Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

A gdzie dostałeś takie ceny?

Najlepsze ceny dostałam od Texo z Brzegu Dolnego, Budomexu z Oławy, i Budoskaładu z Wrocławia. Wszystko z transportem i rozładunkiem. Jak chcesz jeszcze jakies szczegóły to pisz na priv. W sumie rozmawiałam z ośmioma hurtowniami i po zestawieniu cenowym na te same ilości i rodzaj materiałów podaję Ci trójke najlepszych:) dla mojego zamowienia

Najlepsze ceny dostałam od Texo z Brzegu Dolnego, Budomexu z Oławy, i Budoskaładu z Wrocławia. Wszystko z transportem i rozładunkiem. Jak chcesz jeszcze jakies szczegóły to pisz na priv. W sumie rozmawiałam z ośmioma hurtowniami i po zestawieniu cenowym na te same ilości i rodzaj materiałów podaję Ci trójke najlepszych:) dla mojego zamowienia

A wiec podobnie jak u mnie :) Dwa pierwsze składy budowlane jak na razie najlepsze ceny dają.

Osobiście szukam teraz kogoś kto zrobi mi meble kuchenne i łazienkowe, a właściwie to całą zabudowę szafową domu najlepiej. Tyle ze nie zapłacę 20000 za samą kuchnię (bez AGD) więc za namiary na RUST i Halupczoka dziękuję. Może ma ktoś kogoś sprawdzonego? Koleżanka polecała mi kuchnie Anna z Twardogóry i jestem po spotkaniu z tą Panią (dość specyficzną nawiasem mówiąć), ale chciałabym poznać jeszcze inną wycenę i co za tym idzie punkt widzenia. Z gory dziękuję jak macie kogoś sprawdzonego

oszczędność na etapie hydrauliki:)

Wg mnie nie warto się "rajcować" promocjami w marketach na tanie stelaże, tylko kupić od KOŁA w górę

nigdzie nie napisałam że powinno się takie kupić i sama takich nie kupiłam

chodziło mi o to że mając czas na zakup stelaży ( zresztą ogólnie baterii kabin itd) i trochę chęci można kupić b.markowy sprzęt w b. przystępnych cenach;)

Wojtek to ja też poproszę o namiar potrzebuję szafkę do łazienki zrobić na wymiar

Ma ktos na zbyciu / do odsprzedania jakies drzwi tymczasowe?

I jak zabezpieczaliście garaż? Płyty OSB? Musze temat ogarnac w ten weekend..

I pytanie drugie - ile płaciliscie za punkt w odkurzaczu centralnym? (brutto)

szkoda ze nie dałas znać ze 3 tygodnie temu, nasze tymczasowe już poszły do ludzi.

garaż mieliśmy (w sumie to nadal mamy, mimo bramy) zabity płytami osb.

kafelkarz tego nie potrafi zrobić?

z tego co wiem to kafelkarze łączą geberity giętkim przewodem. my będziemy mieli na sztywno podłączone do instalacji. kafelkarz nie ma narzedzi do takich prac, poza tym nie chce brać odpowiedzialności.

w sumie tak ma być bezpieczniej, choć to gdzie mieszkamy 6 lat mineło i odpukać giętki przewód robiony przez kaflekarza nie puścił...no ale zarówno hydraulik jak i kafelkarz polecają sztywne łączenia.

a Wy jak macie?

z tego co wiem to kafelkarze łączą geberity giętkim przewodem. my będziemy mieli na sztywno podłączone do instalacji. kafelkarz nie ma narzedzi do takich prac, poza tym nie chce brać odpowiedzialności. a Wy jak macie?

ja mam na sztywno.;)

normalnie to hydraulik zostawia dluższy odcinek rury i po kłopocie.:)