Trociu 30.11.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Gdzie zrobic wyczystkę od komina? Bo u nas coś chyba jest nie tak i wychodzi na to że albo musimy ją zrobic w łazience albo do kominka? Poratujcie wiedzą jak jest to u Was? Najlepiej jak wkleisz zdjęcie gdzie masz komin. U mnie wyczystka jest z boku kominka. Dojście do niej bedzie schowane w obudowie za magicznymi drzwiczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 30.11.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Gdzie zrobic wyczystkę od komina? Bo u nas coś chyba jest nie tak i wychodzi na to że albo musimy ją zrobic w łazience albo do kominka? Poratujcie wiedzą jak jest to u Was? załącz jakiś rzut z projektu... U nas też był problem, albo w szafkach w kuchni (a wypada nam tam lodówka w zabudowie) albo w szafie w wiatrołapie... wybraliśmy to drugie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 30.11.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 załącz jakiś rzut z projektu... http://img831.imageshack.us/img831/2725/komindyskusja.jpg Plan wygląda tak jak na rysunku. Ponieważ, w łazience chcemy zrobić drzwi prysznicowe na całą szerokość łazienki (zielona przerywana linia), lokalizacja nr. 2 raczej odpada, bo miejsce będzie pokryte kafelkami i często zalewane wodą. W lokalizacji 1 będziemy mieli lodówkę, (raczej nie zabudowaną), także od biedy mogła by tam być, ale odsuwanie lodówki przy każdym czyszczeniu raczej nam się nie uśmiecha. 3. to nasze główne pytanie - w sensie czy da się zrobić dojśćie z boku lub pod kominkiem do tak umieszczonej wyczystki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca32 30.11.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 BACARDI , SUSPENSER dziękuję za pomoc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 30.11.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Mila_Wroc, widzę że macie jeszcze gorzej niż u nas... do kuchni tez macie problem, bo jest tam kanał wentylacyjny, ale może jakoś dałoby się to rozwiązać... Nie pozostaje nic innego niż pogadać z firmą która się zajmuje podpięciem kominka, jeśli są wkłady z odpowiendnim podwyższeniem paleniska (albo można go podnieść), to może się uda zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 30.11.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Mila_Wroc, widzę że macie jeszcze gorzej niż u nas... do kuchni tez macie problem, bo jest tam kanał wentylacyjny, ale może jakoś dałoby się to rozwiązać... Nie pozostaje nic innego niż pogadać z firmą która się zajmuje podpięciem kominka, jeśli są wkłady z odpowiendnim podwyższeniem paleniska (albo można go podnieść), to może się uda zrobić... Do kuchni to jest bardziej problem logistyczny, bo komin będzie obrócony o 180st. wokół osi komina spalinowego, bo projektant kanalizacji nie wział pod uwagę że kanał wentylacyjny wychodzi do pokoju i inaczej nie dałoby się jej zrobić bo wychodzi w miejscu pionu kan. A decyzję to w sumie powinniśmy podjąć jakoś zaraz, bo będą nam kominy murować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 30.11.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 a ja myślałem, że to my mamy problem z wyczystka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.11.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Wylewkarz, to nikt inny, jak znany rowniez na tym forum Janzar (zaremba.com.pl) i gwarantuje wytrzymalosc wylewki. Dlatego zglupialem. sporo kasy masz na wylewki, skoro bierzesz Janzara:o sprawdź co inni powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.11.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Witajcie, czy ktoś mógłby polecić tynkarzy (najlepiej cementowo-wapienne) i wykonawców posadzek (np. mixokret) z okolic Olesnica/Dobroszyce?? Będę niedługo potrzebował takowych, a nie chcę brac kogoś z przypadku. Będę wdzieczny za jakieś kontakty. wylewki - Jarek 602200120, jest z Jelcza-Miloszyce, tynki - Bartek 785946801, jest z okolic Namysłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.11.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Ponieważ, w łazience chcemy zrobić drzwi prysznicowe na całą szerokość łazienki (zielona przerywana linia), lokalizacja nr. 2 raczej odpada, bo miejsce będzie pokryte kafelkami i często zalewane wodą. Ja bym zrobił w łazience. Przecież prysznic to nie jest basen, a wyczystka nie przepuszcza. Ja mam wyczystkę w gabinecie, gdzie jest parkiet. Sądzisz, że to lepsze miejsce? Co wyczyścisz łatwiej gdyby sadzy się nie dało okiełznać? Zrób wewnętrzną wyczystkę, przykryj płytką na magnesach+silikon lub tak jak ja - kawałkiem marmuru i już. PS. Im dalej - tym problemów i dylematów będzie przybywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.11.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Czy ktos z muratorow moze mi powiedziec , czy jeśli ocieple dom wełną , czy będę mógł wykończyć elewacje płytkami silikatowymi czy kamieniem ozdobnym , chodzi mi bardziej o wykonczenie cokolow , naroznikow ?? a czemu nie móglbyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.11.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Im dalej - tym problemów i dylematów będzie przybywać. dokladnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca32 30.11.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 WOJGOC - Na chlopski rozum jesli przykleisz kamien do welny , nawet jesli jest juz otynkowany , tj duze podobienstwo ze welna i tynk moze nie utrzymac tego kamienia , na m2 wychodzi chyba jakies 30 kg ?? Szukałem odpowiedzi , ale wszedzie pisza o styropianie . Tak wiec dlatego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.11.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 WOJGOC - Na chlopski rozum jesli przykleisz kamien do welny , nawet jesli jest juz otynkowany , tj duze podobienstwo ze welna i tynk moze nie utrzymac tego kamienia , na m2 wychodzi chyba jakies 30 kg ?? Szukałem odpowiedzi , ale wszedzie pisza o styropianie . Tak wiec dlatego.. jasne, ze kamienia do welny nie przykleisz trwale. zalezy jaki rodzaj sciany stawiasz - w przypadku 3W nie widze problemu, w kazdym innym nalezy na etapie murowania przygotowac odpowiednia konstrukcję, a najlepiej od razu obkladac na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca32 01.12.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Myslalem o pustaku ceramicznym , ociepleniu welna zbrojenie siatką, tynk no i ozdobny kamien .. ale nie na calej elewacji .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 01.12.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Uffff... mi tydzień temu skończyli wylewki, a już myślałem, że nie uda się przed zimą. Myślę co można przez zimę pomajstrować, wiem że nie jest wskazane ocieplanie dachu ze względu na wilgoć z wylewek. Oczywiście odpadają prace które wymagają użycia wszystkiego co ma w składzie wodę. Tak to wygląda na gotowo http://images40.fotosik.pl/1867/3692a3ecdae332adm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Uffff... mi tydzień temu skończyli wylewki, a już myślałem, że nie uda się przed zimą. Myślę co można przez zimę pomajstrować, wiem że nie jest wskazane ocieplanie dachu ze względu na wilgoć z wylewek. Oczywiście odpadają prace które wymagają użycia wszystkiego co ma w składzie wodę. wilgoć z wylewek nijak sie ma do wilgoci z tynków. mozesz spokojnie ocieplac dach - zanim zaczniesz ukladać welnę to prace przygotowawcze typu przykręcanie wieszaków, przycinanie stelazy, zajmą Ci troche czasu - wylewki spokojnie sobie do tego czasu odparują. Czy wylewkarz wspominał Ci cos o gruntowaniu wylewek 7-10dni po wylaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 01.12.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Tylko tynkarz wspominał o białkowaniu i gruntowaniu, za to kafelkarz mówił, że przed położeniem kafli podłoże musi zagruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 ale to inny rodzaj gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca32 01.12.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 HAKU kto tobie robil wylewke ?? Na zdjeciu wyglada super !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts