SUSPENSER 29.06.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 W Lidlu była folia ograniczająca dopływ światła. 30zl rolka. Może jutro w końcu ją przykleję, to dam Ci znać jaki jest efekt. Mam folie w łazienkach [ strona północna, pod kolor elewacji ] i faktycznie dają radę, ale od południa jest ryzyko pęknięcia szyby [ podobno ] gdy folia się nagrzeje, więc jej skuteczność nie może być zbyt duża. Do tego zimą też ta folia będzie, a materiał [ na rzepy lub taśmę 2 stronną ] będzie można demontować i nie będzie ograniczał nasłonecznienia wnętrza, które wtedy jest wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.06.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 szukam ekipy do położenia tynku mozaikowego - poratujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 30.06.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Również polecam, mamy od nich okna a teraz czekamy na bramę. BTW jeśli ktoś planuje odcienie szarości, to Normstahl ma teraz w nowej ofercie duży wybór w standardzie i RAL7004 wyszedł nam w cenie Krispola. a Ty robisz garaż 2-stanowiskowy? Bo my włąsnie bramę garażową szukamy. I jaki kolor brać do grafitowej dachówki? Polecasz jakis kolor (też chce grafitową)? A, i gdzie tego Normsthala zamawiałes w promocji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.07.2013 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Mila, nie myśl tylko o kolorze dachu, ale też o kolorze elewacji, drzwi wejściowych, okien - to wszystko musi ze sobą grać Wojgoc- masz już elewację gotową? może "elewatorzy" Ci pociągną temat tynku mozaikowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 01.07.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Tatarak, myslę, myślę Dach - grafit brama i drzwi wejsciowe - grafit schody - okąłdzina granitowa (granit strzegomski) elewacja w kolorze jasnym białym/szarym (Caparol Graphite 16) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 01.07.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Zamawiał ktoś styropian poprzez Styropian.in? Bo ceny mają okaale proformę przysłali z pieczątką wklejona z pliku (jakis jpg skan)no i mam lęki czy im płacić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.07.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Mila - same "jedynie słuszne" kolory - jakbym swój dom widziała (no oprócz tego granitu). firmy od styro niestety nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.07.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Kogo mozecie mi polecic do ocieplenia skosow w pokojach, oprocz pana Arka i Huberta?Niestety, nie podejma sie tego, bo nie wykonuja poprawek.Skosy trzeba zrobic od poczatku, bo przeciekly przez dach. W jednym pokoju tylko. Na szczescie.Chcialabym tez ocieplic strych i wykonczyc plytami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 01.07.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 a Ty robisz garaż 2-stanowiskowy? Bo my włąsnie bramę garażową szukamy. I jaki kolor brać do grafitowej dachówki? Polecasz jakis kolor (też chce grafitową)? A, i gdzie tego Normsthala zamawiałes w promocji? Oj Agnieszka, coś ostatnio strasznie rozkojarzona jesteś przez tą budowę Bramę zamawialiśmy w Baumanie, też braliście u nich okna, więc porozmawiaj z Panem Mariuszem na temat ceny Parę osób polecało mi też http://www.ois.com.pl. Garaż mamy dwustanowiskowy, brama 5m model satin style. Kolor kwestia indywidualna, trzeba raczej do całości wizualizację zrobić. Z Twojego opisu klasyczny antracyt może pasować o ile przy dwustanowiskowym zbytnio nie przytłoczy. Z drugiej strony za dużo kolorów też nie powinno się wprowadzać, to tak aby było łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 01.07.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Faktycznie bacardi ostatnio dużo za duzo mam na głowie.. Szukam kogos od elewacji zewn, i ociepleń w środku, sufitów. Polecicie kogoś?Wiem ze teraz "żniwa" ale nasz ociepleniowiec chyba odpadnie bo męczy mnie juz to ze miał oddzwonic a nie robi tego.. I tak od ub. tygodnia nie moz enam powedziec kiedy wchodzi do nas..Niby polecona ekipa ale ja to juz ostrożna jestem. A, i jak kogoś polecacie to napiszcie PW ile za m2 mogę się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.07.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Szukam kogos od elewacji zewn, i ociepleń w środku, sufitów. Polecicie kogoś? Wiem ze teraz "żniwa" ale nasz ociepleniowiec chyba odpadnie bo męczy mnie juz to ze miał oddzwonic a nie robi tego.. I tak od ub. tygodnia nie moz enam powedziec kiedy wchodzi do nas.. Niby polecona ekipa ale ja to juz ostrożna jestem. Odzwanianie powinno działać w 2 strony. W zeszłym tygodniu miałem spotkanie ze swoim ociepleniowcem, którego polecałem i gdy Go zapytałem czy dogadał się z pewną osobą z naszej grupy, to dopiero wtedy przyznał się, że nawet nie dostał odpowiedzi - sam musiał "nagabywać" klienta o odpowiedź. Nie zawsze każdemu musi pasować zarówno cena jak i sama osoba, ale to nie zwalnia nas od poszanowania czasu drugiej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.07.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Wojgoc- masz już elewację gotową? może "elewatorzy" Ci pociągną temat tynku mozaikowego? mi tynk elewacyjny robili tynkarze od tynków wewnętrznych i temu szukam kogoś do mozaikowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.07.2013 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Zamawiał ktoś styropian poprzez Styropian.in? Bo ceny mają ok aale proformę przysłali z pieczątką wklejona z pliku (jakis jpg skan) no i mam lęki czy im płacić.. Sklep o tyle dziwny, że nie ma konkretnie podanej firmy i jej nazwy. Można dopiero znaleźć na cedig.gov.pl. Sklep prowadzi Robert Skassa - działalność jednoosobowa. Mają we Wrocławiu oddział na Ostrowskiego - podjedź i pogadaj na miejscu. Sprawdź czy to pokoik w biurowcu/bloku czy konkretna firma. Z opisu na stronie wynika, że tworzą strony i zajmują się pośrednictwem. Tu jest ich inna strona http://www.styropian-ocieplenia.pl/warunki_s_5.html - wygląda bezpieczniej, bo przynajmniej podana nazwa firmy, adres, rachunek bankowy. Jeśli biorą prosto od producenta, to zadzwoń do producenta i spytaj czy z nim współpracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 03.07.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Spirea, no zamówiłam, dziś przyjechał, wszytsko ok takze jak coś to polecam bo ceny mają dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 03.07.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Spirea, no zamówiłam, dziś przyjechał, wszytsko ok takze jak coś to polecam bo ceny mają dobre. A od kogo oni biora ten styropian? Czy płyty po rozpakowaniu są równe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 03.07.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Witam wszystkich,Czy ktoś może polecić jakąś ekipę do wykonania płotu z przodu i wykonania płotu z paneli (z tyłu)?Z przodu: wylana podmurówka, słupki z klinkieru + wypełnienie (najprawdopodobniej drewniane)? Kupował ktoś ostatnio panele ogrodzeniowe gdzieś w dobrej cenie i jest zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.07.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 No jutro się widze z brukarzem nr 2 to jak dostanę wycenę to dam znać. Coś nie widziałem notatki ze spotkania. Coś ostatecznie wybraliście dla siebie? A może wspomniany p.Zenek. Kurcze - lato się zaraz skończy, a ja się w temacie nie posunąłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 03.07.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Bacardi, oni biorą z fabryki, maja rózne bo i Neotherm, i Yetico, i Justyr.. No w kazdym razie transport jedzie z fabryki. Trociu - w temacie kostki to rozmawiałam z Master Brukiem i bardzo sensownym człowiekiem się wydał, tyle że kostce z granitu średnio chetny wiec i cena jakaś wyzsza. Ale polecam bo sensowny. Ja na razie też zaniedbałam temat.Skupiłam się na niwelacji terenu + odprowadzenie deszczówki do studni chłonnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 04.07.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 szukam sprawdzonej ekipy do wykonania elewacji w Trzebnicystyropian grafit 30cm klejony na PU, tynk silikatowy 2-3mm może macie kogoś sprawdzonego? szukam ekipy na wrzesien-pazdziernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.07.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Skupiłam się na niwelacji terenu + odprowadzenie deszczówki do studni chłonnej. a mi Pan z MasterBruk polecał zrobić rozsączanie deszczówki - ileś tam tys zł zaoszczędzonych:cool: - co o tym sadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts