wojgoc 17.04.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 A ja dalej szukam kominkarza, najlepiej takiego co mi tez DGp ogarnie. Bo polecany tu przez kogos Andrzej Urbańczyk to nie ten nr co podano. Polecicie mi kogoś? a nie podawałem Ci? Jacek Ragan 665475821 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.04.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Miloszk, jak myśmy podelwali ławy, to też sąsiad pytał: a co to tak podlewacie, przecież to tylko fundament! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 17.04.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Czuszka, a jak cenowo to wyglada? Kominek to wiaodmo ze 5-6 tys a montaż ile trzeba liczyć? My chcemy taki na 2 strony, bez szprosa, prosty zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.04.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ja mam glinę piaszczystą więc przepuszczalnośc jest lepsza niż u ciebie. Co do ceny wody, pamietaj że za chwilę zapłacisz również za deszczówkę spuszczaną do kanalizacji. Sumarycznie w kilka lat wszystko się powinno się zwrócić (przy założeniu 50-70 zł miesięcznie za odprowadzenie deszczówki). Przestałem się przejmować czy w przyszłości stracę 5 czy 10 zł. Jak chcesz się przejmować, to pomyśl, że nas za chwilę wyka(ta)st(e)rują i nie będzie nas stać na posiadanie domu Rok - góra dwa lata - temu czytałem artykuł w którym była wypowiedź, że wkrótce cena gazu będzie wynosić 1000$/1000m3, a wówczas było około 400$/1000m3. I co? I łupki w USA, kryzys, dochodzenie antymonopolistyczne spowodowały, że Gazprom obniżył cenę i w następstwie PGNiG. Tak przy okazji nasunął mi się taki wniosek, że mimo umiejętności analitycznych, czasem podejmowałem decyzje na czuja, biorąc pod uwagę widzimisie, lub "jakoś to będzie". Kto wie, czy to nie one były najsłuszniejsze A może to taka lekcja pokory od życia? Człowiekowi się wydaje, że umie liczyć i obserwować, wszystko dokładnie porachował, dochodzi do wniosku "jaki to mądry jestem", a życie... płata mu figla. PS. Chyba lektura nastroiła mnie filozoficznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.04.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 50-70 zl miesięcznie za deszczówkę??? poważnie takie kwoty tutaj wchodzą w grę? Aha - jeszcze jedna kwestia. Nikt się nie będzie zastanawiał, czy większość deszczówki się wykorzystuje. Ja i tak na mojej glinie przy ulewnym deszczu albo mokrym roku bym jej nie zagospodarował, więc przelew i tak musiałbym mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 17.04.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 dopilnuj, aby zbrojenie bylo ułożone na grzybkach zarówno w płaszczyźnie pionowej jak i poziomej - chodzi o to, by zbrojenie było równo otulone betonem z każdej strony. Również pilnuj porządnego zawibrowania betonu - by nie pospadało zbrojenie z grzybków a jednocześnie był beton dobrze zawibrowany. Dobrze zawibrowany beton to taki, który nie ma dziurek po wyschnięciu. O polewaniu wodą to pewnie wiesz:yes: Czekaj .... 1. Grzybki ? Ja kładę połówki cegieł i kostkę betonową co metr i na nich spoczywać będzie zbrojenie. W projekcie mam chudziaka ale nie ma na niego czasu. 2. Beton będzie zawibrowany to juz ustaliłem z majstrem. 3. Polewać będę osobiście rano i wieczorem. Mam nadzieje że deszcz planowany na piątek i sobotę trochę mi pomoże 4. W następną środę lub czw zaczynamy stawianie bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.04.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Czekaj .... 1. Grzybki ? Ja kładę połówki cegieł i kostkę betonową co metr i na nich spoczywać będzie zbrojenie. W projekcie mam chudziaka ale nie ma na niego czasu. 4. W następną środę lub czw zaczynamy stawianie bloczków. 1.kładź co chcesz ale między cegłą, kamieniem a zbrojeniem musi być przerwa - do tego służy grzybek zbrojeniowy - wtedy zbrojenie jest w pełnej otulinie betonowej i spełnia swoje zadanie. 4. ale nie więcej jak 3 warstwy na dzień - wbrew pozorom to 3 warstwy to spooory ciężar, a beton nabiera swoje właściwości wytrzymałowściowe po 21dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 17.04.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 1.kładź co chcesz ale między cegłą, kamieniem a zbrojeniem musi być przerwa - do tego służy grzybek zbrojeniowy - wtedy zbrojenie jest w pełnej otulinie betonowej i spełnia swoje zadanie. Mogę prosić o jakiś link ? Pradę mówiąc ani dostawca ani majster (a weryfikowałem u dwóch) o takim czymś nie wspominali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.04.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Mogę prosić o jakiś link ? Pradę mówiąc ani dostawca ani majster (a weryfikowałem u dwóch) o takim czymś nie wspominali. proszę -np http://www.betomax.pl/upload/do_pobrania/katalogi/podkladki-dystansowe-i-akcesoria-zbrojarskie-v3-2012.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 17.04.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 u mnie stosowali super-tricka, tanie i dobre podkładki pod zbrojenie, do tego clinch na pionowe się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 17.04.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Mogę prosić o jakiś link ? Pradę mówiąc ani dostawca ani majster (a weryfikowałem u dwóch) o takim czymś nie wspominali. Z moich fundamentów: http://img840.imageshack.us/img840/4316/zbro2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.04.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 a u mnie majster tradycjonalista kazał pociąć na kawałki dwa bloczki fundamentowe i takie prostopadłościaniki popodkładali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galan 18.04.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam wszystkich!Będę dozgonnie wdzięczny wszystkim, którzy mi polecą sprawdzone ekipy od:- elewacji- podbitki- ogrodzenia z kamieniaPozdrawiam serdecznieAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 18.04.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 u mnie stosowali super-tricka, tanie i dobre podkładki pod zbrojenie, do tego clinch na pionowe się przyda. Gdzie to kupić ? Mam parę h na reakcje rano zalewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.04.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 w każdej hurtowni budowlanej, w każdym markecie budowlanym.to się używa przy każdym zalewanym zbrojeniu - podciągi, wieńce, słupy, itp, itd, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 18.04.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 W casto nie maja i nigdy nie mieli. Zapytam rano w manexie i budopolu. Niczego innego nie mam obok roboty ani po drodze na dzialke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 18.04.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Del Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 18.04.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 W casto nie maja i nigdy nie mieli. Zapytam rano w manexie i budopolu. Niczego innego nie mam obok roboty ani po drodze na dzialke. i raczej nie beda mieli, choc moze sie cos zmienilo ja znalazlem tu http://www.adae.pl , ale moze nie o te moje chodzi, bo nikt sie do mojego zdjecia nie ustosunkował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.04.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 w każdej hurtowni budowlanej, w każdym markecie budowlanym. to się używa przy każdym zalewanym zbrojeniu - podciągi, wieńce, słupy, itp, itd, to w teorii, w praktyce to pytałam w 3 hurtowniach i nikt nie rozumiał, o co mi chodzi. jak wytłumaczyłam łopatologicznie, to mi mówili: paaaaani, to się kamienie podkłada a mój majster - jak już rzekłam - "a my to zawsze bloczki tniemy, woli pani pieniądze wydawać?" cięcie bloczków mnie nie kosztowało, więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.04.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 a bloczek miałaś za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts