woprz 12.08.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Wiech - to uzależnienie jakieś otwieram kompa i najpierw sprawdzam co się dzieje na forum - na wrocławskiej, w Kawiarni i w dziennikach ...a gaz mam miejski...nareszcie założyli mi gazomierz a jak z wodą słyszałem że mieliście jakieś problemy z ciśnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.08.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 woprz - cały czas ciśnienie jest niskie ...i pojawiły się ogłoszenia o zakazie podlewania ogródków....znaczy się wody brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 12.08.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 widzisz, jak to dobrze nie miec ogródka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.08.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Czehehe , poranne ptaszki Jak tak się chwalicie... tzw. szczelny zbiornik trafił do dziury. Dziś wielkie przenoszenie kuchni Kszyś, życzenia dla ślubnej (a jak nie ma imienin , to sprowadzasz ?? ) U nas gazery się spóźniają obiecali, że będzie na zimę, a teraz piszą, że trzeba ..."przy kominku"... (jest taka piosenka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.08.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 widzisz, jak to dobrze nie miec ogródka?? nio chyba tak ...ale mam już parę kwiatków .....przyglądałam się kiedyś im a Franek mówi: mamo, co robisz w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.08.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 tzw. szczelny zbiornik trafił do dziury. no i co z tym zbiornikiem? Probud? Dziś wielkie przenoszenie kuchni trzymam kciuki U nas gazery się spóźniają obiecali, że będzie na zimę, a teraz piszą, że trzeba ..."przy kominku"... (jest taka piosenka) kurczę, oni zawsze się chyba spóźniają ...u nas w pierwszej wersji to powinniśmy mieć od grudnia 2003... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 12.08.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Ivo na pocieszenie Ci powiem że w Kamieńcu równiez jest słabe ciśnienie wody.Do podlewania ogródka będę musiał wywiercić studnie.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 12.08.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 no właśnie studnia robić nie robić jak robić to kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 12.08.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Słuchajcie, jesteśmy ostatnimi, którzy mają wode na działce.Dwoje sąsiadów chce się "włączyć" w naszą rurę, żeby nie ciągnąć dookoła, oczywiście wszystko legalnie.Zgodzić się, czy nie?Chcą to zrobić w zamian za utwardzenie drogi, która teraz się tylko tak dumnie nazywa, a w rzeczywistości, to to jest pole. Rura u nas ma średnice 63 czy 65 - jakoś tak. Co radzicie? Z jednej strony to ta utwardzona droga bardzo by nam sie przydała, noi i dobrze jest życ w zgodzie z sąsiadami.A z drugiej, to czy nie będziemy mieli potem problemów z ciśnieniem itd? Jeśli byśmy się zgodzili, to z zastrzeżeniem, że do nich nikt więcej nie może sie podłączyć. Trochę dużo wyszło. Mam nadz, że rozumiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 12.08.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 bądź człowiekiem daj ludziom wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 12.08.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 ale nie od razu całej ulicy,jesli jest taka możliwość to niech się włączą w rurociąg za Twoim podejściem do działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 12.08.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Kapelusik rura o takiej średnicy starczy dla was trojga.Do domku normalna rura to 32mm.Jeżeli to Ty robiłaś przyłacze to można żądac zwrotu części kosztów ,albo w innej formie np. utwardzenie drogi.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 12.08.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Wojetk myślę żegdyby to było takie proste to nie prosiliby kapalusika o pomoc a tym bardziej nie dawali za to extra drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 12.08.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Rurę trzeba by pociągnąć jakieś 15 m po naszej działce do drogi - tej którą mają utwardzać - a potem wzdłuż tej drogi. Wiecie co mnie najbardziej przeraża - że w razie jakiejś awarii to mi będą działke pruli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 12.08.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 jak mawiał Forest Gump shit happends Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 12.08.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 hihihi trzeba było sprawdzić... Lubie eksperymentować z kobietami ale Twój pomysł jakoś nie przypadł mi zbytnio do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 12.08.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 witam grupę,dawno mnie nie było,a tu same dobre nowiny panowie-ojcowie gratukuję pociech,witam kapelusik,a reszta grupy nie marnuje cennego czasu i pogody jak widać,BK jestem zachwycona twoją operatywnością oraz wiedzą,moi sąsiady czyli Polanki tez tempo olimpijskie gratuluję(dzięki za zaproszenie,napewno zaglądne w wekend),a ja czekam na dostarczenie materiałów może w poniedziłek?,zamówiłam więżbę i tylko mi czekać na pana bo jest opóżniony no i sie zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.08.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 witam blondyno rzeczywiście dawno Cię nie było widać ...no to się zacznie u Ciebie.....ulala... pozdrawiam i pamiętaj że do mnie też masz blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.08.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 no właśnie studnia robić nie robić jak robić to kiedy woprz, mój wykonawca będzie ciągał do studni swojego człowieka z Kielc - bo u nas są 2-3 razy drożsi w umowie mam że za studnię mają wywiercić za ok. 1000 zł uważam że to bardzo atrakcyjna cena wykonawca zrobi mi badanie tej wody - bo w działalności jaką prowadzi ma też filtry etc i jeśli się okaże że woda jest OK to być może zrobimy drugi obieg w domu - np. do spłukiwania WC, prania, może zmywarki może nawet do celów spożywczych studniarz ma być u nas na dniach (na razie wodę mamy od bardzo uprzejmej sąsiadki) jeśli jesteś zainteresowany to daj znać może znajdzie dla ciebie chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 12.08.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 dzięki BK właśnie się dowiedziałem od Andrzeja że u nas woda marna z żelazem i chyba potasem nie najlepsza nawet do trawy w ogrodzie ale dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts