bacardi 19.09.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 między innymi z powodu tego uskoku daliśmy 15 cm. poza tym akurat powierzchnia fundamentów nie jest z reguły powalająca, więc jeśli weźmiesz eps, to na tych 5 cm różnica w kosztach nie będzie wielka. a cokół w ogóle chcesz duży? wklejałam kiedyś w dzienniku fotki domów z cokołami różnej wysokości i my chyba zrobimy taki minimalny, że domek wygląda, jakby "wisiał" nad gruntem z tym cokołem to jeszcze nie wiem, wizualnie nie jestem zwolennikiem cokołów, ale chodzi o to aby był na tyle duży, aby spełnił swoją funkcję... Więc teoretycznie chyba mamy podobne podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 19.09.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Namoknie - od spodu, z boku, przez klej, przez lawy, przez dyfuzje itd. to extra Jedyne sensowne wyjscie to wywalenie tego styro i kupno nowego? Moze ten do czegos wykorzystam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 to extra Jedyne sensowne wyjscie to wywalenie tego styro i kupno nowego? Moze ten do czegos wykorzystam? skoro odkopales fundament, bo miales za darmo kpparke, to teraz musisz wywalic kase na wymiane styro. Mozesz jeszcze zasypac ponownie i odkopac wiosna by wymienic styro na XPS-a tego styro z fundamentów do niczego juz nie wykorzystasz, jesli przyklejalęs go na jakies mazidło lub jest zawilgocony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 19.09.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 zadzwoń zapytaj p. Artur 698035402 (co prawda nie z Wrocławia ale schody montuje również we Wrocławiu) robi schody i parapety nie wiem jak z montazem parapetów swoje wyroby sprzedaje również poprzez allegro ma dobre ceny Dzieki za namiar, juz po rozmowie jestem. Najprawdopodobniej u niego zamowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 19.09.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 skoro odkopales fundament, bo miales za darmo kpparke, to teraz musisz wywalic kase na wymiane styro. Mozesz jeszcze zasypac ponownie i odkopac wiosna by wymienic styro na XPS-a tego styro z fundamentów do niczego juz nie wykorzystasz, jesli przyklejalęs go na jakies mazidło lub jest zawilgocony. zawilgocony chyba nie jest, a przyklejony jest na packi czegos, generalnie za mocno sie nie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.09.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 jak przyklejony na packi, to odrywaj, bo i tak nie masz izolacji. styropian, żeby spełniał swoją funkcję, musi być klejony OBWÓDKOWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 19.09.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 miloszk, u nas też na początku bystry wykonawca dał fasadę na fundamenty i my kazaliśmy to zdzierać!!! To Ci z czasem namoknie i zgnije, przemyśl temat jeszcze raz. Tam zdecydowanie powinien być XPS albo styropian do fundamentów. I folia kubełkowa chyba nie za wiele pomoże.... Ale co tam ma zgnić? Tam nie ma organiki, conajwyżej zamoknie jak nie będzie izolacji od strony gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 miłoszk,a jaki Ty masz grunt na działce? stoi woda po opadach? wysoki poziom wód gruntowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 19.09.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 miłoszk, a jaki Ty masz grunt na działce? stoi woda po opadach? wysoki poziom wód gruntowych? Wody nie ma, tzn pewnie jest gdzies głęboko. Mam sam piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmike 19.09.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witajcie, mam do wykonania barierki do okien balkonowych ze stali nierdzewnej lub aluminium, w sytlu nowoczesnym. Czy możecie polecić jakiegoś producenta i ewentualnie podesłać kontakt? Z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Wody nie ma, tzn pewnie jest gdzies głęboko. Mam sam piasek. to może nie ma sensu z tym XPS. Popraw ten co masz zby byl obwodowo przyklejony, daj siatke , klej, folie kubelkową dobrze poprzybijaj, zrób drenaż wokół i zobaczysz co sie bedzie działo przez zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witajcie, mam do wykonania barierki do okien balkonowych ze stali nierdzewnej lub aluminium, w sytlu nowoczesnym. Czy możecie polecić jakiegoś producenta i ewentualnie podesłać kontakt? Z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam. sprawdź tu: http://www.irga.wroc.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 19.09.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Kto mnie oświeci jak się ogarnąc z wodą tj. wpieciem do rur MPWiKbo Bank kazał mi w kosztorys wpisac koszt przyłączenia się do sieci. Ja mam wodociągi w drodze przy której jest działka. I w sumie nie wiem - jaki będzie szacunkowy koszt,i nie wiem kiedy powinnam się za to zabrać - na którym etapie prac. Z moich wyliczeń wynika, że gazownia powinna nas wpinać do sieci jakoś w styczniu, wiec gazownią się nie przejmuję,zresztą oni podali koszt na uzgodnieniu, ale co z tą wodą? Bacardii, Czuszka - jak Wy to robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 19.09.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam wszystkich po dłuższej przerwie Mam pytanko odnośnie namiarów na małą kopareczkę która zrobi wykop pod frontowe ogrodzenie oraz na gruszkę (okolice Oleśnicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 19.09.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 to może nie ma sensu z tym XPS. Popraw ten co masz zby byl obwodowo przyklejony, daj siatke , klej, folie kubelkową dobrze poprzybijaj, zrób drenaż wokół i zobaczysz co sie bedzie działo przez zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 19.09.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Czuszka - dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.09.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dzieki za namiar, juz po rozmowie jestem. Najprawdopodobniej u niego zamowie. To super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.09.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 miloszk, u nas też na początku bystry wykonawca dał fasadę na fundamenty i my kazaliśmy to zdzierać!!! To Ci z czasem namoknie i zgnije, przemyśl temat jeszcze raz. Tam zdecydowanie powinien być XPS albo styropian do fundamentów. I folia kubełkowa chyba nie za wiele pomoże.... Widziałem, że budowlańcy w swoich domach też dają kubełkową i styropian FS20, więc chyba sobie źle nie robią U siebie jednak styropian na fundamenty dawałem tuż przed tym na ściany dzięki czemu nie mókł i nie był uszkadzany przy murowaniu ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 19.09.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Widziałem, że budowlańcy w swoich domach też dają kubełkową i styropian FS20, więc chyba sobie źle nie robią U siebie jednak styropian na fundamenty dawałem tuż przed tym na ściany dzięki czemu nie mókł i nie był uszkadzany przy murowaniu ścian. Przy murowaniu to mało co mi sie uszkodził. Najbardziej rozorany był przy kuciu chudziaka i ponownym ubijaniu piasku. Przy okazji zapytam o wysokość. Jak dam 12 warstw solbetu, to mi w salonie wychodzi okolo 274 cm do sufitu. Zakładam 10cm styro i 7cm wylewki. Na jakiej wysokości powinienem mieć okno? 86? 89? najlepiej tak zeby jakies typowe szafki np IKEA (...) weszlyby z blatem na równo z parapetem... A jak dam 11 i pół warstwy to wyjdzie 262cm, chyba trochę mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 274cm na gotowo? po otynkowaniu bedziesz mial >270, wiec bedzie ok.okien nie robisz na 86,89 - musisz sobie wytyczyc tzw. P100ja mam na gotowo w kuchni do parapetu 90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts