Spirea 13.06.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Mila, Żernicka ma swój sklep internetowy i ceny w nim są niższe od tych, które podano mi w sklepie.Tatarak, prześlę Ci wieczorem rozpiskę wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.06.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Spirea, dziękuję - teraz mam pełną jasność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyR 14.06.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Spirea, dziękuję - teraz mam pełną jasność Witam, Mam pilną potrzebę konsultacji z dobrym brukarzem. Poproszę o tel. na prv do polecanego człowieka. [email protected] JerzyR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.06.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ile u Was kosztuje czyszczenie komina w domu - ostatnio się zdziwiłem, że policzyli mi aż 130 zł za 20 minut pracy [w sumie czyszczenie trwało z 2-3 minuty] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 14.06.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ile u Was kosztuje czyszczenie komina w domu - ostatnio się zdziwiłem, że policzyli mi aż 130 zł za 20 minut pracy [w sumie czyszczenie trwało z 2-3 minuty] Zawsze można przeczyścić samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.06.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 sosna, świerk raczej za miękka, egzotyk za drogi. Idziemy więc w modrzew. Różnica między syberyjskim a europejskim zaczyna od się ok. 30 zł na m2. Przy naszych planach tarasowych (i ścieżkach, które przedwczoraj zdecydowaliśmy się zrobić z drewna) różnica wyjdzie ok. 2000 zł na samych deskach (legary powinny być z tego samego gatunku). Podobno różnice nie są olbrzymie, więc raczej wybierzemy ten europejski. Będziemy jechać do firmy obejrzeć obie deski. Na razie mam wstępne wyceny - europejski za m2 260 netto jedna firma, 420 (raczej brutto) druga firma, za syberyjski 360 zł netto. Wszystkie wyceny dotyczą stawiania na kotwach zabetonowanych w słupkach. Wycena wykonania jednego słupka od innego wykonawcy (rozważana w wariancie kładzenia desek samemu) - 60 zł/szt. Wszystkie kwoty to materiał i robocizna. Ta za 260 nie uwzględnia kilku rzeczy np. cokołów. edit: otrzymałam z I firmy wycenę wg moich rozmiarów i nie wychodzi 260 zł, tylko ok. 366 zł netto + koszt kruszywa (w moim zakresie)Ceny wysokie... Mogę polecić moich panów od tarasu, m2 modrzewia syberyjskiego (na gotowo już, z kotwami itd.) wyszedł poniżej 300 pln. TDM tarasy drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 15.06.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Dostałam ofertę na ułozenie kostki granitowej 8/11 cm- 110 zł/m2 z podbudową ale BEZ koski Wydaje mi się drogo.... I drenaż wokół domu (odprowadzenie deszczówki do studni chłonnej, stiudnie juz mam) - 38 zł/mb. Jutro spotykam się z jeszcze jednym brukarzem, to moze złapię poziom odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.06.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Zawsze można przeczyścić samemu... Ja tak robię. Mam dwa kominy i od zawsze sam się nimi zajmuję. W węglowym nie ma co czyścić, bo cały popiół chyba sam do wyczystki spada. Drugi kominkowy i tam trzeba kilka razy się namachać. I tak potem muszę jeszcze doczyścić przyłącze z kominka, bo mam wymyślne. Nie pamiętam ile wyciory wraz z linką i obciążnikiem kosztowały, ale jakaś taniocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.06.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Dostałam ofertę na ułozenie kostki granitowej 8/11 cm - 110 zł/m2 z podbudową ale BEZ koski Wydaje mi się drogo.... I drenaż wokół domu (odprowadzenie deszczówki do studni chłonnej, stiudnie juz mam) - 38 zł/mb. Jutro spotykam się z jeszcze jednym brukarzem, to moze złapię poziom odniesienia. Daj znać, jak pójdzie. Bo już zaczynam się bać, iż kwota uzbierana na kostkę mi nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 15.06.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 No jutro się widze z brukarzem nr 2 to jak dostanę wycenę to dam znać. Dziś też spotkałam się z panem od barierek balkonowych i schodów i też zobaczymy jak wycena bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 15.06.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 a, pomozecie coś z piecem? Tu wpis u mnie w dzzienniku:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?203183-Marina-w-chaszczach-)&p=6013170#post6013170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.06.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Dostałam ofertę na ułozenie kostki granitowej 8/11 cm - 110 zł/m2 z podbudową ale BEZ koski Wydaje mi się drogo.... I drenaż wokół domu (odprowadzenie deszczówki do studni chłonnej, stiudnie juz mam) - 38 zł/mb. Jutro spotykam się z jeszcze jednym brukarzem, to moze złapię poziom odniesienia.to wycena tego od Spirei/Tataraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 15.06.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Wojgoc, nie. Z tym się jutro spotykam to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.06.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Wojgoc, nie. Z tym się jutro spotykam to dam znać.a ta wycena od jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 16.06.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 A tę mi polecił kolega, ogólnie pan wydał się bardzo konkretny, profesjonalny itd no ale cena lekko mnie zabiła...o ten pan: http://www.bruk-fach.com.pl/oferta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.06.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Ceny wysokie... Mogę polecić moich panów od tarasu, m2 modrzewia syberyjskiego (na gotowo już, z kotwami itd.) wyszedł poniżej 300 pln. TDM tarasy drewniane. Madeleine, dzięki. To spora różnica. Rozumiem, że już masz u siebie zamontowany i jesteś zadowolona? Czy możesz podesłać jakieś zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.06.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Madeleine, dzięki. To spora różnica. Rozumiem, że już masz u siebie zamontowany i jesteś zadowolona? Czy możesz podesłać jakieś zdjęcie? Mam zamontowany, od ponad roku już. Jestem zadowolona - aczkolwiek była to ekipa, której patrzyłam na ręce. Wszystkie niedociągnięcia poprawili bez szemrania, ale sami udawali, że ich nie ma If you know what I mean. Aha, cena oczywiście po negocjacjach i to solidnych. Zdjęcia wklejałam kiedyś na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarco 17.06.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witajcie,możecie polecić jakąś rozgarniętą ekipę do wykonania przyłącza wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 18.06.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Znacie moze taką ekipę jak: KOMPLEKSOWE USŁUGI BUDOWLANE Damian LorekWładysława Jagiełły 12 55-120 Oborniki Śląskie ? Bo koleżanka rozwaza do siebie i prosiła by tu zapytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.06.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 najbardziej wiarygodne żródło to wzięcie kilku namiarów od Pana i przejechanie się po tych budowach, porozmawianie z inwestorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts