wojgoc 13.09.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 a Wykonawca czym tłumaczył takie wykonanie?bo to wygląda jak sufit w stodole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 13.09.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Twierdzi, ze wszystko gra i wzrusza ramionami, a za poprawke zada kasy. Juz dostal kopa w dupe i zero kasy, ale kasa na material czesciowo zmarnowana. Czekam jutro na decyzje zleceniobiorcy, czy sprowadzi inna ekipe, czy ja mam szukac na jego koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.09.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Boze!!! Jakas masakra.Myslalam, ze to usg, jakiejs kobiety w ciazy.Na jednym zdjeciu dopatrzylam sie nawet dzieciaczka:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 13.09.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 że tak zmienię tematPowiedzcie, co lepiej przezimować, same ściany, czy ściany + strop? Pytanie przy okazji, w projekcie mam 8cm styropianu w podłodze, dawać 12? (gazobeton, ocieplenie będzie 15cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.09.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Olleo - chryste, a ja na swoje tynki narzekam.... szczerze Ci współczuję Miloczk - ja bym ścian bez dachu nie zimowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 wg mnie ściany i strop - a strop przykryj plandeką.8cm styro na parterze? to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 13.09.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Wykonawca mówi że 8 starczy, a ja chciałem dać nawet 15, a 12 to było min. Mówi też, że posadzkę lać 7,5-8cm zamiast 5cm i siatki i że to będzie lepiej :| To mówicie stop robić? Ktoś też powiedział żeby tylko ściany zostawić, bo wtedy się tak nie leje po ścianach ze stropu. To jeszcze jedno, gazobeton z klejem ma powiedzmy 25cm. Czy 4 warstwy do okna wystarczą - to wyjdzie 100cm. 12cm styropian, 6cm wylewki, podłogówki chyba nie będzie (będą zwykłe dechy na podłodze) albo podłogówka z parkietem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.09.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Olleo, to jakaś masakra!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.09.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Miloszk, to zależy, na jakiej wysokości chcesz mieć parapety:), ale na oko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 14.09.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Prośba:Czy mógłby ktoś z Was, polecić firmę/ekipę/osobę która wykonuje/projektuje ogrzewanie podłogowe? Z góry dziękuję z jakieś namiary.Chcę zlecić wykonanie ogrzewania w dwóch domach i szukam kogoś kto zaprojektuje i potem ewentualnie wykona taką instalację. Serdeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.09.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Z projektem to do ASOLTa wal. Dziwne, że jeszcze do niego nie trafiłeś Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.09.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 wg mnie ściany i strop - a strop przykryj plandeką. Koniecznie to czymś nakryj i to szczelnie. U nas były i ściany i strop i dach, ale tarasy jak namokły (a wcale tak dużo nie padało), to do teraz nie mogą wyschnąć... Bez stropu to w ogóle nawet nie stawiaj ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 14.09.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Wykonawca mówi że 8 starczy, a ja chciałem dać nawet 15, a 12 to było min. Mówi też, że posadzkę lać 7,5-8cm zamiast 5cm i siatki i że to będzie lepiej :| . Daj 10cm i będzie OK moim zdaniem. Nikt Cię nie powstrzyma przed 15cm możesz dac i 30cm, tylko czy to ma sens? Nie wiem. Tak na mój chłopski rozum, to jesli masz ocieplony fundament, to skąd ma Ci to zimno przenikać. po jakimś czasie w warstwie pod podłogą będziesz miał prawie stałą roczną temp. . Na to podłogówka i wylewka. Moim zdaniem i 8cm dobrego styro wystarczy, ale jeśli chcesz sie z tym czuć lepiej to daj sobie 10cm. Po co generować koszty. ... podłogówki chyba nie będzie (będą zwykłe dechy na podłodze) albo podłogówka z parkietem. Pamiętaj tylko, decydując się na drewno, ze ono jest izolatorem i wypada odrobinę zagęścić podłogówkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.09.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 mam proste pytanie - jak mi się PnB uprawomocni, zgłaszam rozpoczecie prac do PINB i co? Po 7 dniach mogę kopać już? Tak, po siedmiu. Choć zdarzają się przypadki, że ekipa już ściąga humus, tyczą budynek, a w tym czasie PNB się uprawomocnia. Kierownik i geodeta robi wpis z odpowiednią datą. Do czego oczywiście nie namawiam, tak tylko wspominam, że to się zdarza... a feee!! Edit: Tablicę, jak widać w niektórych dziennikach, też można wbijać dopiero na etapie postawionych fundamentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 14.09.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witam się i grzecznie proszę namiar na stolarza od parapetów sto lat temu, kiedy się budowałam znałam firmę parapetową, i nawet odwiedziłam ich, ale firmy już niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.09.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Tak, po siedmiu. Choć zdarzają się przypadki, że ekipa już ściąga humus, tyczą budynek, a w tym czasie PNB się uprawomocnia. Kierownik i geodeta robi wpis z odpowiednią datą. Do czego oczywiście nie namawiam, tak tylko wspominam, że to się zdarza... a feee!! Edit: Tablicę, jak widać w niektórych dziennikach, też można wbijać dopiero na etapie postawionych fundamentów... Niektórzy zaczynali długo przed PNB a tablicy nie mieli w ogóle - czego oczywiście nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.09.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Niektórzy zaczynali długo przed PNB a tablicy nie mieli w ogóle - czego oczywiście nie polecam to zależy jakich masz "miłych" sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.09.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witam się i grzecznie proszę namiar na stolarza od parapetów sto lat temu, kiedy się budowałam znałam firmę parapetową, i nawet odwiedziłam ich, ale firmy już niet może byc problem z czasem na zrobienie 1 parapetu, ale próbuj - 602783036 Krzysiek jak łazienka? skończona? zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 15.09.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Dziękuję Wojtku. A łazienka skończona, Pani zadowolona, a wykonawca prosił o niepolecenie, bo tyle ma roboty...Efekty można będzie zobaczyć na moim wątku kiedy wykombinuję jakiś aparat porządny ( bo mój robi słabe zdjęcia) Ale ze względów wiadomych nie pasuje mi teraz mieć ten wydatek ( zakup nowego)http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206011-Wsp%C3%B3%C5%82czesnie-i-na-bia%C5%82o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 15.09.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Troszkę z innej beczki ale mam do oddania za dobrą czekoladę kilkadziesiąt numerów muratora oraz innych tego typu gazet. Ktoś chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts