Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witam Was ponownie A ja pomarudziłam, pomarudziłam ale okazało się, że Pan który okazał się taki drogi na papierze w rzeczywistości drogi nie jest. Co prawda zawarliśmy kilka kompromisów:) i bez targów się nie obyło, ale jednak dla mnie okazał sie bardziej wiarygodny i finalnie to on będzie robił nam wszystkie instalacje. Dam znać jak juz bedzie po.

Też tak miałam ;) A. robił mi hydraulikę, podejścia pod solary, podłogówkę i podejścia pod grzejniki jestem zadowolona no i mam serwis na telefon jak coś trzeba generalnie zyskuje

( kotłownie robił kto inny nie osiągnęliśmy konsensusu co do ceny) czego żałował

W przyszłości zlecę mu montaż solarów

moje uwagi np. zrezygnuj z proponowanej a drogiej foli ze styropianem do podłogówki kup osobno, pilnuj montażu stelaży od wc lub niech osadza je dopiero kafelkarz, wyjścia pod grzejniki ustal co do cm żeby uniknąć rozkuwania ścian (jego pomocnik zostawił nam eleganckie dziury w nowych tynkach i kg)

ps.pytałaś poprzednio o hurtownie teraz doczytałam że budujesz na południu to tam jest hurtownia Gaja będziesz miała blisko mieli super ceny i towar na magazynie jak kupowałam ale do mie liczyli za transport

Też tak miałam ;) A. robił mi hydraulikę, podejścia pod solary, podłogówkę i podejścia pod grzejniki jestem zadowolona no i mam serwis na telefon jak coś trzeba generalnie zyskuje

( kotłownie robił kto inny nie osiągnęliśmy konsensusu co do ceny) czego żałował

W przyszłości zlecę mu montaż solarów

moje uwagi np. zrezygnuj z proponowanej a drogiej foli ze styropianem do podłogówki kup osobno, pilnuj montażu stelaży od wc lub niech osadza je dopiero kafelkarz, wyjścia pod grzejniki ustal co do cm żeby uniknąć rozkuwania ścian (jego pomocnik zostawił nam eleganckie dziury w nowych tynkach i kg)

ps.pytałaś poprzednio o hurtownie teraz doczytałam że budujesz na południu to tam jest hurtownia Gaja będziesz miała blisko mieli super ceny i towar na magazynie jak kupowałam ale do mie liczyli za transport

Dzięki wielkie, rady cenne, skorzystam:)

Kaśka, a powiedz mi czy analizowałaś jak cenowo mają się materiały oferowane przez A. w stosunku do cen z hurtowni?

ale do cen w hurtowni dla kogo?

A. robi w systemie KAN, którego nie dostaniesz indywidualnie.

Inne materiały, jak mi nie pasowała cena to kupiłem sam

Potwierdzam słowa Kaśki - stelaże niech osadza kafelkarz, A. niech zrobi doprowadzenie wody do nich.

To samo się tyczy serwisu i napraw pogwarancyjnych - nie ma z tym żadnych problemów.

[TABLE=class: cf gz ac3]

[TR]

[TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Odpowiedz

[/TD]

[TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Odpowiedz wszystkim

[/TD]

[TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Przekaż dalej

[/TD]

[TD][/TD]

[TD=class: io]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=class: cf FVrZGe]

[TR]

[TD=class: amq]no_photo.png[/TD]

[TD=class: amr]Kliknij tutaj i Odpowiedz, Odpowiedz wszystkim lub Przekaż dalej

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

ale do cen w hurtowni dla kogo?

A. robi w systemie KAN, którego nie dostaniesz indywidualnie.

Inne materiały, jak mi nie pasowała cena to kupiłem sam

Potwierdzam słowa Kaśki - stelaże niech osadza kafelkarz, A. niech zrobi doprowadzenie wody do nich.

To samo się tyczy serwisu i napraw pogwarancyjnych - nie ma z tym żadnych problemów.

[TABLE=class: cf gz ac3]

[TR]

[TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Odpowiedz

[/TD]

[TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Odpowiedz wszystkim

[/TD]

[TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Przekaż dalej

[/TD]

[TD][/TD]

[TD=class: io]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=class: cf FVrZGe]

[TR]

[TD=class: amq]no_photo.png[/TD]

[TD=class: amr]Kliknij tutaj i Odpowiedz, Odpowiedz wszystkim lub Przekaż dalej

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Ale czemu stelaż kafelkarz? Co może być nie tak?

No własnie apropo stelaży, właśnie szukam hydraulika i mnie zdziwiło to w drugą stronę... Myślałem że stelaż to raczej montuje się już przed samym wykonaniem zabudowy i płytek, a tu w wycenach często od razu się pojawiają w zestawieniu... Jest sens robić to w pierwszym podejściu do wod-kan przed tynkami?

No własnie apropo stelaży, właśnie szukam hydraulika i mnie zdziwiło to w drugą stronę... Myślałem że stelaż to raczej montuje się już przed samym wykonaniem zabudowy i płytek, a tu w wycenach często od razu się pojawiają w zestawieniu... Jest sens robić to w pierwszym podejściu do wod-kan przed tynkami?

pojawia sie w wycenach bo kżdy stelaż to 200zł/szt, więc dlatego nie warto - chyba, ze masz już super projekt łazienki z rozrysowanymi kaflami to może zaryzykować.

następnym razem stelaże zostawie kafelkarzowi - oszczędność kosztów na kilu sztukach to prawie 1000zł

Argumenty za robieniem stelaży dopiero przy kafelkowaniu:

kupujesz sobie stelaż jaki pasuje Ci ze względu na format kafli, kształt przycisku (wybór przyprawia o lekki zawrót głowy)

masz czas na kupienie w dobrej cenie

unikasz błędu zbyt niskiego lub wysokiego zainstalowana, odchylenia w pionie itd co widać dopiero przy kaflach ( tak wiem że jest regulacja ale nie nie ograniczona)

zazwyczj robi się jakieś zabudowy i lepiej robić to razem z kaflami

cena hydraulika za instalację jest wyższa niż kafelkarza

Więcej nie pamiętam;)

może ktoś jeszcze coś dorzuci....

hydraulik moze wyceniać montaz stelaża a przyjechac to zrobic jak juz bedzie łazienka wykańczana. u nas akurat tak to wygląda.

i bedzie dojeżdzał za darmo do montazu stelaża w kazdej lazience/toalecie?:eek:

jesli Wasz wykończeniowiec nie chce/nie umie montować stelazy to Wasze rozwiązanie jest dobre:)

Argumenty za robieniem stelaży dopiero przy kafelkowaniu:

kupujesz sobie stelaż jaki pasuje Ci ze względu na format kafli, kształt przycisku (wybór przyprawia o lekki zawrót głowy)

masz czas na kupienie w dobrej cenie

unikasz błędu zbyt niskiego lub wysokiego zainstalowana, odchylenia w pionie itd co widać dopiero przy kaflach ( tak wiem że jest regulacja ale nie nie ograniczona)

zazwyczj robi się jakieś zabudowy i lepiej robić to razem z kaflami

cena hydraulika za instalację jest wyższa niż kafelkarza

Więcej nie pamiętam;)

może ktoś jeszcze coś dorzuci....

oszczędność na etapie hydrauliki:) - średnio jest 5 stelaży co daje kwotę ok. 5tys zł przy geberitach.

Wg mnie nie warto się "rajcować" promocjami w marketach na tanie stelaże, tylko kupić od KOŁA w górę.

chciałbym jeszcze obalic "koronny argument" hydraulika aby to własnie On montował stelaż - stabilność montazu stelaża postawionego przed wylewkami. Stabilniejszy jest, zwlaszcza na parterze, gdzue wylewka jest zawsze grubsza jak na poddaszu, ale za to trzeba doplacić za wykucie tego stelaża.

u mnie na na 6 stelazy zamontowanych przez hydraulika wszystkie były poprawiane - z punktu widzenia hydraulicznego było ok, z punktu widzenia wykończeniowego nie:)

Witajcie,

Czy zamawiał ktoś ostatnio SILKE?

Właśnie jestem na etapie szukania i jak na razie najatrakcyjniejsza cenę jaka znalazłem to

BLOCZEK SILIKATOWY U24L KL.15 – 3,05 ZŁ BRUTTO Z HDS

BLOCZEK SILIKATOWY U8L KL.15 – 1,65 ZŁ BRUTTO Z HDS

Warto szukać dalej czy to już dobra cena?

To dobra cena.

Napisz z jakiej hurtowni brałes/

i bedzie dojeżdzał za darmo do montazu stelaża w kazdej lazience/toalecie?:eek:

jesli Wasz wykończeniowiec nie chce/nie umie montować stelazy to Wasze rozwiązanie jest dobre:)

przyjedzie za darmo ale nie do pojedyńczego stelaża tlyko wszystkich trzech, plus przeniesie przyłącze w pralni bo się ciut koncepcja zmieniła, plus przerobi dwie baterie na podtynkowe bo miały być zwykłe a będa jednak podtynkowe.

Witajcie,

Czy zamawiał ktoś ostatnio SILKE?

Właśnie jestem na etapie szukania i jak na razie najatrakcyjniejsza cenę jaka znalazłem to

BLOCZEK SILIKATOWY U24L KL.15 – 3,05 ZŁ BRUTTO Z HDS

BLOCZEK SILIKATOWY U8L KL.15 – 1,65 ZŁ BRUTTO Z HDS

Warto szukać dalej czy to już dobra cena?

Ja ósemkę dostałam za 1,40 brutto a 24 za 3,25 brutto również z HDS-em