Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie a jakieś namiary na hydraulika? Mam dwie wyceny na to samo od dwóch fachowców (jeden z nich bardzo polecany tu na forum) ale różnią sie one o 10000 na niekorzysć tego "polecanego" no i głupieję.

Jeśli to pan polecany przez Wojgoca tak niekorzystnie wypadł, to wcale się nie dziwię. u mnie zanim wszedł na budowę, z rozbrajającą szczerością wyznał, że on z jednego domu "musi pięć tysiaków wycisnąć" - chociaż nawet nie znał zakresu robót ;) jego szczegółowy kosztorys i ogólne podejście też nas nie ujęły, więc współpraca nie zostala nawiązana.

ja Ci dalem namiar na Samira z Renovy na Buforowej:yes:

.

nie wiem gdzie sie budujesz i czy w zwiazku z tym wyslanie zapytania do hurtowni, która na plac budowy ma np. jechac 40km, ma dla handlowca sens robienia oferty.

w Budinpolu nie przekazuja zapytan miedzy oddzialami

Nigdy wiecej Samira. Dostarczyl mi kiedys polowe dachowek (te tansza), przy czym postawil je na srodku bramy - ani jej zamknac, ani nijak zabezpieczyc. 2 tygodnie sie prosilem o przestawienie (bez pozostalych nie mozna bylo zaczac roboty), az dopiero grozba odpowiedzialnosci za straty podzialala. Do tego poltora miesiaca czekalem na reszte zamowienia. Jak mi zabraklo doslownie paru paczek dachowek, to dowiezli mi jakies pozbierane uszkodzone pojedyncze sztuki, pozbierane chyba gdzies z placu. Facet jest nieslowny, nierzetelny i bezczelny.

Juz nawet nie warto chyba wspominac, ze wybralem Renowe dzieki wycenie o jakies 800zl nizszej, niz te z Tyskiej, czy Traktatowej, ale juz po zaplacie zaliczki okazalo sie, ze jakies pomylki byly i koniec koncow mialem 400zl wiecej, niz w innych.

Czy ktos moze polecic mi firme od ocieplania welna i tynkowania elewacji tzw. trudnych (czesc kiedys otynkowana, czesc nie, jakies uskoki itd.)? Cena nie jest priorytetem, ale dobrze, jakbym nie zaplacil powyzej sredniej rynkowej, ale jakosc jest na pierwszym miejscu. Najlepiej, jakby mieli wsrod pracownikow tez jakichs specow od betonu i zbrojenia, bo trzeba wydluzyc czesc plyty balkonu, a potem ja ocieplic.

Nigdy wiecej Samira. Dostarczyl mi kiedys polowe dachowek (te tansza), przy czym postawil je na srodku bramy - ani jej zamknac, ani nijak zabezpieczyc. 2 tygodnie sie prosilem o przestawienie (bez pozostalych nie mozna bylo zaczac roboty), az dopiero grozba odpowiedzialnosci za straty podzialala. Do tego poltora miesiaca czekalem na reszte zamowienia. Jak mi zabraklo doslownie paru paczek dachowek, to dowiezli mi jakies pozbierane uszkodzone pojedyncze sztuki, pozbierane chyba gdzies z placu. Facet jest nieslowny, nierzetelny i bezczelny.

Juz nawet nie warto chyba wspominac, ze wybralem Renowe dzieki wycenie o jakies 800zl nizszej, niz te z Tyskiej, czy Traktatowej, ale juz po zaplacie zaliczki okazalo sie, ze jakies pomylki byly i koniec koncow mialem 400zl wiecej, niz w innych.

a jak Ci przywozili te dachówki to nikogo na placu budowy nie było????:eek:

a jak Ci przywozili te dachówki to nikogo na placu budowy nie było????:eek:

Byli wowczas murarze i oponowali, ale gosc od HDSa twierdzil, ze nie da rady postawic dalej, bo mu sie HDS przewroci (yeah right...). Zreszta po postraszeniu Samira jeszcze tego samego dnia przyjechal ten sam HDS i przestawil palety.

Nie chce byc goloslowny:

http://i.snag.gy/YSjE1.jpg

Witam Was ponownie A ja pomarudziłam, pomarudziłam ale okazało się, że Pan który okazał się taki drogi na papierze w rzeczywistości drogi nie jest. Co prawda zawarliśmy kilka kompromisów:) i bez targów się nie obyło, ale jednak dla mnie okazał sie bardziej wiarygodny i finalnie to on będzie robił nam wszystkie instalacje. Dam znać jak juz bedzie po.

Byli wowczas murarze i oponowali, ale gosc od HDSa twierdzil, ze nie da rady postawic dalej, bo mu sie HDS przewroci (yeah right...). Zreszta po postraszeniu Samira jeszcze tego samego dnia przyjechal ten sam HDS i przestawil palety.

Nie chce byc goloslowny:

http://i.snag.gy/YSjE1.jpg

a co z tego zdjęcia ma wynikać?