Tatarak 23.02.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Codi - a te ceny pustaków to sam sobie przeliczasz, czy hurtownia Ci liczy? bo ja np miałam wie oferty na robena, i jedna była dużo atrakcyjniejsza, ale jak zaczęłam drążyć temat, to okazuje się, że na pustaki o trochę innych wymiarach, tak że na m2 wchodziło (jeśli dobrze pamietam) ok 12 tych tańszych lub 10 sztuk tych droższych. czyli wyszło, że droższe pustaki były jednak tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 23.02.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Codi - a te ceny pustaków to sam sobie przeliczasz, czy hurtownia Ci liczy? bo ja np miałam wie oferty na robena, i jedna była dużo atrakcyjniejsza, ale jak zaczęłam drążyć temat, to okazuje się, że na pustaki o trochę innych wymiarach, tak że na m2 wchodziło (jeśli dobrze pamietam) ok 12 tych tańszych lub 10 sztuk tych droższych. czyli wyszło, że droższe pustaki były jednak tańsze Ceny są z hurtowni i wiem o różnych rozmiarach pustaków różnych firm i w ramach jednej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.02.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Boruva - a Ty nie masz jeszcze PnB? Bo na samo pozwolenie to się czeka 65 dni ;-/ nieprawda. Ja dostałam PnB po 2 tygodniach od złożenia dokumentów. Owszem, dzwoniłam i byłam z wizytą prosić o szybką decyzję. Zaczęliśmy 20 kwietnia, zamknęliśmy SSZ na początku lipca. 2,5 miesiąca. ALE: bez stropu nad parterem, to jest spora oszczędność czasu, i pogoda była jak drut. Są tacy, co wprowadzali się do murowanych domów w tym samym roku!!! I to byłoby już przegięcie.bo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 23.02.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Madeleine - we Wro tak szybko dostałeas PnB? Ja też pilnowałam, chodziłam, prosiłam, nie mieli w zasadzie uwag do projektu a zeszło im długo jednak.Bo samo czekanie na odp sąsiadów to już ponad tydzień było.. Sprawdziałm - wniosek o PnB złożyłam 5 lipca a PnB dostałam 13 sierpnia, czyli nie tak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 24.02.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Idealnie byłoby jak poniżej: - wokół miejskie, gmine puste działki - nie trzeba nikogo informować o inwestycji (urząd sam do siebie wyśle wew notkę , - w obszarze/planie miejscowym gdzie nie jest konieczna weryfikacja proj w Wydziale Architektury (2 tygodnie minimum), - nie w obszarze ochrony archeologicznej (bo musisz zdobyć ich opinię) - tydzień, - żadnych błędów i poprawek do projektu. Byłem ostatnio w urzędzie i zimą spadła ilość wniosków o pozwolenie może wówczas całkowity czas był krótszy. Pozdrawiam CODI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 24.02.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Idealnie byłoby jak poniżej: - wokół miejskie, gmine puste działki - nie trzeba nikogo informować o inwestycji (urząd sam do siebie wyśle wew notkę , - w obszarze/planie miejscowym gdzie nie jest konieczna weryfikacja proj w Wydziale Architektury (2 tygodnie minimum), - nie w obszarze ochrony archeologicznej (bo musisz zdobyć ich opinię) - tydzień, - żadnych błędów i poprawek do projektu. Byłem ostatnio w urzędzie i zimą spadła ilość wniosków o pozwolenie może wówczas całkowity czas był krótszy. Pozdrawiam CODI Witam sąsiada, Z tego co czytam wynika, ze budujemy koło siebie i w tym samym terminie (no może ja ruszę trochę później) Niech zgadnę Lukowska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 24.02.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Madeleine - we Wro tak szybko dostałeas PnB? Ja też pilnowałam, chodziłam, prosiłam, nie mieli w zasadzie uwag do projektu a zeszło im długo jednak. Bo samo czekanie na odp sąsiadów to już ponad tydzień było.. Sprawdziałm - wniosek o PnB złożyłam 5 lipca a PnB dostałam 13 sierpnia, czyli nie tak długo. O, ja tez bym tak chciał Z tego co sie orientowałem statystycznie 60% wniosków rozpatrują w 1 miesiąc. Oby z moim było podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 24.02.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam sąsiada, Z tego co czytam wynika, ze budujemy koło siebie i w tym samym terminie (no może ja ruszę trochę później) Niech zgadnę Lukowska? Ciepło, jedna z poprzecznych Pozdr CODI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.02.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Właśnie dostałam info o stawce za wywóz śmieci w naszej gminie (Katy):jest to 12,13/mc/osobę, czyli ok 109 zł za kwartał w moim trzyosobowym gospodarstwie, jeśli zadeklarujemy segregację opadów, chociaż na chwilę obecną gmina jeszcze nie wie, jak ta segregacja będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 24.02.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Bacardi, co Ciebie przekonało do silikatów ? Przede wszystkim podoba mi się to, że działówki w porównaniu do porothermu są takie równiutkie (wcześniej porotherm mi się taki wydawał) i nie trzeba się zastanawiać gdzie i jak można wiercić aby zawiesić coś cięższego. Poza tym dobra akumulacja cieplna co by mi się przydało przy podłogówce i izolacja akustyczna, pewnie potrzeba mniej tynku, zdrowy materiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 24.02.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Przede wszystkim podoba mi się to, że działówki w porównaniu do porothermu są takie równiutkie (wcześniej porotherm mi się taki wydawał) i nie trzeba się zastanawiać gdzie i jak można wiercić aby zawiesić coś cięższego. Poza tym dobra akumulacja cieplna co by mi się przydało przy podłogówce i izolacja akustyczna, pewnie potrzeba mniej tynku, zdrowy materiał... Z podobnych powodów tez sie zdecydowałem na silikaty. Do tego robocizna tańsza. Ale jak sobie pomyślę... 90% piasek, 7% wapno i 3% woda to jakbym w domku z piasku mieszkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.02.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ale jak sobie pomyślę... 90% piasek, 7% wapno i 3% woda to jakbym w domku z piasku mieszkał Jeszcze sprawdź czy nie budujesz na piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.02.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 ALE: bez stropu nad parterem, to jest spora oszczędność czasu, i pogoda była jak drut. bo? Bo tak uważam Zwykle nie kończę "bo tak", ale już kilka dyskusji było (z Tobą też), więc po co powtarzać. Chciałabyś się powtarzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.02.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 U mnie z przerwami technologicznymi w sierpniu to będą stały ściany i wylewki. wylewki??? chyba masz na mysli zalanie "0" na parterze i strop na poddasze - o ile taki masz projekt:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.02.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Majster potwierdza Porotherm problemów przy budowaniu nie sprawia, robota idzie szybciej niż Uni podobnie do Mega. Parę miesięcy czytania i rozmyślania idzie w łeb Cena czyni cuda, ale w przypadku Porothermu najwazniejsze jest miejsce produkcji. Więc jesli jest promocja cenowa to popros o karte produktu i sprawdź miejsce wyrobu i poczytaj opinie o tej cegielni - dopiero wtedy podejmij decyzję co do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.02.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Bo tak uważam Zwykle nie kończę "bo tak", ale już kilka dyskusji było (z Tobą też), więc po co powtarzać. Chciałabyś się powtarzać? dawno nie było 'wymiany ciosów":D:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.02.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 ejtam dawno, dopiero co Saleta znokautował Gołotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 25.02.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Jak by ktoś potrzebował to mam do sprzedania barak budowlany - więcej info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 25.02.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Witajcie Może możecie polecić hurtownie z Wrocka lub okolic która ma silkę albo ewentualnie Ytonga w dobrych cenach na ścianki działowe? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.02.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Szybkie pytanko. Jakiś stolarz/kuchniarz na wschodzie od wrocławia (do Jelcza-Laskowic)? Znacie kogoś?Do zrobienia kilka półek do spiżarni, bo dorosłem do decyzji, że sam tego to chyba nigdy nie zrobię z prozaicznego powodu braku czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts