Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

ja mam kuchnię z Ikei. Jestem zadowolona i z jakości i z ceny. Jeden mankament dla mnie, to cokół, który w potrzebnym mi kolorze wygląda tak sobie. Sporo osób na forum ma ikeowskie kuchnie, jest nawet poświęcony temu osobny wątek. Są też osoby, które zamawiały same obudowy ze środkiem a u stolarza zamawiali fronty.

A robiliście wcześniej rozeznanie co taniej wychodzi - czy ikea czy meble u stolarza?

Polecacie kominiarczyka.com do uslug typu sprzedaz i montaz wkladow stalowych do komina?

Też będę szukał miejsca, gdzie można kupić wkład pod gaz, więc proszę podzielić się informacjami.

A jakby ktoś był zainteresowany to ja kupiłem kominy uniwersalne 8 metrowe z pełnym wkładem + dwie podwójne wentylacje w cenie poniżej 4kpln. Cena o 1000 mniejsza niż inne miejsca gdzie pytałem.

czy ktoś z Was ma może kuchnię z Ikea i może podzielić się uwagami? Rozważam możliwtak i ość kupienia i interesuje mnie jakość wykonania- wiadomo z meblami z Ikea różnie bywa.

ewentualnie czy możecie podzielić się namiarami na wykonawców kuchni w jakiś rozsądnych cenach?

Kuchni moze nie , ale mam meble z ikei w sypialni i jadalni , jestem zadowolony jak i z ceny tak i z jakosci

pod warunkiem prostej zabudowy. jesli masz zabudową pod jakimś kątem to Ikea odpada
o ile masz na tyle małą kuchnię, że chcesz wykorzystywać skosy i ma to sens. Przy każdej średniej wielkości+ ma to sensu całkiem mało - wszelkie wyposażenie wewnętrzne szuflad i szafek opiera się na standardowych wymiarach, a i dostęp do szafki trójkątnej/ trapezowej jest utrudniony (poza tym ikea przerabia też szafki).

Z ciekawości robiłam wycenę w meblach Rust - i surprise, operowali dokładnie takimi samymi modułami, jak IKEA (ok, mieli też 100, w ikei nie ma takich szerokich szuflad). Jakakolwiek najdrobniejsza nietypowość to dopłata +30%, żeby totalnie zniechęcić klienta do tego.

Natomiast fronty IKEA ma średnie. Np. bardzo popularny Abstrakt to nie jest prawdziwy połysk, tylko półpołysk. No i z montażem uwaga, jak się trafi... ale jeśli się wie, kogo brać, można kuchnię z ikea zaryzykować. Gorsza od średniopółkowych studio i stolarzy nie będzie.

Ta za 450 tys miała chyba ok. 800 m czy jakos tak. Ale to na wolnym rynku była, no szaleństwo jakies.

Bacardi, ciekawe czy na jakimś przetargu sie spotkalismy - musimy kiedys ustalic do jakich startowaliśmy - choć kto by to pamiętał :D

My naszą kupilismy za 1 postapienie bo nikogo na przetargu prócz nas nie było - do dziś nie wiem jak to się stało, a moze wiem - ta działka po prostu była nam przeznaczona :)

Ta za 450 tys miała chyba ok. 800 m czy jakos tak. Ale to na wolnym rynku była, no szaleństwo jakies.

Bacardi, ciekawe czy na jakimś przetargu sie spotkalismy - musimy kiedys ustalic do jakich startowaliśmy - choć kto by to pamiętał :D

My naszą kupilismy za 1 postapienie bo nikogo na przetargu prócz nas nie było - do dziś nie wiem jak to się stało, a moze wiem - ta działka po prostu była nam przeznaczona :)

my też byliśmy na naszym przetargu jedyni. ale ja sobie to tłumaczę ze po prostu nikt tej działki nie chciał opróćz nas ;-)

na Radomskiej też rok temu Gmina sprzedała działkę.