Tatarak 17.03.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 No proszę - a zaledwie stronę lub dwie wstecz pewnej miłej osobie się nie podobało, że krytykuję jednosezonowe budowanie się w tradycyjnej technologii Frankai, jak bym miała tyle lat sie budować co Ty, to już wolę tę pęknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.03.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Frankai, jak bym miała tyle lat sie budować co Ty, to już wolę tę pęknięcia ale On 4/5 tego okresu spędził w USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 17.03.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Mila, ze względu na znajomość murarza dam radę, odpusc sobie jego wykonczeniowke. a nie, nie, pana murarza mam w planach tylko do murowania. A namiar na sufity i ocieplenia chętnie wezmę. I elewację zewn. też (o ile jesteś zadowolona). A, i o kominku zaczynam myśleć - jak ten Twój wypadał cenowo? Bo my chcemy coś podobnego tj. kominek na 2 strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.03.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 A ekipy od elewacji jestem MEGA zadowolona, 45zł za m2, my podzieliliśmy to na 2 etapy, nie ma z tego tytuły żadnych dodatkowych kosztów: 27 zł za styro+klej+siatka i 18 zł za strokture (teraz na wiosnę). Wyślę Ci namiary na obie ekipy.Kominki póki co nie dają rady. Wysłałam maila z poprawkami i siedzą cicho, a dziwne, bo im nie zapłaciłam... Cenowo, to Ci chyb a wysyłałam na priva faktury za wszystko sklerozo jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.03.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Frankai, jak bym miała tyle lat sie budować co Ty, to już wolę tę pęknięcia Jakież to kobiece - doszukiwać się podtekstów i od razu po bandzie. Skoro napisałem, że nie zawsze musi pękać, to znaczy, że się trzeba budować baaaaaardzo długo. Napisać 100 razy, że budowa poniżej 1.5 roku w tradycyjnej technologii zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia problemów technologicznych, to za mało. No cóż - moja żona też często wie lepiej co ja myślę/myślałem. PS. Długość mojego budowania wynikała nie tylko z pracy za granicą. Wynikała też z problemów o których nie zamierzam publicznie pisać, bo nie były to ani problemy budowlane, ani nawet finansowe i nie dotyczyły nawet mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.03.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Frankai - ja się niczego nie doszukuję. ale zadałam sobie pytanie, "ile bym dała za to, żeby nie mieć tych pęknieć", no i wyszło mi, że ze 300 zł bym mogła dopłacić, ale na pewno nic więcej a ja jadę w lipcu na koncert DM! na na na na na (sory, musiałam się pochwalić, bo się tak cieszę, że się wszędzie chwalę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 18.03.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 a ja jadę w lipcu na koncert DM! na na na na na (sory, musiałam się pochwalić, bo się tak cieszę, że się wszędzie chwalę) Jezeli juz mamy offtop...ja też jadę na DM. Miejsca mam na płycie Poza offtop-em. gdzie we wrocku mogę kupić w dobrej cenie rury do GWC glikolowego ? Potrzebuję 2x75m. Pozdrawiam CODI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 18.03.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Frankai - ja się niczego nie doszukuję. ale zadałam sobie pytanie, "ile bym dała za to, żeby nie mieć tych pęknieć", no i wyszło mi, że ze 300 zł bym mogła dopłacić, ale na pewno nic więcej a ja jadę w lipcu na koncert DM! na na na na na (sory, musiałam się pochwalić, bo się tak cieszę, że się wszędzie chwalę) Zazdraszczam, miałam jechać ale biletów już nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.03.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 CODI - a ja na trybunie rurę do gwc kupowałam w Gerpolu - to jest zaraz jak się wyjedzie z Wrocka na Mokronos. nie wiem, porównywałam ceny tylko z hurtownią ogólnobudowlaną i było trochę taniej, a poza tym ja tam miałam akurat blisko. i mam tę rurę na razie wkopaną, ale nie wiem, czy w ogóle będziemy robić gwc w końcu. zobaczymy, czy latem będzie potrzebna, bo zimą reku daje radę (przy ostrych mrozach trochę się zamrażał i rozmrażał, ale przestoje w pracy nie były odczuwalne), a rachunki za ogrzewanie są ok, więc inwestycja by się sto lat zwracała. od początku września do 10 lutego rachunki za elektryczność (przy czym do 20 grudnia wg taryfy budowlanej, a w domu od października jest niezmiennie 21-22 stopnie) w I taryfie wyniosły nas niecałe 2600 zł, a w domu jest absolutnie wszystko na prąd: ogrzewanie i CW - na PCi, wentylacja mechaniczna, płyta indukcyjna do gotowania. Z***y - ja też chciałam jeszcze dokupić dla siostry i nie dało rady ale opowiem, jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 19.03.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Możecie podać ile płaciliście za podbitkę - materiał + robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 19.03.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ja mogę napisać ile płacę za nadbitkę, cena razem z więźbą - 24pln Może ma ktoś tymczasowe w miarę solidne drzwi zewnętrzne od odprzedaży/wypożyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.03.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Może ma ktoś tymczasowe w miarę solidne drzwi zewnętrzne od odprzedaży/wypożyczenia ja:), ale dopiero w przyszłym tygodniu:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 19.03.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Tataraczku, a gdzie jest ten koncert?!Ja znowu o niczym nie wiem:(Ostatnio byl w Dublinie i tez nic nie wiedzialam.Ja chyba padne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.03.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 OGŁOSZENIEW DNIU 22.03.2013 r. (PIĄTEK) O GODZ. 1800 W SZKOLE PODSTAWOWEJ W WĘGRACH ODBĘDZIE SIĘ ZEBRANIE MIESZKAŃCÓW PROTESTUJĄCYCH PRZECIWKO BUDOWIE GIGANTYCZNEJ (42ha) FERMY NOREK WE WSI BRZEŚCIE Z WÓJTEM GMINY ŻÓRAWINAJeżeli nie jesteście w temacie to proszę zerknąć na tekst http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,13544148,Pod_Wroclawiem_buduja_ferme_norek__mieszkancy_protestuja.htmlgłównie jest to temat dla mieszkańców gminy Żórawina choć mieszkańcy Kobierzyc czy Borów też mogliby się zainteresować bo już za kilka lat na ich podwórkach pojawią się zbiegłe z farmy norki...temat jest trudny ponieważ pozwolenie na budowe się uprawomocniło a dzisiaj zaczęto niwelować teren pod budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 19.03.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Tataraczku, a gdzie jest ten koncert?! Ja znowu o niczym nie wiem:( Ostatnio byl w Dublinie i tez nic nie wiedzialam. Ja chyba padne... Koncert jest w Wawie na Stadionie Narodowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 19.03.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Z***y - ja też chciałam jeszcze dokupić dla siostry i nie dało rady ale opowiem, jak było. Może jeszcze się uda kupić przed koncertem ale ceny pewno będą kosmicznie wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 19.03.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Uwaga.Na livenation pojawiły się dodatkowe bilety na koncert DM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 19.03.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Dzieki, CODI:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 19.03.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 ja:), ale dopiero w przyszłym tygodniu:cool: o, fajnie, poprosze o wiecej info, moze byc na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.03.2013 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 o, fajnie, poprosze o wiecej info, moze byc na prv więcej info też w przyszłym tygodniu:) - musze sprawdzić czy jeszcze są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts