Zy 16.10.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam Grupę W związku z rozpoczęciem budowy może podpowiecie jakiej grubości styropian (jakiej firmy) dać na fundament i podłogę.Wiem, że moje pytanie może być śmieszne ale każdy pisze coś innego, jedni że 5cm wystarczy inni dają nawet 30 (choć uważam, że to już chyba przesada) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 16.10.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Z***y obawiam się, że tutaj mogą pojawić się podobne odpowiedzi Wszystko zależy od bilansu energetycznego całego budynku, jaki będzie rodzaj ogrzewania, co chcecie osiągnąć itp... A najlepiej polecam zrobić OZC budynku i dobrać na tej podstawie odpowiednie ocieplenie na przegrodach... U nas a murach ma być 18-20cm, na podłodze 15, na ściankach fundamentowych 10... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 16.10.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 tego się obawiałam będziemy ogrzewać prądem i kominkiem. widzę jednak że OCZ mnie nie ominie, a robiliście sami (bo wiem że są jakieś programy do tego) czy zlecaliście komuś wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 16.10.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 przy ogrzewaniu prądem tym bardziej bym się pobawił w wyliczenie... nam ozc robił forumowy asolt, samemu trzeba poświęcić sporo czasu (nawet się trochę bawiłem ale nie byłem pewien wyników), a na koniec i tak trzeba komuś zapłacić za świadectwo energetyczne do odbioru, więc chyba się nawet nie kalkuluje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 16.10.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Też się sama do tego przymierzałam ale z braku czasu nic z tego nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 16.10.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Czy ktoś kupował w sklepie ceramika24h.pl ?? Ew. może coś złego/dobrego/neutralnego słyszał na ich temat. Mają odbiór towaru na karmelkowej, ceny bardzo interesujące więc kusząca propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.10.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Czy ktoś kupował w sklepie ceramika24h.pl ?? Ew. może coś złego/dobrego/neutralnego słyszał na ich temat. Mają odbiór towaru na karmelkowej, ceny bardzo interesujące więc kusząca propozycja. byłbym ostrozny, chcialem u nich kupic plytki, pojechalem by jeszcze popatrzeć w realu i slyszalem awantury klientów czekających na dostawę towaru. Panowie mający wszystko gdzies, odpowiadajacy aby zbyc klienta - cos im sie popsulo od mniej więcej pół roku. całkiem inaczej od pól roku jest w Bocaro - tam im zaczeło zależeć na kliencie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.10.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 tego się obawiałam będziemy ogrzewać prądem i kominkiem. widzę jednak że OCZ mnie nie ominie, a robiliście sami (bo wiem że są jakieś programy do tego) czy zlecaliście komuś wykonanie prądem czyli jak? kominek z plaszczem wodnym czy z DGP? na fundament standard to 10cm xps-a podloga parter to 12-15cm poddasze 7-10cm ściany nie wiem - mam scianę 3W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.10.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 tego się obawiałam będziemy ogrzewać prądem i kominkiem. widzę jednak że OCZ mnie nie ominie, a robiliście sami (bo wiem że są jakieś programy do tego) czy zlecaliście komuś wykonanie Polecam wątek grzejących prądem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?10576-Ogrzewaj%C4%85cy-elektryczno%C5%9Bci%C4%85-WYST%C4%84P!!!/page697 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.10.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 poddasze 7-10cm Znaczy się na podłodze poddasza (piętra)? Czy może między między piętrem a stryszkiem? Mój przekorny charakter zamierza się nie zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moana 16.10.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 tego się obawiałam będziemy ogrzewać prądem i kominkiem. widzę jednak że OCZ mnie nie ominie, a robiliście sami (bo wiem że są jakieś programy do tego) czy zlecaliście komuś wykonanie Ja też polecam Asolta, chyba wielu ludziom tu na forum robił OZC. Nam robił też dodatkowo projekt podłogówki i PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 17.10.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 byłbym ostrozny, chcialem u nich kupic plytki, pojechalem by jeszcze popatrzeć w realu i slyszalem awantury klientów czekających na dostawę towaru. Panowie mający wszystko gdzies, odpowiadajacy aby zbyc klienta - cos im sie popsulo od mniej więcej pół roku. całkiem inaczej od pól roku jest w Bocaro - tam im zaczeło zależeć na kliencie:) Nie dobrze, bo jednak na całej ceramice u nich wychodzi jakieś 500 zł taniej. Chyba podjadę tam i pooglądam jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 17.10.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Macie kogos od przyklejania styroduru do scian fundamentowych na zaprawe klejowa i przy tym wyrownania i wypionowania fundamentow? http://img11.imageshack.us/img11/9203/20121009110601.th.jpg Musze te sciane obkleic styropianem, ale musi na zewnatrz byc rowno, bo w polowie wystaje ponad grunt i bedzie robic za cokol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.10.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Znaczy się na podłodze poddasza (piętra)? Czy może między między piętrem a stryszkiem? Mój przekorny charakter zamierza się nie zgodzić znaczy się - dawno sie z nikim nie przekomarzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.10.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Nie dobrze, bo jednak na całej ceramice u nich wychodzi jakieś 500 zł taniej. Chyba podjadę tam i pooglądam jak to wygląda. nie zawsze co na stronce jest dostepne w magazynie - w sklepie też co raz mniej rzeczy wystawionych. Przedzwoń i zapytaj czy mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 17.10.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 prądem czyli jak? kominek z plaszczem wodnym czy z DGP? na fundament standard to 10cm xps-a podloga parter to 12-15cm poddasze 7-10cm ściany nie wiem - mam scianę 3W ogrzewanie na prąd do tego kominek (jeszcze cały czas zastanawiamy się na tym czy z płaszczem czy dgp-nie wiem jak to rozwiązać bo poddasze zamierzamy w terminie późniejszym zaadoptować a mamy strop drewniany) Też myślałam o styro na fundament 10cm, podłoga grunt 10, poddasze wełna 10 (myślę czy nie dać styro na stropie - np.5cm, jest sens ?) a ściany chyba 15cm (albo 10 jakiego lepszego np. grafitowego ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.10.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 ogrzewanie na prąd? ale jakie - grzejniki konwektorowe, podlogowka elektryczna.a Ty jaki dom budujesz? parter - piętro - nieużytkowe poddasze? czy parter - uzytkowe poddasze?grunt 10cm to takie minimumwelna na poddaszu to rozumiem jako ocieplenie dachu od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 17.10.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 ile za projekt przyłacza wodno-kanalizacyjnego to dobra cena? Bo mam ofertę na 950 zł i nie wiem czy to niższa czy wyższa półka, czy szukać kogos jeszcze do tego projektu czy brać te 950 zł. ?Ile Wy płaciliście? Kogos polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.10.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 płaciłam 500 zł w 2010r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 18.10.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Bo mam ofertę na 950 zł i nie wiem czy to niższa czy wyższa półka, czy szukać kogos jeszcze do tego projektu czy brać te 950 zł. ? To chyba trochę drogo. Pozbieraj może jeszcze ze dwie oferty. Podobno w branży budowlanej jest zapaść.... Co prawda mnie projekt zjazdu z drogi powiatowej na działkę, ma kosztować 1500zł i też się zastanawiam czy to nie jest aby zbyt wysoka półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts