc pod uwagę "pracę gruntu pod budynkiem" proponuje zastosować te specjalną taśme do łączeń regipsów - 30mb/72zł Ale rozumiem, chodzi o połączenie między styropianem a kolankową? Chłopaki mają tę super taśmę na wyposażeniu? Czy trzeba kupić? Jeśli trzeba kupić, czy możesz mi podać dokładną jej nazwę? PS. Właśnie rozmawiałam ze swoim, że chyba jednak wrócimy do koncepcji styro i niech chłopaki robią, prawdopodobnie nic lepszego nie wymyślimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 taśmę musisz dokupić - nie pamiętam nazwy, ale kupowałem ją u Samira, w Renovie na BuforowejJakiś amerykański wynalazek ale sprawdza się - ma tam małą ekspozycję tych taśm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Czekam na dekarza. Mial byc przedwczoraj, wczoraj i w koncu dzisiaj o 16,00. Nie odbiera juz telefonu. A przylecialam specjalnie ze wzgledu na niego:( Oddzwonil. Zapomnial o mnie. Ja chyba padne... Jutro rano juz wracam. standard... mnie najbardziej wkurza, że mimo wcześniejego umawiania się, gostek nie przychodzi i nie odbiera telefonu, a jak tylko wrócisz z Polski to telefon się urywa gdzie się jest bo On stoi pod bramą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 08.09.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Wojgoc, codziennie do niego dzwonilam od 3 dni i z nim rozmawialam. To jak mogl zapomniec...Zapytal, kiedy teraz przyjezdzam, a to wszystko zalezy od tego kiedy do mnie przyjdzie ze swoja ekipa.To skad mam wiedziec, jak i on nie wie.Boze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.09.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 słuchajcie, co daje się pod kostkę? Miałam dzisiaj spotkanie z polecanym tu Panem Zenkiem. Mówi, że spokojnie wystarczy piasek z cementem. Poprzedni brukarz podał mi, że trzeba dać na podbudowę kliniec i mączkę. Chcemy położyć kostkę prostokątną wzdłuż bez przesunięcia (jak czekolada). Pierwszy mówi, że nie ma to znaczenia, drugi, że oczywiście można, ale żeby nie tworzyły się jakieś koleiny, w miejscu wjazdu aut, to lepiej dać i grubszą kostkę (8cm). Macie jakieś rozeznanie w sprawie? Przeglądałam wątki o podjazdach, w starszych wpisach jest o tym piasku i cemencie, ale często jest jednak o tłuczniu/klińcu.Frankai, jak masz swoją kostkę zrobioną? Użytkujesz ją? Jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 09.09.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 taśmę musisz dokupić - nie pamiętam nazwy, ale kupowałem ją u Samira, w Renovie na Buforowej Jakiś amerykański wynalazek ale sprawdza się - ma tam małą ekspozycję tych taśm Kim jest Samir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 09.09.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 słuchajcie, co daje się pod kostkę? Miałam dzisiaj spotkanie z polecanym tu Panem Zenkiem. Mówi, że spokojnie wystarczy piasek z cementem. Poprzedni brukarz podał mi, że trzeba dać na podbudowę kliniec i mączkę. Chcemy położyć kostkę prostokątną wzdłuż bez przesunięcia (jak czekolada). Pierwszy mówi, że nie ma to znaczenia, drugi, że oczywiście można, ale żeby nie tworzyły się jakieś koleiny, w miejscu wjazdu aut, to lepiej dać i grubszą kostkę (8cm). Macie jakieś rozeznanie w sprawie? Przeglądałam wątki o podjazdach, w starszych wpisach jest o tym piasku i cemencie, ale często jest jednak o tłuczniu/klińcu. Frankai, jak masz swoją kostkę zrobioną? Użytkujesz ją? Jest ok? Można dać kamień łamany i mączkę, a mozna piasek z cementem. Obie opcje sa prawidłowe, wybrałbym to co tańsze. Na podjazd kostka 8cm, a na chodniki wystraczy 6cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.09.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 dzięki Forgetit, taniej wyjdzie mi piasek z cementem. Za sam kliniec wychodziłoby mi ok. 1800 zł (chociaż nie znam jeszcze wyceny z piaskiem i cementem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.09.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Kim jest Samir? kierownik hurtowni Renova na Buforowej, ale myślę, że w każdej hurtowni powinna być, choć Samir twierdził, że jest jedyny co to ma:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 09.09.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Pamiętajcie tylko, żeby przed zaklejeniem murłaty ją dokręcić do wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.09.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Pamiętajcie tylko, żeby przed zaklejeniem murłaty ją dokręcić do wieńca. potwierdzam powinno się dokręcać co jakiś czas ale po obudowie już się nie da i proszę się nie zdziwić że przy dokręcaniu śruby będą mocno poluzowane ja myślałam że one wcale nie były zakręcone ale dekarz mnie uspokoił że to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmike 09.09.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witajcie, poszukuję fachowców do wykonania obróbek blacharskich balkonu - jeden bok ścięty w łuk. Może ktoś polecić sprawdzoną ekipę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 09.09.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 hej, przywitam się po przerwie mamy PnB Czekamy na uprawomocnienie i ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 09.09.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 ...a powiedzcie mi ze swojego doświadczenia - lepiej załatwiać kredyt przez doradcę czy lepiej bezpośrednio isc do banku?Bo mamy z mężem rozbierzne poglady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.09.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 hej, przywitam się po przerwie mamy PnB Czekamy na uprawomocnienie i ruszamy no to powodzenia!!! zaczynasz w tym roku czy na wiosne? dobrze byloby wylać ławy i dojść do "0" w tym roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 09.09.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Hejka. A ja bym pilnie prosił o kontakt na priva osoby, które w najbliższych dniach/tygodniach planują kupić bloczki na ściany, więźbę, dachówki czy strop. Porównamy ceny, wymienimy się namiarami na hurtownie i może razem wynegocjujemy większy rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.09.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Hejka. A ja bym pilnie prosił o kontakt na priva osoby, które w najbliższych dniach/tygodniach planują kupić bloczki na ściany, więźbę, dachówki czy strop. Porównamy ceny, wymienimy się namiarami na hurtownie i może razem wynegocjujemy większy rabat. ale to w dużej mierze zalezy od lokalizacji - bo trudno robic wspólne zakupy jesli jedna inwestycja bedzie np. w Domaslawiu a druga w Chrząstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts