Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Mila, ze względu na znajomość murarza dam radę, odpusc sobie jego wykonczeniowke.

a nie, nie, pana murarza mam w planach tylko do murowania.

A namiar na sufity i ocieplenia chętnie wezmę.

I elewację zewn. też (o ile jesteś zadowolona).

A, i o kominku zaczynam myśleć - jak ten Twój wypadał cenowo? Bo my chcemy coś podobnego tj. kominek na 2 strony.

A ekipy od elewacji jestem MEGA zadowolona, 45zł za m2, my podzieliliśmy to na 2 etapy, nie ma z tego tytuły żadnych dodatkowych kosztów: 27 zł za styro+klej+siatka i 18 zł za strokture (teraz na wiosnę).

Wyślę Ci namiary na obie ekipy.

Kominki póki co nie dają rady. Wysłałam maila z poprawkami i siedzą cicho, a dziwne, bo im nie zapłaciłam...

Cenowo, to Ci chyb a wysyłałam na priva faktury za wszystko sklerozo jedna.

Frankai, jak bym miała tyle lat sie budować co Ty, to już wolę tę pęknięcia ;)

Jakież to kobiece - doszukiwać się podtekstów i od razu po bandzie. Skoro napisałem, że nie zawsze musi pękać, to znaczy, że się trzeba budować baaaaaardzo długo. Napisać 100 razy, że budowa poniżej 1.5 roku w tradycyjnej technologii zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia problemów technologicznych, to za mało. No cóż - moja żona też często wie lepiej co ja myślę/myślałem.

PS. Długość mojego budowania wynikała nie tylko z pracy za granicą. Wynikała też z problemów o których nie zamierzam publicznie pisać, bo nie były to ani problemy budowlane, ani nawet finansowe i nie dotyczyły nawet mnie.

Frankai - ja się niczego nie doszukuję. ale zadałam sobie pytanie, "ile bym dała za to, żeby nie mieć tych pęknieć", no i wyszło mi, że ze 300 zł bym mogła dopłacić, ale na pewno nic więcej :-P

a ja jadę w lipcu na koncert DM! na na na na na :D

(sory, musiałam się pochwalić, bo się tak cieszę, że się wszędzie chwalę:))

Jezeli juz mamy offtop...ja też jadę na DM. Miejsca mam na płycie :)

Poza offtop-em. gdzie we wrocku mogę kupić w dobrej cenie rury do GWC glikolowego ? Potrzebuję 2x75m.

Pozdrawiam

CODI

Frankai - ja się niczego nie doszukuję. ale zadałam sobie pytanie, "ile bym dała za to, żeby nie mieć tych pęknieć", no i wyszło mi, że ze 300 zł bym mogła dopłacić, ale na pewno nic więcej :-P

Zazdraszczam, miałam jechać ale biletów już nie było :(

CODI - a ja na trybunie :)

rurę do gwc kupowałam w Gerpolu - to jest zaraz jak się wyjedzie z Wrocka na Mokronos. nie wiem, porównywałam ceny tylko z hurtownią ogólnobudowlaną i było trochę taniej, a poza tym ja tam miałam akurat blisko.

i mam tę rurę na razie wkopaną, ale nie wiem, czy w ogóle będziemy robić gwc w końcu. zobaczymy, czy latem będzie potrzebna, bo zimą reku daje radę (przy ostrych mrozach trochę się zamrażał i rozmrażał, ale przestoje w pracy nie były odczuwalne), a rachunki za ogrzewanie są ok, więc inwestycja by się sto lat zwracała.

od początku września do 10 lutego rachunki za elektryczność (przy czym do 20 grudnia wg taryfy budowlanej, a w domu od października jest niezmiennie 21-22 stopnie) w I taryfie wyniosły nas niecałe 2600 zł, a w domu jest absolutnie wszystko na prąd: ogrzewanie i CW - na PCi, wentylacja mechaniczna, płyta indukcyjna do gotowania.

Z***y - ja też chciałam jeszcze dokupić dla siostry i nie dało rady :( ale opowiem, jak było. :)

OGŁOSZENIE

W DNIU 22.03.2013 r. (PIĄTEK) O GODZ. 1800 W SZKOLE PODSTAWOWEJ W WĘGRACH ODBĘDZIE SIĘ ZEBRANIE MIESZKAŃCÓW PROTESTUJĄCYCH PRZECIWKO BUDOWIE GIGANTYCZNEJ (42ha) FERMY NOREK WE WSI BRZEŚCIE Z WÓJTEM GMINY ŻÓRAWINA

Jeżeli nie jesteście w temacie to proszę zerknąć na tekst

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,13544148,Pod_Wroclawiem_buduja_ferme_norek__mieszkancy_protestuja.html

głównie jest to temat dla mieszkańców gminy Żórawina choć mieszkańcy Kobierzyc czy Borów też mogliby się zainteresować bo już za kilka lat na ich podwórkach pojawią się zbiegłe z farmy norki...

temat jest trudny ponieważ pozwolenie na budowe się uprawomocniło a dzisiaj zaczęto niwelować teren pod budowę