Moorela 07.10.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Blacha pewnie jest jednym z tańszych rozwiązań i łatwiejszych w dobraniu koloru, ale nie do każdej elewacji się nadaje (stylistycznie) i "tupop białych mew" (deszczu, gradu, gołębi, itp.) jest wkurzający. Zapomniałaś o parapetowych płytkach glazurowanych czy klinkierowych. U mnie jest murowany z cegieł klinkierowych i raz, że unikalny, a dwa że nic lepiej nie pasowało do naszego domku stylistycznie. Nic się nie brudzi, kurzu nie widać, nic nie odpada czy kruszy, nic nie stuka. Jedynie w cenie - nie podam dokładnie, bo to była część prac klinkierowych - jest dość kosztowny. Pewnie grubo ponad 300zł za szt 1.5m okna. Dzięki Frankai, to faktycznie spora kwota U nas chyba jednak nie do końca klinkier pasuje, chyba, ze jest coś takiego jak "nowoczesny, kanciasty" klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 07.10.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 AMF, ja płacę 45 zł / m2 ale to po znajomości, z czego 28 zł to ocieplenie + siatka i klej, a pozostałe 17 zł to struktura - my właśnie dzielimy pracę na 2 etapy, strukturę robimy dopiero na wiosnę, może to Ci pomoże, jakoś proporcjonalnie sobie policz albo co Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.10.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Ellaj - współczuję. Za takie numery - kiedy inwestor robi wszystko jak należy, a wykonawca olewa go - powinna być publiczna kara chłosty, a po trzech razach odebranie prawa do wykonywania zawodu. Dzieki Frankai:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.10.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Dzięki Frankai, to faktycznie spora kwota U nas chyba jednak nie do końca klinkier pasuje, chyba, ze jest coś takiego jak "nowoczesny, kanciasty" klinkier Hmmm... a który nie jest kanciasty? Nowoczesny klinkier to mi się raczej by skojarzył z jakimś niestandardowym kolorem. Tak czy owak - u mnie wygląda to tak: http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/ZFront9111/454188789_XUGkp-S.jpg Aha - zapomniałem o najważniejszym - jak parapet ma się trzymać !!!??? Takiego jak u mnie to na styropianie się nie da oprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 07.10.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Frankai, no jak jest kanciasty, jak jest zaokrąglony? U mnie właśnie na styropianie ma się trzymać, bo okna wystawione poza linię muru, to chyba wybór mi się zawęża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d4gm45b 07.10.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Witam, czy możecie polecić sprawdzone sklepy z Wrocławia lub okolic, w których zamawialiście białe kuchnie robione na wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.10.2012 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 AMF, mam wstępną stawkę (przed wizją lokalną) 18 zł za strukturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 08.10.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam,chciałabym podpytać gdzie kupowaliście styro do ociepleń - dachu i ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.10.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Frankai, no jak jest kanciasty, jak jest zaokrąglony? U mnie właśnie na styropianie ma się trzymać, bo okna wystawione poza linię muru, to chyba wybór mi się zawęża... Mój zaokrąglony? Przecież to jest ścięcie pod kątem 45 stopni !!! Przy styropianie takiego parapetu się nie da zrobić, bo raz że trzeba by go mocno podeprzeć, a dwa że nie byłoby w tym miejscu ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.10.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 z tym hałasem na blaszanych parapetach to bym nie przesadzała. przy naszych trzyszybowych oknach to właśnie dobrze, że czasem coś o blachę ciuchutko zabębni, bo inaczej byśmy nie zauważyli, że pada - a warto wiedzieć, że na przykład nie muszę na rano planować podlewania świeżo wsadzonego żywopłotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.10.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ellaj - współczuję jazdy z dachowcem - ten pan mnie też wystawił, ale na dużo wcześniejszym etapie z niego zrezygnowałam (miał przyjechać zrobic wycenę i się ne pojawił). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.10.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 dekarze już tak mają - przypomni sobie w grudniu, kiedy roboty nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.10.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam, chciałabym podpytać gdzie kupowaliście styro do ociepleń - dachu i ścian? W Mega1000 w Oławie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.10.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ellaj - współczuję jazdy z dachowcem - ten pan mnie też wystawił, ale na dużo wcześniejszym etapie z niego zrezygnowałam (miał przyjechać zrobic wycenę i się ne pojawił). Ja mam może jakieś dziwne wyobrażenie o swoim biznesie, ale naprawdę nie rozumiem, dlaczego ludzie tak robią. Zauważyłam, że to jakieś nagminne zjawisko, nie tylko u dachowców... Jeszcze jest drugi etap - przyjechanie na oględziny i nie wysłanie wyceny (taki sposób na przekazanie informacji "ja się tego nie podejmę")... Współczuję ellaj... W ogóle dobrego dachowca to ze świecą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.10.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 W Mega1000 w Oławie. Mnie wkurzyli w tym Mega1000, przyjęli zlecenie, obiecali termin (wcześniej niby sprawdzili w fabryce), wzięli kasę, a potem babka zadzwoniła, że styro będzie najwcześniej za 2 tygodnie bo teraz sezon jest... Potem babka nie odbierała telefonu, dopiero jak z innego numeru się dodzwoniliśmy, to łaskawie obiecała zwrócić pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.10.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam, chciałabym podpytać gdzie kupowaliście styro do ociepleń - dachu i ścian? Przez allegro - jesbud z okolic Łodzi. http://allegro.pl/sklep/12098483_jesbud Ze Swisspora byłam zadowolona. Z Termorganiki już nie, bo była powyginana, ale oczywiście wszystko w normie, więc reklamacji nie uwzględnili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Summmer 08.10.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam, czy możecie polecić sprawdzone sklepy z Wrocławia lub okolic, w których zamawialiście białe kuchnie robione na wymiar? Zależy jaki przedział cenowy Cię interesuje i jak duża to ma być kuchnia. Ostatnio robiliśmy rozeznanie w meblach i jak chce się taniej to niestety trzeba poza Wrocław uderzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.10.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 z tym hałasem na blaszanych parapetach to bym nie przesadzała. przy naszych trzyszybowych oknach to właśnie dobrze, że czasem coś o blachę ciuchutko zabębni, bo inaczej byśmy nie zauważyli, że pada - a warto wiedzieć, że na przykład nie muszę na rano planować podlewania świeżo wsadzonego żywopłotu Jasny gwint - strasznie skomplikowane masz algorytmy przygotowania podlewania. A jak będzie padać tak, że nie zabębni? Ja tam źle się czuję, jeżeli nie wyjdę na dwór. Oceny wilgotności podłoża wolę dokonać palcem wetkniętym w glebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btheb 08.10.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam Grupę Wrocławską,Przymierzam się do startu z budową na wiosnę przyszłego roku i w związku z tym szukam dobrego kierownika budowy. Czy możecie mi kogoś polecić? Podać stawki? Jeśli by się udało to chciałbym sprawę w miarę szybko załatwić, aby kierownik wpisał się do dziennika budowy już teraz co ułatwi staranie o kredyt. Aha, budowa w Długołęce, jeśli to ma znaczenie. Pozwolenie na budowę jest. pozdrawiambtheb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 08.10.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam Grupę Wrocławską, Przymierzam się do startu z budową na wiosnę przyszłego roku i w związku z tym szukam dobrego kierownika budowy. Czy możecie mi kogoś polecić? Podać stawki? Jeśli by się udało to chciałbym sprawę w miarę szybko załatwić, aby kierownik wpisał się do dziennika budowy już teraz co ułatwi staranie o kredyt. Aha, budowa w Długołęce, jeśli to ma znaczenie. Pozwolenie na budowę jest. pozdrawiam btheb A to wpis kierownika do dziennika coś daje? My składaliśmy wniosek z pustym dziennikiem podbitym tylko przez urząd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts