ellaj 23.10.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Dziekuje bardzo za namiary na szkolki.Spirea, dom mam na polnocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.10.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ale jaja - kolejny dowód na to, że na ufaniu fachowcom i autorytetom ludzie bezkrytycznie łykający propagandę mainstreamu wychodzą na frajerów. Walka z emisją CO2 to globalny przekręt na miarę ptasiej, świńskiej grypy itp. Ja o tym słyszałem już wcześniej, ale miło że człowiek z ministerstwa potrafi powiedzieć prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 24.10.2012 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Poleccie prosze dobra firme projektujaca i wykonujaca kominki. Centrumkomina.pl, ktore mi mialo robic, nie wykazuje zbytniego zainteresowania i zaangazowania. Mieli mi doradzic wklad, a tylko odsylaja na strony producentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.10.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Swego czasu dość dobre opinie zbierał p. Darek z firmy Jakar (o ile dobrze pamiętam) - +48793009200Mnie nie udało się z nim dogadać. Finalnie w tym roku sam zainstalowałem kominek wraz z dodatkowym odzyskiem ciepła ze spalin. Na przyszły rok planowana jest obudowa (chociażby stan developerski) i rozprowadzenie na pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 24.10.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 A Jakar robi inne obudowy, niz z kamienia? Widze, ze to zaklad kamieniarski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 24.10.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Umowilem sie z p. Darkiem na piatek. Zobaczymy, co zaproponuje. Dzieki za namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiljano 24.10.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Czy macie kogoś do polecenia z Wrocławia lub okolic kto robi blaty kuchenne z kamienia lub konglomeratu w dobrej cenie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 24.10.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 No wlasnie wspomniany Jakar robi takie rzeczy, ale nie mam pojecia w jakiej cenie, ani jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 24.10.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Dawaj dawaj namiar, bo tamci sie nie zdecydowali, bo musza obejrzec A ile u Ciebie bral? gadałam,teraz nie ma szans, pierwszy wolny termin na wiosnę 2013, przykro mi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 25.10.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Coś mi po głowie chodzi, że tamten link został wklejony przez SMOKa. Być może coś ciekawego znajdziesz na wątku o Przydomowej elektrowni wiatrowej lub Idei domu autonomicznego. To na początek, a potem cała sieć czeka PS. Zawodowo to ja po drugiej stronie stoję - jak taką energię odbierać od setek tysięcy wytwórców, żeby sieć nie klękała Fakt, swego czasu interesowałem się tym zagadnieniem, ale po głębszej analizie stwierdziłem, że ogrom problemów do rozwiązania nie jest współmierny do korzyści. Taka elektrownia jest tak niestabilna jak wiatr , trzeba stosować hamulce, by śmigło się nie urwało przy wichurze, stabilizatory napięcia no i jakieś akumulatory do gromadzenia nadwyżek energii, bo o wpuszczeniu tego prądu do sieci zapomnijcie. Jedynym sensownym zastosowaniem wydaje mi się zasilanie akumulacyjnego ogrzewania podłogowego i przełącznik wiatrak-sieć. Nota bene znam przypadki że takie wiatraki przewrócił wiatr. Próbować można jeśli ktoś jest dobrym mechanikiem- ślusarzem i elektrykiem w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 25.10.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Czy macie kogoś do polecenia z Wrocławia lub okolic kto robi blaty kuchenne z kamienia lub konglomeratu w dobrej cenie ??? firma Kamień dla domu ze świdnicy. nam robili parapety z konglomeratu kwarcowego. podaję maila Jolanta Stal - Kamień dla Domu <[email protected]> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 26.10.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Co sądzicie o zalewaniu stropu, gdy w nocy jest około -2 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moana 27.10.2012 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Czy możecie mi polecić jakiś dobry odkurzacz centralny? Na razie mam rozprowadzone rury, jednostkę centralną planuję kupić w przyszłym roku, ale już teraz muszę wybrać model, bo trzeba w cokole kuchennym zainstalować szufelkę. Na forum z odkurzaczami mam wrażenie, że więcej jest sprzedawców niż rzeczywistych użytkowników. Jakie odkurzacze macie? Słyszeliście może coś o firmie Venton, bo takie rozwiązanie mi proponuje instalator, ale coś mało o nich w sieci. Najwięcej chyba jest Beama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.10.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 ale już teraz muszę wybrać model, bo trzeba w cokole kuchennym zainstalować szufelkę. A co ma szufelka do jednostki centralnej? Podobnie gniazda moim zdaniem nic nie mają. Jedyna kwestia którą na tym etapie musisz wiedzieć, jest taka czy wyłącznik ma być w klapce gniazda, czy na wężu. W przypadku szufelki i tak chyba jest w klapce. Ja tam jeszcze długo nie kupię jednostki centralnej, a szufelka podstawy gniazd - są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moana 27.10.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 A co ma szufelka do jednostki centralnej? A to nie jest tak, że każda firma ma swoje szufelki? Nam instalator przywiózł właśnie szufelkę z wyłącznikiem w klapce firmy Venton, ale najpierw wolałabym się upewnić, czy to dobra firma. Ja jednostki centralnej też pewnie długo nie kupię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.10.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Kto mi podpowie jaka szerokość powinna mieć taka maskownica łącząca schody ze stropem ( bardzo mi się podobało jak Frankai wkleil swoje schody miał idealne proporcje z tym ze u niego ta maskownica biegnie jeszcze po długości holu )Mam właśnie się określić i ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 27.10.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Czy ktoś z Was zawierał umowę z firmą brukarską i ma gotowy wzór umowy?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.10.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Co sądzicie o zalewaniu stropu, gdy w nocy jest około -2 stopni? ja sądzę, że to może być ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 28.10.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 ja sądzę, że to może być ryzykowne. dobrze, że nie niemożliwe muszę zaryzykować, od środy ma być trochę lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 29.10.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Co sądzicie o zalewaniu stropu, gdy w nocy jest około -2 stopni? Za pomocą odpowiedniego dodatku do -5 stopni nie powinno być problemu. Są takie inwestycje, gdzie nie ma innej opcji i podejrzewam, że są i środki na niższe temperatury, jeno że drogie. Zapytaj w betoniarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts