Mila_Wroc 23.05.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 No kupilam jednak na maslicach. Teraz sxukam namiaru na barierki balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sissi 23.05.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 U nas w tamtym roku płaciliśmy 550, z tego co policzyłem było naniesionych 14 osi. Ale od razu na etapie mapek rozmawialiśmy z nim, że chcemy aby prowadził nam całość budynku przez wszystkie etapy... Czy moge poprosic o namiary na geodete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 23.05.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 sissi poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 24.05.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 No kupilam jednak na maslicach. Teraz sxukam namiaru na barierki balkonowe. ja mogę polecić fachowca którego poleciła mi Tatarak. napisz jak bedziesz zainteresowana to wyślę nr tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 27.05.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 czuszka, to daj ten namiar!I napisz jakie barierki robiłas, albo zdjeciem rzuc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 28.05.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Hej grupa! Przyłącze wody i kanalizacji, ile płaciliście za wykonanie we Wroclawiu.Własnie dostałem pierwsza wycenę opiewającą na 22 tys zł netto!!!Prawie zawału dostałem. Do zrobienia jest 7,5mb wody i 8 mb kanalizacji.Kanaliza na głębokości prawie 4m, o co tutaj chodzi, skąd takie ceny?Moim zdaniem kompletnie oderwane od rzeczywistości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.05.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Boruwa, no to kogoś fantazja poniosła chyba ja za ok. 50 mb wody i 25 mb kanalizacji (tylko na głębokości "normalnej", czyli pewnie do 2 m) płaciłam coś ok 6 k w 2011 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.05.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 5,7 tysia za 40 mb,tyle, że pod wrocławiem + 300 zł za zajęcie pasa drogowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 28.05.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Boruwa, no to kogoś fantazja poniosła chyba ja za ok. 50 mb wody i 25 mb kanalizacji (tylko na głębokości "normalnej", czyli pewnie do 2 m) płaciłam coś ok 6 k w 2011 roku No niestety chyba nie, właśnie rozmawiałem z sąsiadem który wczoraj robił przyłącze i zapłacił 18tys. Pierwsza wycena jaka dostał opiewała na 26tys ale negocjował ja na 18tys i tyle zapłacił! Albo aktualnie we Wrocławiu odbywa się jakieś dymanie klientów przez wykonawców, albo tyle to MUSI kosztować. Dam znać jak dostane inne wyceny, na jakie kwoty opiewają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 28.05.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Boruva - tu zadzwon: 601 742 209 p. Grzegorz nam dali wstepną wycenę jakoś sensownie (szczegówłów nie podam bo to M. ustalała nie mam go teraz pod ręką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 28.05.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Boruva - tu zadzwon: 601 742 209 p. Grzegorz nam dali wstepną wycenę jakoś sensownie (szczegówłów nie podam bo to M. ustalała nie mam go teraz pod ręką) Hej dzięki za namiar, zadzwonię Trochę sie zorientowałem w temacie i wychodzi na to, ze jednak wykonawcy szukają jeleni i co najgorsze ich znajdują! Koszt wykonania sieci wodociągowej przez MPWIK to 2077netto (do 15mb przyłącza, z materiałem), należy przygotować wykop. Wycena jaka dostałem od firmy 3390 netto. Problem jest z kanalizacją, MPWIK nie wykonuje w ogóle takich przyłączeń. No i tutaj firma zaszalała, za 8mb wykopu do 4m głębokości i w razie wysokich wód zastosowanie zestawu igłofiltrów do pompowania wody zawołali sobie 18900 netto!! Moim zdaniem lekkie przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 28.05.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Tak jak Ci pisalem na prv, mam następujące wyceny (kanaliza nieco płycej niż twoja bo 3,20 głębokości ale za to dłuższe przyłącza) od 9kzł do 12 kzł netto. Osobno zrobiłem projekt i zdobyłem uzgodnienie MPWiK (razem 800 zł).Dzwon do Łukasza 508 597 284 (cena 9kzł ale ich realizacji nie widziałem) albo 505 125 920 (imienia tego pana nie pomnę, wycena 12k i to bardzo prawdopodobna bo za tyle zrobił inne przyłącze na Lubelskiej). Apropos kosztów realizacji, zapewne mówisz o sąsiedzie z Łukowskiej. On wybrał najgorszy moment na robienie przyłącza, woda na 2m jest na stałe i bez igłofiltrów nie dał rady tego zrealizować (wypożyczenie min 2kzł). Poza tym robili 3 krotne podejście do podłączenia, najpierw próbowali bez asekuracji ale zalało ich, zrobili drugi wykop i podłączyli igłofiltry które chodziły z tydzień i znów zrobili wykop ale w czasie pracy przyszła ulewa i musieli się ewakuować, dopiero za 3 razem dali radę. Poczekaj do dłuższej suszy i wtedy rób przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 28.05.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Hej grupa! Przyłącze wody i kanalizacji, ile płaciliście za wykonanie we Wroclawiu. Własnie dostałem pierwsza wycenę opiewającą na 22 tys zł netto!!! Prawie zawału dostałem. Do zrobienia jest 7,5mb wody i 8 mb kanalizacji. Kanaliza na głębokości prawie 4m, o co tutaj chodzi, skąd takie ceny? Moim zdaniem kompletnie oderwane od rzeczywistości. Pozdrawiam na jesień 2011 za przyłacze wod-kan długości podobnej do Twojej płacilismy chyba około 12 tys. z uzgodnieniami i mapkami powykonawczymi. Masakryczne są te ceny niestety. wykonawca straszył ze jak będzie woda wysoko to popłyniemy (nomen omen) z kasą jeszcze bardziej. Na szczęscie to byla bardzo ciepła i sucha jesień. Mam wrażenie ze dużo liczą też dlatego bo muszą naruszac kostkę, brać za to gwarancję a ZDiuM się "czepia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 28.05.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Słuchajcie, a znacie moze firmę MasadaBud Pana Radosława Pilarskiego, bo poważnie rozważam jego ofertę ale to człowiek widmo, ani jednej opinii w internecie no i trochę się boję Miałby robić u mnie sufity z regipsów i łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 28.05.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 ... Trochę sie zorientowałem w temacie i wychodzi na to, ze jednak wykonawcy szukają jeleni i co najgorsze ich znajdują! Koszt wykonania sieci wodociągowej przez MPWIK to 2077netto (do 15mb przyłącza, z materiałem), należy przygotować wykop. Wycena jaka dostałem od firmy 3390 netto. Cena MPWiK dobra pod warunkiem, że masz niskie wody gruntowe, jak zacznie kurzyć to w tych 1300 różnicy ciężko się będzie wyrobić oraz weź pod uwagę że na ogół nikt z MPWiK nie chce wejść do głębszego wykopu który nie jest zabezpieczony rozpórkami, co teoretycznie może grozić zawaleniem... u nas było woda ~10m - 3tyś kanalizacja ~20-25m i 2 studzienki - 5,5tyś do tego projekty do ZDIUM, organizacja ruchu zastępczego itp . 900 (mieliśmy już sam projekt przyłączy z projektem budowlanym) ceny netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.05.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Renori,poproś gostka o namiary gdzie robił i pojedź zobacz jego prace.Ile teraz cenią sobie za regipsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 28.05.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Hej grupa! Przyłącze wody i kanalizacji, ile płaciliście za wykonanie we Wroclawiu. Własnie dostałem pierwsza wycenę opiewającą na 22 tys zł netto!!! Prawie zawału dostałem. Do zrobienia jest 7,5mb wody i 8 mb kanalizacji. Kanaliza na głębokości prawie 4m, o co tutaj chodzi, skąd takie ceny? Moim zdaniem kompletnie oderwane od rzeczywistości. Pozdrawiam W twoim przypadku cenę generuje głębokość wykopu, a nie długość przyłącza. W cenie zawarta jest pewnie ścianka szczelna i pompowanie wody, w najgorszym razie igłofiltry. Niestety dla ciebie są to drogie roboty. Nazywanie kogoś jeleniem, bo ja miałam naście metrów kanalizacji na głębokości do 2m, gdzie nie potrzeba na dobrą sprawę szalunku (pod Kątami takie grunty właśnie są) jest delikatnie mówiąc nieco przedwczesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 28.05.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Tak jak Ci pisalem na prv, mam następujące wyceny (kanaliza nieco płycej niż twoja bo 3,20 głębokości ale za to dłuższe przyłącza) od 9kzł do 12 kzł netto. Osobno zrobiłem projekt i zdobyłem uzgodnienie MPWiK (razem 800 zł). Dzwon do Łukasza 508 597 284 (cena 9kzł ale ich realizacji nie widziałem) albo 505 125 920 (imienia tego pana nie pomnę, wycena 12k i to bardzo prawdopodobna bo za tyle zrobił inne przyłącze na Lubelskiej). Apropos kosztów realizacji, zapewne mówisz o sąsiedzie z Łukowskiej. On wybrał najgorszy moment na robienie przyłącza, woda na 2m jest na stałe i bez igłofiltrów nie dał rady tego zrealizować (wypożyczenie min 2kzł). Poza tym robili 3 krotne podejście do podłączenia, najpierw próbowali bez asekuracji ale zalało ich, zrobili drugi wykop i podłączyli igłofiltry które chodziły z tydzień i znów zrobili wykop ale w czasie pracy przyszła ulewa i musieli się ewakuować, dopiero za 3 razem dali radę. Poczekaj do dłuższej suszy i wtedy rób przyłącza. Hej CODI, Według projektu kanalizę mam na ten samej głębokości co Ty, podzwonię, popytam i pewnie coś znajdę w jakiś ludzkich pieniądzach. Co do okresu prac, to masz racje, warto poczekać i wybrać najdogodniejszy moment. A co do sąsiada to zgadłeś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 28.05.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Renori, poproś gostka o namiary gdzie robił i pojedź zobacz jego prace. Ile teraz cenią sobie za regipsy? Wojgoc, ceny które mi podawano to od 45 do 80 zł za m2 sufitu jednopoziomowego, prostego bez zadnych udziwnień Poleciła mi go osoba z forum, tylko że zapomniała powiedzieć że to jej (mąż, brat????) sądząc po tym samym nazwisku. A takie niedopowiedzenie nie budzi zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.05.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 zgadzam sie, nie budzi zaufania.co do cen - ja za zwykły podwieszony sufit płaciłem 45zł/m2, a 60 zł za poddasze z podwójnym regipsem, ze sporymi udziwnieniami i wysokościami wymagającymi rusztowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts