Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

nie mam doświadczenia z zasypywaniem studni pod domem, ale cokolwiek tam wsypiecie, to ja bym to dobrze ubiła. tak jak piasek pod chudziakiem - warstwami. a że gruz się trudno ubija, natomiast mogą się w nim tworzyć pustki, w które po czasie osypie się piasek z góry, to raczej dawałabym sam piasek. i naprawdę dobrze ubity. POczytaj u Miloszk na blogu, co się stało, jak sam piasek pod chudziakiem nie był dość zagęszczony :(

W zwiazku z tym, ze tynkarze mi spieprzyli tynki (nierowne, zle zatarte itp.), to szukam perfekcyjnej ekipy, ktora mi to dokonczy gladzia cementowo-wapienna o uziarnieniu do 1mm. Poradzcie prosze takich, ktorzy mi to naprawia :(

to problem:eek: tak od reki o dobrych tynkarzy - jak z kazda dobra ekipa od czegokolwiek:cool:

Mogę polecić firmę PEFRA (http://www.pefra.com.pl) we Wrocławiu, ul.Otyńska 8. Wykonali dla mnie kanał nawiewny do kotłowni (tzw. zetka) na wymiar (przekrój prostokątny 200x100mm) z kolanami łączonymi na wpust. Jestem bardzo zadowolony, mili ludzie i znaja sie na swojej robocie. Pozdrawiam.

A kiedy te walizki przywiezli? Moze juz prawie koniec tego miesiaca? ;) Powiedzmy, ze poltora tygodnia moge spokojnie poczekac, w porywach do dwoch.

Właśnie edytowałam poprzedniego posta, że dopiero co weszli, czyli pewnie wyjdą na początku października.

Bartek, gdy my się dowiadywaliśmy, miał terminy na listopad, ale może coś mu się poprzesuwało, zawsze można spytać.

A w Castoramie nie ma ?

Haku, ja mam jakiś niczym nie uzasadniony brak zaufanie do Castoramy, nie wiem skąd to wynika, że za drogo, że jakiś drugi gatunek - sama nie wiem, traktuję ją raczej jako ostateczność i miejsce do poratowania się w niedzielę.

Ostatecznie zamówiliśmy w Mega1000, ale musimy sobie sami załatwić transport, co właśnie usiłujemy zrobić.

no coś Ty, Casto jest fajna - szczególnie panowie w kamizelkach "chętnie pomogę przy załadunku" - bardzo sobie tę pomoc cenię, bo w normalnych hurtowniach/sklepach to różnie bywa.

ostatnio pan magazynier w Bokaro mi powiedział, że on nie ma w zakresie obowiązków włożenia płytek do mojego bagażnika i żebym sobie sama załadowała (gres o wymiarach 60x60 cm w paczkach po 4 sztuki). w dodatku przekazał mi tę informację bardzo niegrzecznym tonem, więc wróciłam do biura z pytaniem, czy któryś z handlowców ma może w zakresie obowiązków pomaganie klientom w finalizowaniu transakcji. zanim wróciłam ze sprzedawcą, magazynier zmienił zdanie na temat swoich obowiązków i już kończył pakowanie, ale bardzo był niezadowolony. i w ogóle od tamtej pory mnie tam chyba nie lubią ;)

wkurzyłam się strasznie, bo zrobiłam zakupy w stacjonarnym sklepie chociaż mi wyszło odrobinę drożej niż przez internet, a kierowałam się poczuciem, że skoro utrzymują te ekspozycje, dzięki którym mogę sobie obejrzeć to, co chcę kupić, to przyzwoicie będzie dać im zarobić. a tu taki afront mnie spotkał za tę moją przyzwoitość! :jawdrop:

Obsługa to jedno, faktycznie nie można złego słowa powiedzieć, ja mam swojego ulubionego Pana z afro w Casto na Krzywoustego na dziale farb - bardzo fajny człowiek :) ale mi chodzi raczej o materiał, czytałam kiedyś, że ktoś kupił zaprawę, która była niby taka sama a jednak coś z nią było nie tak, innym razem o podłodze/parkiecie, itp. Ale sama robię czasem zakupy w Casto, więc to nie planuję się oflagować ;)