Renorl 11.07.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 a jaka podal cene? nie moge znalezc posta Wojgoca na ten temat. Ceny dostałam na maila na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 12.07.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 a jaka podal cene? nie moge znalezc posta Wojgoca na ten temat. no u nas też był ten pan na wycenie i też ceny mało atrakcyjne były: o ile dobrze rozszyfrowuję zapiski meza: ruszt x 2 + 1 płyta = 55 zł ruszt x2 + 2 płyty = 60 zł wełna na strychu - 8 zł/m2 wełna na czyms tam (niemogę rozczytać meża ) 5 zł podłoga OSB na strychu - 30 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 12.07.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 A, jaką podsufitkę (firmę) polecacie?Bo nie wiem jak wybrać - Gamrat, Bryza, Galeco, Boryszew, VOX.. Tak by był najlepszy stosunek cena - jakosć. Oczywisćie interesuje mnie tylko PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.07.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 no u nas też był ten pan na wycenie i też ceny mało atrakcyjne były: o ile dobrze rozszyfrowuję zapiski meza: ruszt x 2 + 1 płyta = 55 zł ruszt x2 + 2 płyty = 60 zł wełna na strychu - 8 zł/m2 wełna na czyms tam (niemogę rozczytać meża ) 5 zł podłoga OSB na strychu - 30 zł/m2 jak te ceny się mają do innych otrzymanych? to ceny ostateczne czy do negocjacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 12.07.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 No to juz były po negocjacjach. Inne wyceny: miałam po 45 i 50 zł /m2 bez dodatków typu + x zł za wełnęa połozenie płyt osb na strychu to w pakiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 12.07.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 No to juz były po negocjacjach. Inne wyceny: miałam po 45 i 50 zł /m2 bez dodatków typu + x zł za wełnę a połozenie płyt osb na strychu to w pakiecie. No to ja w ogóle dostałam za sufit jednopoziomowy prosty na stelażu krzyżowym 80 zł a za dwupoziomowy 120 + 25 zł za każdy punkt świetlny Dodam że to cena po negocjacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lumiere 12.07.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Witam serdecznie, Forum przeglądam od wielu miesięcy hobbystycznie, ale w końcu przyszła pora i na mnie. Zaczynam budowę w Oleśnicy. Dom będzie na płycie fundamentowej i nie ma co ukrywać - szukam tanich dostawców materiałów w okolicach. Obecnie szukam pospółki pod płytę. Czy którąś z poniższych kopalni/dostawców polecacie, lub nie, a może kogoś zupełnie innego? Kopalnia Boguszyce, Kopalnia Stronia III (firma Grzyb), lub Piaskop z Chrząstawy. Szukam też sprawdzonego inspektora nadzoru z Oleśnicy, bo kierownika budowy mam w postaci szwagra, ale z racji tego, że mieszka we Wrocławiu, nie będzie zbyt często zaglądał. Zależy mi na kimś, komu będzie się opłacało podjechać, czy wręcz podejść gdy będzie taka potrzeba, wiadomo że za odpowiednią opłatą. Buduję na Ratajach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 14.07.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Macie jakieś sprawdzone sklepy ze sprzętem agd? Gdzie warto zajrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.07.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Ja wszystko kupilam przez Internet.Sprawdzilam, ktory ma to co chce i jeszcze najtaniej i zamowilam.Nie bylo najmniejszych problemow.Pofatygowalam sie do dwoch stacjonarnych osobiscie, ale nie mieli tego czego szukalam albo w katalogu tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.07.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 muszę ściągnąć płyty betonowe z Radomia. Transport jest bardzo drogi. Na Grupie często polecano szamba z Radomia. Czy ktoś z Grupy planuje w najbliższym czasie (lipcu) jego kupowanie - można byłoby razem się zgrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.07.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 ja ostatnio kupowałam agd w avansie - te sprzęty, o które mi chodziło, mieli najtaniej, z tym że zamawiałam ze sklepu internetowego, bo oczywiście na ekspozycjach w sklepach to "nic" nie ma, normalnie jak kononowicz przepowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 16.07.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Chcialam teraz zamowic kilka drzewek do ogrodu na allegro.Musze najpierw zrobic kilka murkow oporowych z cegly klinkierowej i wyrownac teren gdzieniegdzie.Na poczatku posadze tylko drzewa, a pozniej dopiero mniejsze rzeczy.Musze tak to zaplanowac, zeby przy okazji pobytu w domu dosadzac jakies okazy, a jak juz wroce na stale to dopiero cala reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.07.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Ellaj, jak będą upały, to nawet drzewko wysadzone z doniczki z pełną bryłą korzeniową może Ci trafić szlag (tak wynika z doświadczeń forumowiczów opisywanych w wątku pytania do Elfir). poczekaj z tym sadzeniem może do września? a w ogóle jesienią można kupić dużo taniej te same drzewka drzewka z gołym korzeniem i to jest podobno najbardziej opłacalne oraz najbardziej korzystne dla roślin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 16.07.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 muszę ściągnąć płyty betonowe z Radomia. Transport jest bardzo drogi. Na Grupie często polecano szamba z Radomia. Czy ktoś z Grupy planuje w najbliższym czasie (lipcu) jego kupowanie - można byłoby razem się zgrać? Tak my kupujemy, tzn 3 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 16.07.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 muszę ściągnąć płyty betonowe z Radomia. Transport jest bardzo drogi. Na Grupie często polecano szamba z Radomia. Czy ktoś z Grupy planuje w najbliższym czasie (lipcu) jego kupowanie - można byłoby razem się zgrać? Spierea, planujemy zamawiać w najbliższych dniach szamba z Radomia, z dostawą na początek sierpnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 16.07.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Tataraczku, ale ja nie chce od razu do gruntu sadzic.Chcialam je troche potrzymac w doniczkach. Nie wiem czy tak w ogole mozna. Moze nawet i rok.Ale chcialam je juz miec:)I robic sobie pomalutku ogrod i jak przyjade to sadzic po jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ellaj - tak jak Ci pisała Elfir: z doniczkami zawsze kłopot. ja mam od 3 lat 3 winorośle w doniczkach (kupione tuż przed pomysłem o zakupie nowej działki, więc już nie zostały posadzone na starej, a na nowej jeszcze nie ma pod nie bezpiecznego miejsca), nawet mi biedactwa owocuja, ale wciąż a to przesychają, a to je przędziorki atakują, a to chloroza łapie... a byłyby w ziemi, to by były silne i zdrowe, bo to bardzo porządne odmiany. więc jak Ci bardzo zależy, to spróbuj, ale musisz się liczyć z tym, że roślinki może szlag trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.07.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Spierea, planujemy zamawiać w najbliższych dniach szamba z Radomia, z dostawą na początek sierpnia... dzięki za info. Ja muszę jednak mieć je na przyszły tydzień. Trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 czy ktoś wie, gdzie w okolicach Wrocławia mpz dopuszcza dachy płaskie albo o bardzo niewielkim spadku, np 25 st.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 17.07.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Tatarak u nas moglismy miec plaski bo na osiedlu sporo "kostek" jest.Ale to wynikalo z Wz a nie mpzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts