Olleo 08.03.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Mam swoich ludzi w google A pytanie o ociepleniowcow ktos dostrzegl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.03.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam Was ponownie A ja pomarudziłam, pomarudziłam ale okazało się, że Pan który okazał się taki drogi na papierze w rzeczywistości drogi nie jest. Co prawda zawarliśmy kilka kompromisów:) i bez targów się nie obyło, ale jednak dla mnie okazał sie bardziej wiarygodny i finalnie to on będzie robił nam wszystkie instalacje. Dam znać jak juz bedzie po. Też tak miałam A. robił mi hydraulikę, podejścia pod solary, podłogówkę i podejścia pod grzejniki jestem zadowolona no i mam serwis na telefon jak coś trzeba generalnie zyskuje ( kotłownie robił kto inny nie osiągnęliśmy konsensusu co do ceny) czego żałował W przyszłości zlecę mu montaż solarów moje uwagi np. zrezygnuj z proponowanej a drogiej foli ze styropianem do podłogówki kup osobno, pilnuj montażu stelaży od wc lub niech osadza je dopiero kafelkarz, wyjścia pod grzejniki ustal co do cm żeby uniknąć rozkuwania ścian (jego pomocnik zostawił nam eleganckie dziury w nowych tynkach i kg) ps.pytałaś poprzednio o hurtownie teraz doczytałam że budujesz na południu to tam jest hurtownia Gaja będziesz miała blisko mieli super ceny i towar na magazynie jak kupowałam ale do mie liczyli za transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 08.03.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Też tak miałam A. robił mi hydraulikę, podejścia pod solary, podłogówkę i podejścia pod grzejniki jestem zadowolona no i mam serwis na telefon jak coś trzeba generalnie zyskuje ( kotłownie robił kto inny nie osiągnęliśmy konsensusu co do ceny) czego żałował W przyszłości zlecę mu montaż solarów moje uwagi np. zrezygnuj z proponowanej a drogiej foli ze styropianem do podłogówki kup osobno, pilnuj montażu stelaży od wc lub niech osadza je dopiero kafelkarz, wyjścia pod grzejniki ustal co do cm żeby uniknąć rozkuwania ścian (jego pomocnik zostawił nam eleganckie dziury w nowych tynkach i kg) ps.pytałaś poprzednio o hurtownie teraz doczytałam że budujesz na południu to tam jest hurtownia Gaja będziesz miała blisko mieli super ceny i towar na magazynie jak kupowałam ale do mie liczyli za transport Dzięki wielkie, rady cenne, skorzystam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 08.03.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Kaśka, a powiedz mi czy analizowałaś jak cenowo mają się materiały oferowane przez A. w stosunku do cen z hurtowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.03.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Kaśka, a powiedz mi czy analizowałaś jak cenowo mają się materiały oferowane przez A. w stosunku do cen z hurtowni? ale do cen w hurtowni dla kogo? A. robi w systemie KAN, którego nie dostaniesz indywidualnie. Inne materiały, jak mi nie pasowała cena to kupiłem sam Potwierdzam słowa Kaśki - stelaże niech osadza kafelkarz, A. niech zrobi doprowadzenie wody do nich. To samo się tyczy serwisu i napraw pogwarancyjnych - nie ma z tym żadnych problemów. [TABLE=class: cf gz ac3] [TR] [TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Odpowiedz [/TD] [TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Odpowiedz wszystkim [/TD] [TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Przekaż dalej [/TD] [TD][/TD] [TD=class: io] [/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: cf FVrZGe] [TR] [TD=class: amq][/TD] [TD=class: amr]Kliknij tutaj i Odpowiedz, Odpowiedz wszystkim lub Przekaż dalej [/TD] [/TR] [/TABLE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 09.03.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 czy macie jakieś doświadczenia z firmą Budsport (Waldemar Wielebiński) lub z Marcinem Pyczakiem? zastanawiam się nad zleceniem im SSO ponawiam pytanie, zna ktoś któregoś z tych budowlańców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 09.03.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 czy macie jakieś doświadczenia z firmą Budsport (Waldemar Wielebiński) lub z Marcinem Pyczakiem? zastanawiam się nad zleceniem im SSO ponawiam pytanie, zna ktoś któregoś z tych budowlańców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 09.03.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ale do cen w hurtowni dla kogo? A. robi w systemie KAN, którego nie dostaniesz indywidualnie. Inne materiały, jak mi nie pasowała cena to kupiłem sam Potwierdzam słowa Kaśki - stelaże niech osadza kafelkarz, A. niech zrobi doprowadzenie wody do nich. To samo się tyczy serwisu i napraw pogwarancyjnych - nie ma z tym żadnych problemów. [TABLE=class: cf gz ac3] [TR] [TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Odpowiedz [/TD] [TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Odpowiedz wszystkim [/TD] [TD]http://forum.muratordom.pl/images/cleardot.gif Przekaż dalej [/TD] [TD][/TD] [TD=class: io] [/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: cf FVrZGe] [TR] [TD=class: amq][/TD] [TD=class: amr]Kliknij tutaj i Odpowiedz, Odpowiedz wszystkim lub Przekaż dalej [/TD] [/TR] [/TABLE] Ale czemu stelaż kafelkarz? Co może być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 10.03.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 No własnie apropo stelaży, właśnie szukam hydraulika i mnie zdziwiło to w drugą stronę... Myślałem że stelaż to raczej montuje się już przed samym wykonaniem zabudowy i płytek, a tu w wycenach często od razu się pojawiają w zestawieniu... Jest sens robić to w pierwszym podejściu do wod-kan przed tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.03.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 No własnie apropo stelaży, właśnie szukam hydraulika i mnie zdziwiło to w drugą stronę... Myślałem że stelaż to raczej montuje się już przed samym wykonaniem zabudowy i płytek, a tu w wycenach często od razu się pojawiają w zestawieniu... Jest sens robić to w pierwszym podejściu do wod-kan przed tynkami? pojawia sie w wycenach bo kżdy stelaż to 200zł/szt, więc dlatego nie warto - chyba, ze masz już super projekt łazienki z rozrysowanymi kaflami to może zaryzykować. następnym razem stelaże zostawie kafelkarzowi - oszczędność kosztów na kilu sztukach to prawie 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 11.03.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witajcie,Czy zamawiał ktoś ostatnio SILKE?Właśnie jestem na etapie szukania i jak na razie najatrakcyjniejsza cenę jaka znalazłem toBLOCZEK SILIKATOWY U24L KL.15 – 3,05 ZŁ BRUTTO Z HDSBLOCZEK SILIKATOWY U8L KL.15 – 1,65 ZŁ BRUTTO Z HDS Warto szukać dalej czy to już dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 11.03.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Argumenty za robieniem stelaży dopiero przy kafelkowaniu: kupujesz sobie stelaż jaki pasuje Ci ze względu na format kafli, kształt przycisku (wybór przyprawia o lekki zawrót głowy)masz czas na kupienie w dobrej cenieunikasz błędu zbyt niskiego lub wysokiego zainstalowana, odchylenia w pionie itd co widać dopiero przy kaflach ( tak wiem że jest regulacja ale nie nie ograniczona)zazwyczj robi się jakieś zabudowy i lepiej robić to razem z kaflamicena hydraulika za instalację jest wyższa niż kafelkarza Więcej nie pamiętam;)może ktoś jeszcze coś dorzuci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 11.03.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 hydraulik moze wyceniać montaz stelaża a przyjechac to zrobic jak juz bedzie łazienka wykańczana. u nas akurat tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.03.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 hydraulik moze wyceniać montaz stelaża a przyjechac to zrobic jak juz bedzie łazienka wykańczana. u nas akurat tak to wygląda. i bedzie dojeżdzał za darmo do montazu stelaża w kazdej lazience/toalecie? jesli Wasz wykończeniowiec nie chce/nie umie montować stelazy to Wasze rozwiązanie jest dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.03.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Argumenty za robieniem stelaży dopiero przy kafelkowaniu: kupujesz sobie stelaż jaki pasuje Ci ze względu na format kafli, kształt przycisku (wybór przyprawia o lekki zawrót głowy) masz czas na kupienie w dobrej cenie unikasz błędu zbyt niskiego lub wysokiego zainstalowana, odchylenia w pionie itd co widać dopiero przy kaflach ( tak wiem że jest regulacja ale nie nie ograniczona) zazwyczj robi się jakieś zabudowy i lepiej robić to razem z kaflami cena hydraulika za instalację jest wyższa niż kafelkarza Więcej nie pamiętam;) może ktoś jeszcze coś dorzuci.... oszczędność na etapie hydrauliki:) - średnio jest 5 stelaży co daje kwotę ok. 5tys zł przy geberitach. Wg mnie nie warto się "rajcować" promocjami w marketach na tanie stelaże, tylko kupić od KOŁA w górę. chciałbym jeszcze obalic "koronny argument" hydraulika aby to własnie On montował stelaż - stabilność montazu stelaża postawionego przed wylewkami. Stabilniejszy jest, zwlaszcza na parterze, gdzue wylewka jest zawsze grubsza jak na poddaszu, ale za to trzeba doplacić za wykucie tego stelaża. u mnie na na 6 stelazy zamontowanych przez hydraulika wszystkie były poprawiane - z punktu widzenia hydraulicznego było ok, z punktu widzenia wykończeniowego nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 11.03.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witajcie, Czy zamawiał ktoś ostatnio SILKE? Właśnie jestem na etapie szukania i jak na razie najatrakcyjniejsza cenę jaka znalazłem to BLOCZEK SILIKATOWY U24L KL.15 – 3,05 ZŁ BRUTTO Z HDS BLOCZEK SILIKATOWY U8L KL.15 – 1,65 ZŁ BRUTTO Z HDS Warto szukać dalej czy to już dobra cena? To dobra cena. Napisz z jakiej hurtowni brałes/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 11.03.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 To dobra cena. Napisz z jakiej hurtowni brałes/ Znalazłem na allegro, a hurtownia to: budomex-olawa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 11.03.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 i bedzie dojeżdzał za darmo do montazu stelaża w kazdej lazience/toalecie? jesli Wasz wykończeniowiec nie chce/nie umie montować stelazy to Wasze rozwiązanie jest dobre:) przyjedzie za darmo ale nie do pojedyńczego stelaża tlyko wszystkich trzech, plus przeniesie przyłącze w pralni bo się ciut koncepcja zmieniła, plus przerobi dwie baterie na podtynkowe bo miały być zwykłe a będa jednak podtynkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.03.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 przyjedzie za darmo ale nie do pojedyńczego stelaża tlyko wszystkich trzech, plus przeniesie przyłącze w pralni bo się ciut koncepcja zmieniła, plus przerobi dwie baterie na podtynkowe bo miały być zwykłe a będa jednak podtynkowe. kafelkarz tego nie potrafi zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 11.03.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witajcie, Czy zamawiał ktoś ostatnio SILKE? Właśnie jestem na etapie szukania i jak na razie najatrakcyjniejsza cenę jaka znalazłem to BLOCZEK SILIKATOWY U24L KL.15 – 3,05 ZŁ BRUTTO Z HDS BLOCZEK SILIKATOWY U8L KL.15 – 1,65 ZŁ BRUTTO Z HDS Warto szukać dalej czy to już dobra cena? Ja ósemkę dostałam za 1,40 brutto a 24 za 3,25 brutto również z HDS-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts