kapelusik 06.08.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Wiech mówisz o samej dachówce + dodatki? Bez więźby itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 06.08.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Kapelusik. Myślałem o więżbie z folią ,dachówką ceram. lub cement. z dodatkami bez okien.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 06.08.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Kapelusik, BK: firma WOBO jest piątą wodą po kisielu jeśli chodzi o Nelskampa, poza tym to odradzam tę firmę, reszta na privie...Nelskampa sprzedaje Lechbud na Irysowej, są o ile się nie mylę jedynymi autoryzowanymi na Wrocław. Nelskamp z ceramiki ma super pełną holenderkę ale nie wiem jak dzisiaj ceny, za to w betonie bije na głowę wszystkich kolorystyką. Chyba jako jedyny ma kilka rodzajów wykończenia betonu, poza tym ma nawet kolory typu ciapki Roebena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.08.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 witaj dachowiec gdzieś bywał? widziałam Cie chyba ostatnio na grunwaldzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 06.08.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Hej Ivo! Trza było wołać! Też interesuje mnie podbitak (u mnie to właściwie nadbitka...), najlepiej dobra i tania czyli sosenka, bo i tak będę ją bejcował Pytałem tu i tam w naszych okolicach i stoi 22netto+vacik... sporo Czy ktoś wie skąd możnaby tak bez fakturki? Co do przepustów, tych robionych przed wylaniem płyty stanu zero: czerpnia wentylacji: jeśli GWC to przepust ----> pod ławą, jeśli bez GWC to póżniej ----> przez ścianę (pod okapem?) rura conajmniej 200mm (zależy ile m3/h) pomarańczowa woda: ----> pod ławą, w osłonie zgodnie z projektem przyłącza prąd-przyłącze do domu, prąd do ogródu, telekomunikacja do domu, woda do ogródu, woda-ze zbiornika wody opadowej do domu, różne instalacje ----> najlepiej w różnych miejscach przepusty przechodzące przez ścianę fundamentową (rurki 32mm x 2mb) kanaliza: dopasowana do warunków (sieć, szambo, oczyszczalnia). Zawsze zgodnie ze spadkiem poziomej wewnętrzenj kanalizy (1,5%) najniższy jej punkt a potem jak najbardziej poniżej gruntu (spadek zbiorczej 2-3%) ale uwaga na poziom sieci kanalizacyjnej, posadowienie oczyszczalni ścieków (bo grozi pompą ścieków) ----> na odpowiednim poziomie (wymaga policznia spadkó i dopasowania do odbiornika ścieków) przez ścianę fundamentową, w otulinie czerpnia do kominka: ----> ze ściany fundamentowej, w cokoliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 06.08.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 dachowiec, dzięki za szczegóły powyżej i namiar na Lechbud.Na pewno tam trafimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 06.08.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 BK, co do tych rur do reku to zawsze mozesz zadzwonic po bezpłatne konsultacje do małzonka mego Co do ceny za podbitkę - moj dekarz ma taką za 22 za metr, podobno gruba, szeroka deska i bardzo porzadna...Tylko zapomnialam jakie drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 07.08.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Pilnie sprzedam pięknie położoną działkę pod lasem w Nowym Swiecie pod Brzegiem woj opolskie na obrzezach Stobrawskiego Parku Krajobrazowego. Działka ma 45 ar tj,50mx110m.Terenu urokliwe, zdrojowe.tel.077 4119520 Zainteresowanym wyślę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 07.08.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Hej ! Co Wy tak na serio budujecie ? Sezon w pełni, słonko świeci, a Wy tylko beton, rury, drewno... Starzy pouciekali, (sam zniknąłem, ale ostatnio zamurowałem się na amen) Przygotowujemy się do "wielkiego skoku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.08.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 budujemy na serio - i tylko o tych rurach i dachówkach aż człowieka szlag trafia bo wprawdzie pogoda fajna na budowanie ale nad morze by się pojechało a nie można bo ja tu zostawiać budowę samopas szczególnie jak się fundamenty zbroją aż strach pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 08.08.2004 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Hej ! Co Wy tak na serio budujecie ? Sezon w pełni, słonko świeci, a Wy tylko beton, rury, drewno... Starzy pouciekali, (sam zniknąłem, ale ostatnio zamurowałem się na amen) Przygotowujemy się do "wielkiego skoku" Oooo wreszcie jakiś swojski głos Szczerze mówiąc to bałem się cokolwiek ostatnio zagadać tak tu na poważnie i technicznie Ale w końcu odważyłem się bo : smok był pierwszy i ja jestem na rauszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 08.08.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 ja jestem na rauszu hah, pewnie leży sobie pod lipą i chłodne pifko ssie ciekawe, czy Yemioła leży pod jemiołą , a Sławek pod tulipanowcem Mi się podoba buk (na podłodze) leże, leże, uwaliłem się jak zwierze.... everybody ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 08.08.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 wam to fajnie wy już macie domki i mieszkacie to wy sobie możecie o Marynie i everybody leże leże a my to nudzimy o tym betonie i drewnie a na rauszu to na razie tylko nasi murarze pozdrowienia dla wszystkich wyluzowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.08.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Hej Ivo! Trza było wołać! Ty byłeś w samochodzie, ja byłam w samochodzie...ciężko było wołać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.08.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Hej ! Co Wy tak na serio budujecie ? Sezon w pełni, słonko świeci, a Wy tylko beton, rury, drewno... Starzy pouciekali, (sam zniknąłem, ale ostatnio zamurowałem się na amen) Przygotowujemy się do "wielkiego skoku" łoj ! jak miło Cię widzieć ...i kto uciekł to uciekł ....to kiedy ten wielki skok się szykuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.08.2004 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 a tak w ogóle - dzień dobry w nowym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 09.08.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 dzień dobry bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 09.08.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Oj, oby był dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.08.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 dobry , dobry wielki skok już się zaczął, a , że jest wielki, to potrwa cały tydzień Zimna woda, betonowy salon, no i ten bezodpływowy zbiornik, ojojoj, ale w środę przywiozą. Muszę wygrzebać dziurkę , ale co tam, nie wykończyli mnie fachowcy, to i zimna woda nie straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.08.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 dobry , dobry wielki skok już się zaczął, a , że jest wielki, to potrwa cały tydzień Zimna woda, betonowy salon, no i ten bezodpływowy zbiornik, ojojoj, ale w środę przywiozą. Muszę wygrzebać dziurkę , ale co tam, nie wykończyli mnie fachowcy, to i zimna woda nie straszna a skąd ostatecznie ten zbiornik?...no i czy są parapety już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts