Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

nieważne z kim:D, nieważne na jakim forum:lol2:

Ty to potrafisz spłycić :p

Jak dam Ci linkę do mojego posta o montażu Triflex-a, to wymiękniesz - najdłuższy post podsumowujący nasze boksowanie, to mały Józio przy tamtym. Więc jeżeli nie ważne z kim, to przynajmniej długo ;)

Kto ostatnio zamawiał drzwi czy rabat od cen katalogowych 22% to max czy można gdzieś uzyskać większy jeśli tak to gdzie???

mój rabat to na drzw pol skone

ja dostałam 12% w Belpolu, mimo że wszystkie panele u nich zamówiłam (na QS miałam 13%). Tatarak zamawiała Pol-skone, spytaj ile ona dostała.

Kaśka - w wycenie mam -25%, ale brutto, to nie wiem, jaki mam właściwie rabat netto, skoro kupuję te drzwi z montażem 8%?

w każdym razie to była najniższa wycena, jaką dostałam (a miałam 3). w porównaniu z drugą w kolejności to mi wyszły klamki gratis. a porównaniu z najdroższą to mniej więcej klamki i montaż.

i tak to jest od tej samej firmy, co wcześniej.

tak, montaż bdb. ale wiem, że ważna jest sensowna ekipa do pomiaru. u forumowej Moany pomiar robili jacyś dyletanci (z tej samej firmy), na montaż przyjechali prawdziwi fachowcy i okazało się, że drzwi nie pasują do otworów (bo otwory zostały źle zmierzone). było trochę zamieszania.

ale wiesz co, że ja nie zauważyłam tego majstrowania nettto/brutto, to aż się sama dziwię. chyba spadek formy w wyniku zmęczenia materiału ;).

co jednak ważne: miałam ten rabat policzony także za dodatkowe opcje (wypełnienie pełna płyta, trzeci zawias, podcięcie, malowanie ościeży). swoją drogą to podcięcie jest po zbóju - prawie na całą szerokość skrzydła - mnie akurat pasuje, bo przy WM to nawet wskazane, ale podobno niektorym się bardzo nie podoba.

pani Kaśko - a czy jest Pani aby zadowolona z montażu kuchni? i z kuchni w ogóle? ja mam mieć w połowie marca - już zamawiam AGD itp. ;)

przy okazji - Grupo - kto ma baterie Teka i jest zadowolony (albo nie)? o taką mi chodzi:

http://www.megamedia.pl/_p/101/n/baterie-zlewozmywakowe-stojace-teka-auk-913-tg-p101581.jpg

[h=1]Bateria zlewozmywakowa stojąca Teka

AUK 913 TG [/h]

TEKA gdzieś na stoisku z kuchniami ale gdzie to nie pamiętam

zresztą tam ciągle mieszają z ekspozycją mało zawału nie dostałam pędzę sobie do vox z kartką w jednej z kasą w drugiej ręce dzieci w aucie na zakup mebli mam max 10 min wybiegam na piętro a tam zamiast stoiska remont kartony folie itd ciśnienie mi podskoczyło ale pomyślałam że może zapytam w info no to pędzę nagle patrzę a moje stoisko jest jakieś 20 metrów dalej normalnie sukces znaleźć swój sklep;)

a do zakupów TEKA sklep we wrocławiu megamedia ( może by można zobaczyć) prze grabiszyńskiej

ja Ci dalem namiar na Samira z Renovy na Buforowej:yes:

.

nie wiem gdzie sie budujesz i czy w zwiazku z tym wyslanie zapytania do hurtowni, która na plac budowy ma np. jechac 40km, ma dla handlowca sens robienia oferty.

w Budinpolu nie przekazuja zapytan miedzy oddzialami

Dzięki wielkie, przeoczyłam. Buduję się na południu Wrocka, Ołtaszyn. A jednak dla mnie najtaniej wyszło wziąć towar z Oławy:)

Dzięki wielkie, przeoczyłam. Buduję się na południu Wrocka, Ołtaszyn. A jednak dla mnie najtaniej wyszło wziąć towar z Oławy:)

dziwne, że Budinpol z ołtaszynskiej, czy tez Sztaba z Grota-Roweckiego nie są zainteresowani współpracą?

Ja swego czasu cos kupowałem w Budinpolu i powiedzialem za jaka cene mogę kupić i sprzedali mi, choc wczesniej cena była wyzsza ponad 10%.

Próbuj u Samira - najlepiej podjechac i gadać face to face

Tataraczku 25-15vat=10% rabatu na pol skone to dużo firmy nieźle opanowały sztukę manipulacji liczbami :) ale od tego mamy właśnie

forum

Aaahaaa,

już się wkurzyłam, że dostałam tylko 12%.

Z ciekawości przeliczyłam i wychodzi mi, że to 12% od ceny netto to 23% od ceny brutto. Rabat był liczony też dla zawiasów, podcięć, ościeżnic itd. Wynegocjowałam też dobrą cenę na klamki - za tupai 2002 16 wyszło mi 50 zł za sztukę, a najtaniej w necie znalazłam za ok. 60 zł. Za montaż zwykłych drzwi 151 zł/szt, a technicznych 324 zł.

Mam nadzieję, że dobrze pomierzyli. Ponoć przysłali mi najlepszego montażystę. Fajnie, tylko trzeba na niego długo czekać.