bacardi 03.09.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 czuszka nam będzie robił forumowy asolt za drobną opłatą do wcześniejszego projektu OZC, możesz z nim porozmawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 03.09.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Ja chciałam tylko zwrócić uwagę, że mamy tu na forum już dwóch Adamów R. od instalacji Adam R...icz - robił m.in u Wojgoca i Madeleine; u mnie był na castingu, ale zrobił b. złe wrażenie, więc odpadł Adam R...ski - robił u mnie instalacje wod-kan i kotłownie z PCi (bo podłogówkę robiliśmy sami), i tego polecam. Chyba jeszcze robił u kogoś? Bacardi? Ziggy? nie u Was? Tataraczku, moge prosic namiar na priv na Pana Adam R....ski:) A nawiasem mówiąc wszelkie wątpliwości rozwiał mi Pan o nicku 1950 tu z forum, któremu strasznie dziękuję. Nową instalację mam do przeróbki:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 03.09.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Tataraczku, moge prosic namiar na priv na Pana Adam R....ski:) A nawiasem mówiąc wszelkie wątpliwości rozwiał mi Pan o nicku 1950 tu z forum, któremu strasznie dziękuję. Nową instalację mam do przeróbki:( Ach już widzę w Moich ekipach. Dopiero kiedy napisałaś o tych dwóch różnych instalatorach zauważyłam ze to inny numer telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.09.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 nie ma sprawy, a dla innych zainteresowanych: kolektorowo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 03.09.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Dzięki Tatarak Słyszałam też dobre opinie o trawach z Iławy ten Brandenburg w kwiatonie 120 zł za 5 kg o ile dobrze pamiętam, a potrzebuję 20 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 03.09.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Ja chciałam tylko zwrócić uwagę, że mamy tu na forum już dwóch Adamów R. od instalacji Adam R...icz - robił m.in u Wojgoca i Madeleine; u mnie był na castingu, ale zrobił b. złe wrażenie, więc odpadł Adam R...ski - robił u mnie instalacje wod-kan i kotłownie z PCi (bo podłogówkę robiliśmy sami), i tego polecam. Chyba jeszcze robił u kogoś? Bacardi? Ziggy? nie u Was? Tatarak, U nas robił ten pierwszy... Robota zrobiona, według mnie dobrze. Twoje zastrzeżenia pamiętam, u mnie było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 03.09.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 czuszka nam będzie robił forumowy asolt za drobną opłatą do wcześniejszego projektu OZC, możesz z nim porozmawiać u nas też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 03.09.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 czuszka nam będzie robił forumowy asolt za drobną opłatą do wcześniejszego projektu OZC, możesz z nim porozmawiać Na jakim etapie robi się zaświadczenie energetyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 03.09.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Ja przyłącza instalacji wymierzyłem tak, aby mi optymalnie pasowały pod beam 355 lub 335 platinum, natomiast jest to jeszcze kwestia otwarta :] apropo sklepów z częściami do instalacji z znanych jest jeszcze doman.com.pl na Krzemienieckiej... te dwa znam bo z mojej strony miasta Masz na myśli odległość od gniazdek do centrali? u nas najdłuższa "nitka" ma ok 12m, z 3ma załamaniami. Wąż też musimy kupić minim 9m, tak zamontowane gniazda mamy.... Będę chciał znaleźć centralę z gniazdem na samym odkurzaczu, bo nie zostawiałem gniazda w garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.09.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Gosia, pamiętam, że Madeleine kupowała jakąś specjalną mieszankę dobraną pod kątem rodzaju gleby. Chyba na allegro kupowała.Czuszka, ja świadectwo miałam od Foczki, bo u niego robiłam OZC i projekt podłogówki, więc najlepiej uderzyć do tej samej osoby, która robiła OZC, bo ma już dane w programie.Ziggy2002, świadectwo trzeba przedłożyć do zgłoszenia zakończenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 03.09.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Masz na myśli odległość od gniazdek do centrali? u nas najdłuższa "nitka" ma ok 12m, z 3ma załamaniami. Wąż też musimy kupić minim 9m, tak zamontowane gniazda mamy.... Będę chciał znaleźć centralę z gniazdem na samym odkurzaczu, bo nie zostawiałem gniazda w garażu... Nie... Mam na myśli podejścia do jednostki. Sprawdziłem specyfikację, rozrysowałem odkurzacz na ścianie odkurzacz i jego przyłącza i rurka magistrali tak wychodzi ze ściany aby tylko podpiąć kolankiem jednostkę. Beam 335 jest krótszy, więc jak coś będzie wyżej do pojemnika, ale boję się że u nas będzie za słaby. Załamań niestety mamy więcej, a licząc długość do dobrania jednostki należy dodać załamania, każde kolano 90st to o ile pamiętam 3m, kolano 45st to 1,5m... 9m to standardowa długość węża, u nas też taki wyszedł. Chociaż jakbym robił drugi raz to może bym pomyślał o hide a hose, ale za późno o nim doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.09.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Dzięki Tatarak Słyszałam też dobre opinie o trawach z Iławy ten Brandenburg w kwiatonie 120 zł za 5 kg o ile dobrze pamiętam, a potrzebuję 20 kg Ja właśnie przed chwilą wyczytałem w innym wątku na forum, że Iława opadła z jakością... Ogólnie odwiedź wątki ogrodnicze. Tam więcej wiedzy o tym, jaką mieszankę wybrać. Dobrze wiedzieć jaka ziemia za oknem i jakie warunki (nasłonecznienie, wilgotność) tam panują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 03.09.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Gosia, pamiętam, że Madeleine kupowała jakąś specjalną mieszankę dobraną pod kątem rodzaju gleby. Chyba na allegro kupowała. Czuszka, ja świadectwo miałam od Foczki, bo u niego robiłam OZC i projekt podłogówki, więc najlepiej uderzyć do tej samej osoby, która robiła OZC, bo ma już dane w programie. Ziggy2002, świadectwo trzeba przedłożyć do zgłoszenia zakończenia budowy. dzięki Spirea. czyli jeszcze trochę czasu mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 03.09.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Nie... Mam na myśli podejścia do jednostki. Sprawdziłem specyfikację, rozrysowałem odkurzacz na ścianie odkurzacz i jego przyłącza i rurka magistrali tak wychodzi ze ściany aby tylko podpiąć kolankiem jednostkę. Beam 335 jest krótszy, więc jak coś będzie wyżej do pojemnika, ale boję się że u nas będzie za słaby. Załamań niestety mamy więcej, a licząc długość do dobrania jednostki należy dodać załamania, każde kolano 90st to o ile pamiętam 3m, kolano 45st to 1,5m... 9m to standardowa długość węża, u nas też taki wyszedł. Chociaż jakbym robił drugi raz to może bym pomyślał o hide a hose, ale za późno o nim doczytałem My mamy po prostu wyprowadzone rury do pomieszczenia, gdzie będzie zamontowany odkurzacz. Wyprowadzone bez robienia wcześniejszych przymiarek, po zakupie jednostki trzeba będzie kolankami sobie dopasować. O hide a hose, wcześniej nie słyszałem, chociaż pomysł fajny. Musiałbym mieć 3 takie systemy. Z kolei zastanawiałem się nad "wroom" do kuchni.. ale ze względu na cenę zostanie szufelka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 03.09.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Mi bardzo zależało aby nie tracić miejsca na szafki/półki w garażu, stąd dokładne wyliczenia gdzie będzie jednostka, aby mi się rury na ścianie nie plątały... U nas ostatecznie wyszło po gniazdku na piętro, szufelki w kuchni i wiatrołapie, a w garażu gniazdo w jednostce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 03.09.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 U mnie robił/robi Adam Radaszk***cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.09.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 U mnie robił/robi Adam Radaszk***cz. jest w trakcie roboty czy już skończył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 04.09.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 no właśnie Elfir pisała że Iława podupadła jakościowo, a my chcemy zrobić raz a porządnie więc muszę szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.09.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Gosia, Madeleine konsultowała się tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1840-Jaka-trawa-w%C4%85tek-zbiorczy-o-gatunkach-odmianach-i-mieszankach-na-trawniki/page23 Z tego, co napisała kupiła Gold Grass. Widzę, że najlepiej dobrać pod kątem własnych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.09.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 ten Brandenburg w kwiatonie 120 zł za 5 kg Któraś z koleżanek na Grupie "doktoryzowała się" ze składu trawy. Co do procenta ustalał mieszankę. Chyba Madeleine lub XX. EDIT: jak widać są osoby z lepszą pamięcią i zdecydowanie była do Madeleine. Mój ogrodnik miał mi siać Brandenburga, ale nie było w hurtowni i wziął inną. Też rośnie Mam co prawda pewien problem, bo od zachodniej strony ma za mało słońca. Południowe przejścia słońca między domem, a tujami sąsiada jest chyba zbyt krótkie i musiałem radykalnie obciąć podlewanie i używać antymchu. W innych miejscach rośnie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts