Mila_Wroc 10.10.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Szukam wykonawcy.. przynajmniej do stanu zero, na teraz - ma ktoś ekipę do oddania? Tylko prosze sprawdzoną.... Bo co do mojej to ide własnie rzucić pare słów w tej materii w moim dzienniku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 10.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Szukam profesjonalnego dekarza/blacharza do wykonania obróbki blacharskiej betonowej czapy komina. Jeśli ktoś robił u siebie takie opierzenie i cieszy się z suchego, nieprzeciekającego komina, proszę poratujcie kontaktem. Swojego dekarza boję się prosić, żeby się podjął takiego zadania, bo wiem jaki będzie efekt ... Pozdrawiam. O! o! o!Tez mnie to czeka, więc przyłączam się do prośby. A jak znajdę kogoś netmike, to podzielę się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.10.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 PYTANIE DO WSZYSTKICH GRUPOWICZÓWCzy spotkaliście się z czyms takim, że Wykonawca chce z Wami podpisać umowę o dzieło za wykonywane prace budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.10.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 http://www.polskatimes.pl/tag/upadlosc-religa-development.html tak myślałem, że chodzi o tę firmę - tradycyjnie upadłość przygotowywana, wiec g---o zostanie dla wierzycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Jak nie zabębni to znaczy, że padało za słabo i należy podlać ;D no jak my się rozumiemy, kolego,to aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Wojgoc, ja z wszystkimi miałam ogólnie "umowy na wykonanie robót budowlanych" lub np. konkretnie "umowy na wykonanie schodów" itp. żadnych o dzieło nie podpisywałam. ale nie wiem, jaka jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.10.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Wojgoc, ja z wszystkimi miałam ogólnie "umowy na wykonanie robót budowlanych" lub np. konkretnie "umowy na wykonanie schodów" itp. żadnych o dzieło nie podpisywałam. ale nie wiem, jaka jest różnica. nie trzeba miec dzialalności gospodarczej, nie płacisz skladek ZUS od takiej umowy. nie wiedzialem do dzis, ze np. zrobienie tynków może byc na umowe o dzieło - do tej pory kojarzyła mi sie tego typu umowa z czymś autorskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.10.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Macie pojęcie gdzie we Wrocławiu znajdę "tradycyjny" sklep z elementami do wody? Potrzebuję wymienić w dwóch umywalkach syfony z korkiem automatycznym, ale jak porównałem ceny z Casto/OBI z tym co można znaleźć na sieci, to mi się odechciało tam kupować. Za komplet (korek + syfon) w casto wychodziło 90zł, a na Allegro za to samo było jakieś 20-30zł. To może w tych samych cenach da się stacjonarnie kupić u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.10.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Macie pojęcie gdzie we Wrocławiu znajdę "tradycyjny" sklep z elementami do wody? Potrzebuję wymienić w dwóch umywalkach syfony z korkiem automatycznym, ale jak porównałem ceny z Casto/OBI z tym co można znaleźć na sieci, to mi się odechciało tam kupować. Za komplet (korek + syfon) w casto wychodziło 90zł, a na Allegro za to samo było jakieś 20-30zł. To może w tych samych cenach da się stacjonarnie kupić u nas. zobacz w sklepiku na rogu Grabiszyńskiej i Tęczowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 10.10.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Przy Teczowej bylam kiedys i mieli to samo co w casto, ale drozej.Tez chce wymienic syfony z korkami i chyba zamowie na allegro.Komplet kosztuje chyba 70zl. Niemiecki, metalowy (nie jakis plastik) i chromowany.Podobno nawet lepszy od Kola, a roznica w cenie znaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.10.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 PYTANIE DO WSZYSTKICH GRUPOWICZÓW Czy spotkaliście się z czyms takim, że Wykonawca chce z Wami podpisać umowę o dzieło za wykonywane prace budowlane? Ja się nie spotkałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.10.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Macie pojęcie gdzie we Wrocławiu znajdę "tradycyjny" sklep z elementami do wody? Potrzebuję wymienić w dwóch umywalkach syfony z korkiem automatycznym, ale jak porównałem ceny z Casto/OBI z tym co można znaleźć na sieci, to mi się odechciało tam kupować. Za komplet (korek + syfon) w casto wychodziło 90zł, a na Allegro za to samo było jakieś 20-30zł. To może w tych samych cenach da się stacjonarnie kupić u nas. Spytaj na Robotniczej w PPlast: http://www.pplast.pl/index.php/kontakt-hurtownia-pplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 10.10.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 PYTANIE DO WSZYSTKICH GRUPOWICZÓW Czy spotkaliście się z czyms takim, że Wykonawca chce z Wami podpisać umowę o dzieło za wykonywane prace budowlane? Czyli, że sam zaproponował? Jeśli tak, to: hydraulik, tynkarze. Pozostali nie mieli oporów do podpisywania począwszy od ogrodzenia, przez murarzy, dachowców i pozostalych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 10.10.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Spytaj na Robotniczej w PPlast: http://www.pplast.pl/index.php/kontakt-hurtownia-pplast Tam chyba drogawo. Ja polecam gerpol na Mokronoskiej - kupilem tam cale przylacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.10.2012 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 nie trzeba miec dzialalności gospodarczej, nie płacisz skladek ZUS od takiej umowy. nie wiedzialem do dzis, ze np. zrobienie tynków może byc na umowe o dzieło - do tej pory kojarzyła mi sie tego typu umowa z czymś autorskim Ale on chce pewnie podpisać umowę o "dzieło" a nie o "Dzieło" Nie wiem jak to jest z gwarancją i rękojmią. Jak Ci wpisze gwarancję w umowę, to nie szukaj. PS. "Dzieło" to w sumie najprostsza ciekawostka prawna. Ja na co dzień mam do czynienia z "utworami", którymi są np. dokumentacja użytkownika czy jakieś oprogramowanie. Jak Zamawiający daje szablon umowy, to nierzadko chce mieć prawo do emisji utworów (publiczne odtwarzanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 11.10.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 PYTANIE DO WSZYSTKICH GRUPOWICZÓW Czy spotkaliście się z czyms takim, że Wykonawca chce z Wami podpisać umowę o dzieło za wykonywane prace budowlane? Nie. Może nie ma po prostu założonej działalności gosp. a bardzo mu zależy na odprowadzeniu składek do ZUSu, mi się wydaje, że cos tam jednak się płaci, chyba zdrowotne tylko, ale nie jestem pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.10.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 od umowy o dzieło odprowadza się tylko podatek, żadnych składek na zus nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.10.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 od umowy o dzieło odprowadza się tylko podatek, żadnych składek na zus nie ma. Możliwe, że już niedługo z tego co można usłyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 11.10.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Poleci ktoś gdzie obejrzeć i kupić dobre rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.10.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Możliwe, że już niedługo z tego co można usłyszeć tak, a mnie jeszcze "tanie państwo" odbierze koszty uzyskania i ... :bash:dobrze, że już mam kredyt, bo chyba lada moment stracę zdolność kredytową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts