Wiech 16.08.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Witam.Kapelusik drogę ktorą maja wykonać sąsiedzi powinno się najpierw wykorytować a pózniej sypać tłuczeń i ubijać.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 16.08.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 witam wszystkich w słoneczny dzionek,niech usmiech będzie naszym towarzyszem w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 16.08.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Witam.Kapelusik drogę ktorą maja wykonać sąsiedzi powinno się najpierw wykorytować a pózniej sypać tłuczeń i ubijać.Wiech przed tłuczniem jeszcze piasek, zagęścić i dopiero tłuczeń inaczej tłuczen wejdzie w grunt i po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 16.08.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Niekoniecznie piasek.Niektórzy sypią gruby gruz ,żużel,asfalt z rozbiórki drogi itp.warunek dobrze ubić np walcem.Można ogłosić w prasie ogłoszenie że sie przyjmie duże ilości gruzu,albo asfalt z remontowanej drogi.Można dac kraweżniki ,żeby się to nie rozjechało po jednym sezonieNa to kliniec albo np żużel,który wiąże się z wodą tworząc jakby betonową skorupe.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 16.08.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 są spory w doktrynie z tego co wiem jak nie dasz podsypki z piasku i nie zagęścisz tego dobrze to może się to zmieszać z gruntem rodzimym i ta sama zabawa od nowa tylko wtedy żeby to naprawić to poważniejsza operacja bo cały ten gruz i inne odpady musisz gdzieś usunąć. nie twierdzę że mam 100% racji ale ja robiłbym to raczej w taki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 16.08.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 aha krawężnik (dobrze położony) zmasakruje cię cenowo a jeżeli cena nie jest aż tak istotna to polecam geowłókninę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 16.08.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Wopr. Nie twierdze również że ja mam racje w 100%.Pisałem tylko jak to robią inni.Wszystko zalezy od kasy.Można zrobić droge super tylko, ile to bedzie kosztowalo.Niektórzy utwardzaja całe place i drogi,gruzem za darmo z rozbiórki.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 16.08.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Wiech widziałeś to osiedle w Wojnowicach ? tak ludzi utwardzają drogę w taki (opisany prze ciebie) sposób od 2-3 lat i to nie działa jeżeli jest to droga tylko dla jednej rodziny to możesz robić tak jak napisałeś jeżeli jednak będzie intensywniej użytkowana to nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 16.08.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 rozwiązanie z gruzem jest niezłym pomysłem o ile zostanie on dokładnie rozkruszony i ubity przez walec - na czas budowy to będzie i tak autostrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 16.08.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 lista wykonawców została uzupełniona przez dorkasz1 - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 16.08.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 16.08.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Vardo! Może przeoczyłem ale nie pamiętam czy podawałeś koordynaty Twojej twierdzy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.08.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 witam we wtorek polanka - wysyłam na priva namiary na brukarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 ivo po ile ten brukarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 17.08.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Mam pytanie do osób które mają ścianki działowe,oraz sufity podwieszane z płyt GK,czy nie widać połączeń na płytach?.Robie to sam i nie mam wprawy ,ale gdy się z bliska przypatrzy pod światło to widać łączenie płyt GK.Jak to jest u Was.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.08.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Mam pytanie do osób które mają ścianki działowe,oraz sufity podwieszane z płyt GK,czy nie widać połączeń na płytach?.Robie to sam i nie mam wprawy ,ale gdy się z bliska przypatrzy pod światło to widać łączenie płyt GK.Jak to jest u Was.Wiech. przy dobrze zrobionych nie ma prawa Napisz coś wiecej czyli co dokładnie widac, uskok, szczeline itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 u mnie jest podobnie chociaż nie robiłem sam myślę że kluczem do uniknięcia takiego efektu jest stosowanie drobnoziarnistego papieru o duzej powierzchni do ostatecznego wykończenia tak zeby faktua gipsu(szpachli była niemal idetyczna jak kartonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 17.08.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Witam wszystkich w piękny dzień. Wojtku62, przepraszam za brak szczegółów w sprawie dachówek - mnóstwo pracy miałam. Jutro będziesz je znał. Co do drogi - myślę, że nie skończy się na wysypaniu tłucznia, bo maszyny z gminy są już załatwione, a sąsiedzi się nie wycofują. Ale co do szczegółów - musimy się spotkać. W końcu i tak trzeba podpisać tę umowę w sprawie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 17.08.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Mam pytanie do osób które mają ścianki działowe,oraz sufity podwieszane z płyt GK,czy nie widać połączeń na płytach?.Robie to sam i nie mam wprawy ,ale gdy się z bliska przypatrzy pod światło to widać łączenie płyt GK.Jak to jest u Was.Wiech. U nas widać różnicę w kolorze: tam gdzie źle pomalowałem i prześwituje widać że płyta GK jest ciemniejsza niż warstwa gipsu na spojeniu. U nas robili to mniej więcej tak że spojenie potraktowali taką taśmą / siatką do łączenia regipsów + gips i potem odczekali aż wyschnie, szlifowanie, gips, odczekanie, szlifowanie aż do skutku. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 no właśnie tylko robią to gruboziarnistym papierem - bo szybciej wiec struktura jest inna niż GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts