haku 21.12.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Na allegro tylko 1 sprzedający z Krakowa ma te szafki. We Wrocławiu znalazłem je za 510 zł. Szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 21.12.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Te z Lublina ok. 300 zł..Ddostawa w ciągu 2-3 dni, dobrze zabezpieczona przed uszkodzeniami, płatność może być przy odbiorze. Kontakt telefoniczny też OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.12.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Nie lubię kolęd i piosenek świątecznych lecących w sklepach od Halloween. Nie lubię jarmarków, bo to jeszcze gorsza wersja robienia zakupów - kupuje się jakieś mało użyteczne rzeczy Nie lubię wybierania prezentów. Nie lubię składania życzeń. Choinka - może być, czas spędzony z najbliższymi - może być. Wyszło prawie jak u smerfa marudy ale wiesz co - mam podobnie Lubię za to mieć czas i powód do spotkania się z rodziną ten jeden z nielicznych razów w roku, lubię dostawać prezenty - niespodzianki, lubię mieć czasem urlop, żeby ogarnąć sprawy na które brakuje czasu, przeczytać dobrą książkę, pójść z kumplami na "pasterkę" [czytaj spotkać się u któregoś i porozmawiać przy dobrym trunku] itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 21.12.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 O kominku widzę nikt nie słyszał.... ale może ktoś powie gdzie kupić szafkę gazową 60x60x25 oczywiście kolor żółty odpada Haku, szafke gazową zakupilam na allegrze, szara za 229 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.12.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Z tego co pamiętam to korki nie robią się z odległości między samochodami ale z braku płynności w jeździe, powodowaną głównie nagłym hamowaniem i przyśpieszaniem. Nawet gdzieś niedawno widziałem filmik to obrazujący na zasadzie jazdy samochodów w kółko. Dopóki wszystkie jechały z tą samą prędkością (nieważne jak dużą i nie ważne w jakich odstępach), to wszystko szło płynnie. Gdy jeden się wyłamał, powstał zator. Wszystko fajnie wychodzi jak się zrobi jedynie słuszne założenia. Wystarczy założyć, że: - wszystkie auta jakie wyjadą zmieszczą się na danej drodze, - wszystkie auta jadą idealnie w równym tempie nie uwzględniając, że trzeba się włączyć i wyłączyć z ruchu, - wszystkie auta jakby co równo przyspieszają. Komunizm jest idealnym systemem, tylko jakoś ludzie do niego nie pasują Mówiąc poważniej - jeszcze trochę poczekamy i będą systemy "sklejające" auta (np. te konwoje od Volvo), a wtedy faktycznie to może działać i samochody pojadą równym tempem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 21.12.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 No to pieknie: 4os rodzina w domku zaplaci 132zl/m-c za smieci. 85 groszy lub 19 zł - ustalono nowe stawki opłat za wywóz śmieci. Zapłacimy za metr kwadratowy lub „od głowy”, w zależności od tego, ile metrów kwadratowych przypada na mieszkańca lokalu. Wybór metody mieszanej oznacza możliwie najmniejsze obciążenie mieszkańców. Przeprowadzone analizy pokazały, że z jednej strony metoda ta stanowi skuteczny sposób zbierania opłat, z drugiej jest przyjazna społecznie, zabezpieczając interesy grup najsłabszych ekonomicznie np. rodzin wielodzietnych i starszych samotnych osób. W przypadku osób mieszkających w zabudowie wielorodzinnej (czyli większości wrocławian), gdy na jednego mieszkańca lokalu przypada do 30 m2, stawkę za m2 (85 gr) mnożymy przez metraż lokalu. Przykładowo: 4 osobowa rodzina w mieszkaniu 60-metrowym zapłaci 51 zł, co stanowi 12,75 zł od osoby. Jeżeli na jednego mieszkańca lokalu przypadnie więcej niż 30 m2, mnożyć będziemy stawkę od osoby – 19 zł przez liczbę osób. W przypadku nieruchomości zabudowanej budynkiem: stawka za metr - 95 gr. liczona będzie dla budynku, w którym znajduje się do czterech lokali mieszkalnych. Powyżej tej granicy – za każdego mieszkańca zapłacimy 22 zł. Nowe stawki: 1) za metr kwadratowy powierzchni lokalu mieszkalnego: a) 0,85 zł, jeżeli odpady komunalne są zbierane i odbierane w sposób selektywny, b) 1,27 zł. jeżeli odpady komunalne nie są zbierane i odbierane w sposób selektywny. 2) za każdą osobę zamieszkującą daną nieruchomość: a) 19,00 zł, jeżeli odpady komunalne są zbierane i odbierane w sposób selektywny, b) 28,50 zł, jeżeli odpady komunalne nie są zbierane i odbierane w sposób selektywny. W przypadku nieruchomości zabudowanej budynkiem, w którym znajduje się do 4 (czterech) lokali mieszkalnych, stawka, wynosi: 1) za metr kwadratowy powierzchni lokalu mieszkalnego: a) 0,95 zł, jeżeli odpady komunalne są zbierane i odbierane w sposób selektywny, b) 1,42 zł. jeżeli odpady komunalne nie są zbierane i odbierane w sposób selektywny. 2) za każdą osobę zamieszkującą daną nieruchomość: a) 22,00 zł, jeżeli odpady komunalne są zbierane i odbierane w sposób selektywny, b) 33,00 zł, jeżeli odpady komunalne nie są zbierane i odbierane w sposób selektywny. Stawka opłaty za każde opróżnienie jednego pojemnika na odpady komunalne dla nieruchomości, na których nie zamieszkują mieszkańcy, jeżeli odpady są zbierane i odbierane w sposób selektywny, wynosi w przypadku pojemnika o pojemności nie większej niż: 1) 0,06 m3 – 12,94 zł 2) 0,08 m3 – 13,88 zł 3) 0,12 m3 – 18,57 zł 4) 0,24 m3 – 36,83 zł 5) 0,36 m3 – 53,17 zł 6) 0,66 m3 – 96,55 zł 7) 1,10 m3 – 154,73 zł 7,00 m3 – 666,02 zł 9) 10,00 m3 – 888,03 zł; 10) 16,00 m3 – 1334,73 zł. Jeżeli odpady komunalne nie są zbierane i odbierane w sposób selektywny, stawka opłaty za każde opróżnienie jednego pojemnika wynosi w przypadku pojemnika o pojemności nie większej niż: 1) 0,06 m3 – 19,41 zł; 2) 0,08 m3 – 20,82 zł; 3) 0,12 m3 – 27,85 zł; 4) 0,24 m3 – 55,24 zł; 5) 0,36 m3 – 79,75 zł; 6) 0,66 m3 – 144,82 zł; 7) 1,10 m3 – 232,10 zł; 7,00 m3 – 999,03 zł; 9) 10,00 m3 – 1 332,05 zł; 10) 16,00 m3 – 2 002,10 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 21.12.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 A coś wiadomo od jakiego wieku dziecko się liczy jako osobę? jak duże są pojemniki i jak często odbierane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 21.12.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 http://www.hydro-gaz.lublin.pl/index.php Faktycznie mają jak na razie najtaniej. Jeszcze zrobie przegląd w marketach. Tylko teraz pytanie, chcę tą szafkę docelowo zamurować w ogrodzeniu, ale na ten moment jest tam siatka, ogrodzenie będzie murowane "jak starczy kasy" Widziałem że montują taką szafkę na dwóch słupkach/rurkach przykręconych obejmami do pleców, a potem pewnie za jakiś czas docelowo obmurowywują. Ktoś stosował podobny patent ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca32 21.12.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Nie rozumiemy się chyba dalej. Bywa. Więc może wyjaśnię czemu drążyłem i zakończę (możesz oczywiście też wygłosić swoje ostatnie zdanie). Zacząłeś tak: Odpowiedziałem mając na myśli, że ludzie nie fiksują się tu wyłącznie na budowie. Są ludźmi inteligentnymi i mogą rozmawiać na różne tematy: Odpowiedziałeś tak jakbym robił Ci jakieś wyrzuty (wyzywając od ograniczonych), że nie chcesz pisać o samochodach. Nic takiego ani względem Twojej, ani innej osoby, z mojej klawiatury nie miało zejść i mam nadzieję nie zeszło. Jeżeli tak było - przeproszę. A takie cytowanie jak wyżej, to nie po to, żeby komuś coś udowodnić, tylko wyjaśnić punkt widzenia. Jak dialog ciągnie się kilka postów, to traci się z oczu całokształt i warto zrobić podsumowanie. Zdarzyło się nam parę razy z wojgocem pospierać i po takim podsumowaniu często dochodziliśmy do jakieś wniosku, czy wyjaśniliśmy sobie nieporozumienia. Wcześniej nierzadko dostawszy po uszach od naszych koleżanek Tak slowo ,ktorego uzyles brzmialo obrazliwie, to jest moje tylko i wylacznie zdanie , wydaje mi sie ze to Ty czegos nie rozumiesz , jesli ktos sie loguje na fora takie jak np to ,oczekuje ze bedzie czytal posty o budowie , doswiadczeniach , poradach itd , itd ,itd , a nie o staniu w korkach , czy jaka predkoscia moge jechac po oblodzonej jezdi , jesli bym chcial sie dowiedziec takich informacji wystarczy ze wlacze sobie program top gear i tam dowiem sie nawet czegos wiecej ! Cieszy mnie to ze we Wroclawskiej grupie jest tylu inteligentych ludzi , co nie ktorzy juz wiele mi pomogli , odpowiadajac mi na pytania ktore mnie nurtowaly , tego wlasnie oczekuje od tego forum , z toba raczej sie nie zrozumiem , rozpisujesz sie nad kazda posta , a mnie tak naprawde malo interesuja tematy ktore akurat Ty poruszasz , przepraszam ale jesli bede chcial sobie postukac na klawiaturze z nudow i popisac o pierdolach , wystarczy ze zmienie blog na czat.pl i tam bbede mogl klikac do woli na rozne tematy, na szczescie nie mam na to czasu . Wiec mam nadzieje ze zrozumiesz teraz ze nikt tu nie musi byc ograniczony lub mniej inteligenty zeby moc pisac o wszystkim tym co Ty chcialbys. Dobrego wieczoru zycze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 21.12.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Wyszło prawie jak u smerfa marudy ale wiesz co - mam podobnie Lubię za to mieć czas i powód do spotkania się z rodziną ten jeden z nielicznych razów w roku, lubię dostawać prezenty - niespodzianki, lubię mieć czasem urlop, żeby ogarnąć sprawy na które brakuje czasu, przeczytać dobrą książkę, pójść z kumplami na "pasterkę" [czytaj spotkać się u któregoś i porozmawiać przy dobrym trunku] itp. No i dlatego nie musiał biegać z odkurzaczem. Poprostu zaczoł marudzić i dale sobie spokój, to też jakieś wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 22.12.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Wyslalem takie pytania do dwoch wroclawskich gazet: Mam parę pytań dot. opłat za śmieci i samego segregowania: 1. Czy będzie jakaś granica wieku powyżej ktorej dziecko jest wliczane w liczbę zamieszkałych osób? 2. W jaki sposób będzie wyglądać segregacja śmieci? Makulatura? Szkło? Metal? Plastik (jakie tworzywa)? Co z etykietami, kapslami, zabrudzeniami pojemników? Co np. z zatluszczonym papierem po maśle, czy folią po parówkach? Albo zużytymi pieluchami jednorazowymi? 3. Kto będzie i w jaki sposób kontrolował segregację śmieci? 4. Co ze śmieciami niebiologicznymi, ale spoza katalogu segregowanych, jak np. odpady poremontowe, gruz, materiały wieloskładnikowe (np. rury alu-pex składające się z aluminium i tworzywa sztucznego, czy plyty OSB)? 5. Ile mam zostawić miejsca na kubły przy planowaniu ogrodzenia (osobny kubeł na każdy segregowany rodzaj)? 6. Co z elektrosmieciami i śmieciami wielkogabarytowymi? Pozdrawiam i z niecierpliwością (zapewne nie tylko ja) czekam na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 22.12.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 luca32 coś widzę że bardzo Cię dotknęło zdanie które kiedyś napisał Frankai, choć w moim odczuciu było napisane w zupełnie innym kontekście. Niestety taki urok słowa pisanego, że każdy je interpretuje na swój sposób i to nie pierwsze takie nieporozumienie... Co do porad budowlanych to na forum jest mnóstwo grup tematycznych, gdzie poszczególne tematy są dokładnie rozpracowywane, to w moim odczuciu jest bardziej grupa społecznościowa skupiająca ludzi z okolicy zainteresowanych tematami budowlanymi, ale przecież nie tylko o tym muszą tu pisać... To czy akurat wciągniesz się w dany temat czy nie to już inna sprawa, np. dostosowanie prędkości, jazda po lodzie itp. w sumie mógłbym sporo się na ten temat wypowiedzieć, ale mi się nie chciało Olleo fajna lista, mm nadzieję, że uda się uzyskać jakieś odpowiedzi... Co do pkt. 3 to najprawdopodobniej przy odbiorze po prostu zostawią nieopróżnione kubły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.12.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 O kominku widzę nikt nie słyszał.... ale może ktoś powie gdzie kupić szafkę gazową 60x60x25 oczywiście kolor żółty odpada Kupiłam skrzynkę w AKA wybór kolorów i wielkości ceny ok zresztą zobacz na ich stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 22.12.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Bacardi myslisz, ze beda grzebac w smieciach? Bo ja bardzo watpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca32 22.12.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 luca32 coś widzę że bardzo Cię dotknęło zdanie które kiedyś napisał Frankai, choć w moim odczuciu było napisane w zupełnie innym kontekście. Niestety taki urok słowa pisanego, że każdy je interpretuje na swój sposób i to nie pierwsze takie nieporozumienie... Co do porad budowlanych to na forum jest mnóstwo grup tematycznych, gdz poszczego tematy są dokładnie rozpracowywane, to w moim odczuciu jest bardziej grupa społecznościowa skupiająca ludzi z okolicy zainteresowanych tematami budowlanymi, przec nie tylko o tym muszą tu pisać... To czy akurat wciągniesz się w dany temat czy nie to już inna sprawa, np. dostosowanie prędkości, jazda po lodzie itp. w sumie mógłbym sporo się na ten temat wypowiedzieć, ale mi się nie chciało Olleo fajna lista, mm nadzieję, że uda się uzyskać jakieś odpowiedzi... Co do pkt. 3 to najprawdopodobniej przy odbiorze po prostu zostawią nieopróżnione kubły... Zgadzam sie z toba , faktycznie odczucie slowa troche mnie dotknelo , zgadzam sie rowniez z toba jesli chodzi o inne grupy , tyle ze jestem z Wroclawia i tu potrzebuje czasami informacji na temat tez co gdzie i jak , a nie ma to jak byc z tego samego miasta , inne grupy nie pomoga mi w tym bo sa z innych czesci kraju . No nic bylo minelo nie bede kontynuowal tego tematu bo juz mnie troche to zmeczylo, szczerze tez mi sie nie chce tracic czasu i pisac na inne tematy niz budowlanka .. mam tylko nadzieje ze jeszcze znajde tu pomocne slowo od forumowiczow z Wroclawia .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 22.12.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Bacardi myslisz, ze beda grzebac w smieciach? Bo ja bardzo watpie. Grzebać to pewnie nie, ale jak otworzą klapę i będzie tam nie to co powinno, to pewnie zostawią cały kubeł i tyle... Pamiętam jak jakiś czas temu będąc na nartach w Austrii, właścicielka posesji intensywnie nas instruowała gdzie co mamy wyrzucać, bo inaczej groziło to u nich pozostawieniem niewywiezionych śmieci i jakimiś karami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.12.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Witam wszystkich grupowiczów. Zostawiam Wam życzenia http://foto2.m.onet.pl/_m/fb370c0c49ed019c0f1ac544fc10d96e,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 22.12.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Witam forumowiczów Ja również zostawiam życzenia http://images41.fotosik.pl/1885/94d724182b7f7d17med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.12.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Bacardi myslisz, ze beda grzebac w smieciach? Bo ja bardzo watpie. U mnie są od jakiegoś czasu przezroczyste worki i nie trzeba grzebać, żeby zobaczyć, że w plastykach jest opakowanie po jogurcie. Tu jednak kłania się komunikacja władza-pospólstwo. Po pierwsze - nic nie informowano, że wybiera się firmę, która będzie świadczyła odbiór rzeczy do recyclingu. Wcześniej były pojemniki na mieście. Po drugie - ciekawym zbiegiem okoliczności podpisano umowę z firmą z dość odległego miasta, gdzie nasz nowy z-ca burmistrzyni był również z-cą. Po trzecie dano ulotki, gdzie były iż plastik to butelki po napojach, bez korków, pozgniatane. Podobnie super ograniczono co to szkło, itd., bez wytłumaczenia czemu. Zapewne jest jakiś powód - inny typ plastyku, ale arogancja z władzy wyszła: "macie się dostosować co sobie wymyśliliśmy". No i zdarzają się nieodebrane worki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 23.12.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Frankai - no to kto został Miss? Tak z ciekawości pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts