Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Znacie moze taką ekipę jak:

KOMPLEKSOWE USŁUGI BUDOWLANE Damian Lorek

Władysława Jagiełły 12

55-120 Oborniki Śląskie

?

Bo koleżanka rozwaza do siebie i prosiła by tu zapytac.

Sprawdzałam dla siebie tego Pana, bo dostałam namiary od Pana od tynków i niestety nic pozytywnego nie znalazłam, wręcz przeciwnie.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Kupował ktos styropian IZOTERM z Kępna?

Chcemy kupić ten 0,32 o grub, 15 cm.

Ocieplałem tesciom dom uzywając styro z Kępna (ale nie 0,32 a zwykłym białym w ciapki). Wziąłem na ściany frezowane styro podłogowe FS200 bo było tańsze niż u FS70/100 u innych dostawców. Ich FS70/100 jest niestety dośc miękkie. Połowa dostawy była ok, druga była nierówna, po bokach 1cm wyżej niż środek (całośc miała równą grubośc albo boki w literę U się układały). Tak czy inaczej dom jest juz ocieplony nic nie odpadło, był tylko problem w czasie kładzenia.

Dostałam ofertę na ułozenie kostki granitowej 8/11 cm

- 110 zł/m2 z podbudową ale BEZ koski

Czytałem niedawno artykuł o kostce brukowej na rynku w Poznaniu, gdzie było podane, iż w Poznaniu nie ma firmy, która potrafi układać kostkę granitową, bo powinno się to robić na wcisk (cokolwiek to znaczy).

Poza tym ktos chyba robił tynk Caparola Graphite 16?

jak on wyglada na zywo? Jak kolor?

ja! ja! mnie wybierz! :) fotecki do obejrzenia w dzienniczku,opis perypetii z Caparolem takoż. kolor na żywo wygląda tak pięknie jak na foteczkach :)

a na serio - w słoneczny dzień można patrzeć na dom nie doznająć oślepienia, tylko w bardzo pochmurną pogodę wygląda na lekko szarawy.

mam pytanie do budujących na etapie murowania ścian - czy 700 zł za 25 ton piasku (do murowania) z transportem to dobra cena?

edit: spieszę wyjaśnić, że nie, nie stawiam (jeszcze) nowego domu, tylko glebę w ogrodzie potrzebuję rozluźnić :D

To dobra cena. Po stargowaniu w Czystopolu wyszło 330 zł za 9m3 pospółki. Kto Ci dostarcza piasek ? Szukam około 150m3 czarnej ziemi na ogród.

Codi - dobrego źródła humusu niestety nie mam. chcesz namiary na piasek? bo nie zrozumiałam.

PiotrUn - wszystko zależy od bazy. u nas przy okazji pomyłki z różnymi bazami pierwotnie wyszły na jednej ścianie dwa odcienie - teoretycznie ten sam kolor, ale baza z innej partii produkcyjnej i różnica była szokująca: ten "drugi" graphit wpadał w seledyn i był bardzo jaskrawo biały. ostatecznie przemalowaliśmy całą feralną ścianę na kolor jedynie słuszny i jest śliczna. może mieliście mniej szczęścia co do bazy.

Codi - dobrego źródła humusu niestety nie mam. chcesz namiary na piasek? bo nie zrozumiałam.

PiotrUn - wszystko zależy od bazy. u nas przy okazji pomyłki z różnymi bazami pierwotnie wyszły na jednej ścianie dwa odcienie - teoretycznie ten sam kolor, ale baza z innej partii produkcyjnej i różnica była szokująca: ten "drugi" graphit wpadał w seledyn i był bardzo jaskrawo biały. ostatecznie przemalowaliśmy całą feralną ścianę na kolor jedynie słuszny i jest śliczna. może mieliście mniej szczęścia co do bazy.

Tatarak, to byłam ja, tylko zaponiałam się przelogować na swój login kurde ;) z komputera małzonka korzystam.

W kazdym razie na pewno nie wpada to w seledyn, mieszaliśmy w Color House na Jerzmanowskiej, nie było żadnych problemów typu różne bazy, to co mamy z pewnością pochodzi od szarego, ale jest jasne i tyle. Moja dzielnica jest niestety zółto łososiowa i my świecimy jak nie powiem co psu ;)

Nie, namiaru na piasek nie potrzebuję.

Generalnie firmy które dostarczają piasek czesto mają równiez inne asortymenty. Jesli piasek u nich jest tani to jest i szansa na niedrogi humus. Stąd moje pytanie.

Witam,

Mam pytanko, czy robić wentylację na nie użytkowym stryszku?

Stryszek jest ocieplony między jętkami wełną 18cm do kalenicy, wełna jest przykryta folią. Na podłodze są płyty osb, a między płytami a sufitem jest wełna 18+10cm. Na stryszku są wyprowadzone przewody od rekuperatora i stamtąd rozprowadzone na pomieszczenia pod stryszkiem.

Załączam zdjęcie, jak to wygląda.

https://nbvdbq.sn2.livefilestore.com/y2pa-0-O62kO3Cqd3GY2fpIOalywE-Jg2PCH4UBdQZNADTdPf3eT4zUeie6c822966Xpget2I-41AfgHVZgiJH51kKecW6zDuulsSLC77I5WzwdFVXPco9wp2CoNgB4WJSs/DSC_0233.jpg?psid=1