Wiech 17.08.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Robie to w ten sposób że dwie płyty łączone oryginalnie wklejam taśmę z siatką natomiast cięte fazuje i przyklejam fizeline.SZpachluje to uniflotem i ścieram to siatką metalową o różnej grubości.Gruntuje i maluje.Przed gruntowaniem nie widać różnicy.Wychodzi to po malowaniu widać że sZpachla jest jakby jaśniejsza i miała inną fakturę.Może za mało się przykładam do szpachlowania i szlifowania .nie wiem czy nie przykleić tapet do malowania i dać sobie z tym spokój.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Wiech nie podddawaj się czy oglądacie olimpiadę ? jakie to żałosne dzisiaj zaczęli jeździć crosy wstałem więc rano żeby obejrzeć chociaż trochę a oni mi ładują ... łucznictwo sorry ja odpadam. mam do wyboru albo najatrakcyjniejsza konkurencję w jeździectwie albo łucznictwo - pasjonujące 45s zbiera się do strzału a wtedy wiatr zbija jej strzałę. Toć szachy są bardziej porywające jak np. przeciwnik bije konia. a poziom prezenterów – dno. Już wiem dla czego nie płacę abonamentu – bo idzie na takie gówniane transmisje Kiedy zaczniemy pokazywać jeździectwo??? Jak będziemy mieli mistrzów świata? jaki cudem? O aukcji koni w Janowie trąbili 3 dni po 6 godzin czyli kasa jeden konik za 300 K EUR kiedy trzeba promować sport to oni oczywiście pokazują szachy i łucznictwo- dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.08.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 ivo po ile ten brukarz? 30 zł od m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 17.08.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Woprz dzięki za słowa otuchy.Zostało mi jeszcze od czorta roboty a do zimy niedaleko.Dokończenie tych nieszczęsnych ścianek GK.malowanie ,osadzanie drzwi,i parapetów,zakładanie grzejników,położenie ok 80 m/2 paneli na górze.Są to rzeczy które chcę zrobić sam z pomocą żony i dzieci.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 30 za m2 brzmi atrakcyjnie powiedz mi tylko jaka kostka i czy układa tzw mozajki czy jedzie prosto i jeśli można to poproszę o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Woprz dzięki za słowa otuchy.Zostało mi jeszcze od czorta roboty a do zimy niedaleko.Dokończenie tych nieszczęsnych ścianek GK.malowanie ,osadzanie drzwi,i parapetów,zakładanie grzejników,położenie ok 80 m/2 paneli na górze.Są to rzeczy które chcę zrobić sam z pomocą żony i dzieci.Wiech. nie licz na to ze po zagruntowaniu unigruntem coś się zmieni ja liczyłem ale sie przeliczyłem aha jak chcesz kłaść duluxa to pamiętaj, że pod duluksa nie można dawać unigruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 17.08.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 witam grupę w kolejny słoneczny dzionek!Wiech,dodaj do gruntu troszkę ostatecznej farby i unikniesz problemu, staraj się używać papieru drobnoziarnistego.kapelusik,czekam na wieścipozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 17.08.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 aha jak chcesz kłaść duluxa to pamiętaj, że pod duluksa nie można dawać unigruntu ????? no @#$@## mać, to o to chodzi... i żebym ja teraz pamiętał które kawałki zagruntowałem unigruntem... Na pewno te wykończenia przy drzwiach gdzie farba odlazła... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.08.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 woprz - układa każdą kostkę, betonową i granitową, u mnie tak ło wyszło: http://foto.onet.pl/upload/26/10/_303951_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/5/35/_303963_n.jpg choć nie wiem czy dobrze widać w każdym bądź razie ja chciałam prosto, ale inne rózne wzorki też układa - nie wiem tylko czy wtedy cena taka sama wysyłam namiary na niego na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 17.08.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Ivo,a ile Cie kosztował 1m2 ułożenia wraz z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.08.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Ivo, a ile Cie kosztował 1m2 ułożenia wraz z materiałem? poczekaj, pogrzebię w dzienniku bo tam kiedyś szczegółowo pisałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 no właśnie jak mogłabyś rozbić cenę na takie składniki 1. podbudowa 2. materiał (kostka + piasek) 3. robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.08.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 ale macie wymagania ...zaraz spróbuję przeliczyć, bo okazało się że w dzienniku pisałam na bieżąco ale podsumowania nie zrobiłam ....no to teraz zrobię W sumie ułozyłam 110m2 - w tym: - podjazd do garażu i miejsce na składowanie drewna do kominka z kostki 8/11 - ścieżkę do domu i opaskę wokół domu z kostki 4/6 i kamienia łamanego 1. podbudowa - 25 ton kruszywa + transport = 875 zł 2. materiał - kostka - kamień łamany (odpad spod łupiarek) - 7 ton (98PLN), kostka rudo-szara 8/11 - 14 ton (2100PLN), kostka rudo-szara 4/6 - 2 tony (300PLN), kostka ciemna (brązowo-bordowa)z odpadów płytowych - 1 tona (250PLN). całość z transportem 3128PLN 2. materiał - piasek - wywrotka nie pamiętam jaka duża - 200 zł 2. materiał - cement - 40 worków = 340 zł 3. robocizna - 110x 30= 3300 + 200 extra za schody czyli wychodzi za 1 m2 ok. 73 zł...i jeszcze zostało nam kruszywa i drobnej kostki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 17.08.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Dzieki za rady. Ivo czy ta wycieraczka widoczna na zdjęciu jest podłączona do drenażu opaskowego.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.08.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Wiech - ja nie mam drenażu.....mam sam piach wokół, tak że odpływ z wycieraczki jest poprowadzony prosto do dołka ze żwirkiem...i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Brawo Ivo bardzo ładna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.08.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Brawo Ivo bardzo ładna cena też tak myślę że ładna ...jak dzwoniłam wcześniej po brukarzach to chcieli układać ze swoim materiałem po 100-120 zł/m2... ....albo tylko układać za 50... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 17.08.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Halo grupo pochwalcie się na jakim etapie budowy jesteście.Co sprawia Wam najwięcej kłopotów a co najwięcej radości.Niektórzy szczęśliwi zakończyli boje budowlane i teraz dopieszczają swoje domki(prawda Ivo? :lol:Myślę jednak że przy domku zawsze znajdzie się jakaś praca, albo w ogródku.Czasami zastanawiam sie nad czy warto było tyle się wymęczyć żeby osiągnąc cel.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.08.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 wiech - dopieszczanie dopieszczaniem, ale przede mną jeszcze do zrobienia całe poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.08.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 aktualnie robię Dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts