Mila_Wroc 09.09.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 no to powodzenia!!! zaczynasz w tym roku czy na wiosne? dobrze byloby wylać ławy i dojść do "0" w tym roku.... Nie-dziękuję za życzenia ..chcemy ruszyć w tym roku i.. jak zima nie dopisze to zamknać się przed zimą.. Bardzo bym chciała by się wyrobić z zamknięciem przed zimą by potem przez zimę działać w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.09.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Nie-dziękuję za życzenia ..chcemy ruszyć w tym roku i.. jak zima nie dopisze to zamknać się przed zimą.. Bardzo bym chciała by się wyrobić z zamknięciem przed zimą by potem przez zimę działać w środku. to ambitny plan, w zasadzie do wykonania, ale bez zachowania przerw technologicznych miedzy poszczególnymi etapami prac. ja nie jestem zwolennikiem deweloperskiego stawiania domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 09.09.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 ...a powiedzcie mi ze swojego doświadczenia - lepiej załatwiać kredyt przez doradcę czy lepiej bezpośrednio isc do banku? Bo mamy z mężem rozbierzne poglady.. Pewnie dużo zależy od tego ile macie czasu, choć wiele osób uważa, że samemu i tak się nie wynegocjuje lepszych warunków - szczerze nie wiem :] My załatwiamy przez doradcę, a i tak było mnóstwo papierkologii i czasu do poświęcenia... dodatkowo jak czegoś brakuje itp. to doradca nam podrzuca i odbiera papierki, pomógł zbudować harmonogram, podpowiedział jak obejść pewne problemy, na pewno jest to uproszczenie. Ale zależy kto się trafi, my zmieniliśmy w trakcie i jak na razie jesteśmy zadowoleni, ale zobaczymy jak będzie na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.09.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 potwierdzam powinno się dokręcać co jakiś czas ale po obudowie już się nie da i proszę się nie zdziwić że przy dokręcaniu śruby będą mocno poluzowane ja myślałam że one wcale nie były zakręcone ale dekarz mnie uspokoił że to normalne Dziwi mnie to, że nie stosuje się w tym przypadku sprężyn talerzowych, które po dokręceniu śrub, w miarę poddawania się drewna rozprężałyby się i połączenie by się samo "dopasowywało" bez znaczących zmian siły naprężenia - nie trzeba by wtedy dokręcać nakrętek ani martwić się, że się poluzowały. Link do opisu sprężyn talerzowych: http://www.sodemann-sprezyny.pl/sklep-internetowy/informacje-techniczne/sprężyny-talerzowe.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 suspenser,pierwszy raz słyszę o takim wynalazku i nie znam nikogo, kto by miał wiedze o takich rozwiazaniach - oprócz Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.09.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Bo ludzie to nie wiedzą, jakie siły drzemią w naturze Ja także nie wiedziałem gdy budowałem dom i takich u siebie nie zastosowałem ... Może gdy fachowcy się dowiedzą to będą stosować ... o ile będzie im się chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 10.09.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 taśmę musisz dokupić - nie pamiętam nazwy, ale kupowałem ją u Samira, w Renovie na Buforowej Jakiś amerykański wynalazek ale sprawdza się - ma tam małą ekspozycję tych taśm Wojgoc, chłopaki rozmawiali dzis przy mnie z Samirem i Samir rekomenduje tę tasmę owszem ale do kg, do tynków powiedział, że "pierwszy raz słyszy". Same chłopaki też nie bardzo wiedzą, jak mieliby tego użyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 10.09.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 potwierdzam powinno się dokręcać co jakiś czas ale po obudowie już się nie da i proszę się nie zdziwić że przy dokręcaniu śruby będą mocno poluzowane ja myślałam że one wcale nie były zakręcone ale dekarz mnie uspokoił że to normalne Śruby dokręcaliśmy, faktycznie były luźne. Na jętkach podobna sytuacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 10.09.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Czy ktoś ma do odsprzedania styropian fasadowy grubość 10cm, lambda<=38, potrzebne ok. 54 m2. ??? Hurtownia nie chce mi zamówić takiej małej ilości może komuś zostało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Wojgoc, chłopaki rozmawiali dzis przy mnie z Samirem i Samir rekomenduje tę tasmę owszem ale do kg, do tynków powiedział, że "pierwszy raz słyszy". Same chłopaki też nie bardzo wiedzą, jak mieliby tego użyć... tylko do kg powiadasz? nie bardzo wiem czemu nie mozna tego zastosować w przypadku styro, przed nalozeniem siatki i kleju i warstwy tynku - skoro sprawda się na kg w miejscach skurczu/rozciągliwosci płyty to na styku styro/ mur sciany kolankowej gdzie nastepuja te same zjawiska nie sprawdzila się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 10.09.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 tylko do kg powiadasz? nie bardzo wiem czemu nie mozna tego zastosować w przypadku styro, przed nalozeniem siatki i kleju i warstwy tynku - skoro sprawda się na kg w miejscach skurczu/rozciągliwosci płyty to na styku styro/ mur sciany kolankowej gdzie nastepuja te same zjawiska nie sprawdzila się Bo gadka Panów była taka, że niby czym oni mieliby to kleić, Samir mów, że to się gipsem mocuje, a oni nie mogą gipsu dawać pod tynk a klj tez cos im nie pasowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Bo gadka Panów była taka, że niby czym oni mieliby to kleić, Samir mów, że to się gipsem mocuje, a oni nie mogą gipsu dawać pod tynk a klj tez cos im nie pasowal to zamiast zwykłej siatki pod styro daj siatke leduchowskiego, tak by część siatki nachodziła na mur ściany kolankowej - od strony styro przyjdzie taśma, ta siatka, klej , obrzutka i tynk a od muru siatke zasklepi obrzutka i na to właściwy tynk sama taśma, z tego co pamiętam ma w sobie klej, choć mogę się tu mylić - miałem kilka różnych rodzai tych taśm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 11.09.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 to zamiast zwykłej siatki pod styro daj siatke leduchowskiego, tak by część siatki nachodziła na mur ściany kolankowej - od strony styro przyjdzie taśma, ta siatka, klej , obrzutka i tynk a od muru siatke zasklepi obrzutka i na to właściwy tynk sama taśma, z tego co pamiętam ma w sobie klej, choć mogę się tu mylić - miałem kilka różnych rodzai tych taśm:) Kiedy ja już zakupiłam nie leduchowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.09.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Moorela,kup 1 rolke tej tasmy i niech chlopaki spróbuja zobaczyc jak to lapie - jesli nie wykorzystaja to przyda Ci się na regipsy.wydaje mi się, że polożenie tej tasmy przed siatką i jesli jest nawet bez kleju to dokup tasmę klejoną dwustronną i zobacz na jakims kawalku jak to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 11.09.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Samir mówił, że ta taśma kosztuje 65 zł za 20 mb - może my jednak rozmawiamy o czymś innym.... Oni na mnie patrzą, pytają "Ale jaka to taśma", a ja rozbrajająco "No, amerykańska!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.09.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 nie mówiłem, że jest tania - mówilem, ze jest skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 11.09.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 hej, przywitam się po przerwie mamy PnB Czekamy na uprawomocnienie i ruszamy Super! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 11.09.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Czy ktoś ma do odsprzedania styropian fasadowy grubość 10cm, lambda<=38, potrzebne ok. 54 m2. ??? Hurtownia nie chce mi zamówić takiej małej ilości może komuś zostało? A w Castoramie nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 11.09.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Czy możecie kogoś polecić do wykonania balustrady na balkon? stal nierdzewna-pręty albo linki. mam kilka ofert z internetu, ale nie wiem komu zaufać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.09.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 mojego ślusarza polecam już Ci wysyłam namiary na priva, bo publicznie nie podam, dopóki mi nie zrobi balustrady na schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts