Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

apropo zmiękczaczy, ten co podałem ma w parametrach zbiornik na żywicę 45 litrów i 75 na sól.

Gdzieś na forum zmiękczaczy czytałem aby nie kupować tanich urządzeń na chińskich głowicach RX a autotrol logix był przedstawiany jako porządny. Dlaczego do końca się jeszcze nie wczytałem, muszę odnaleźć :]

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

apropo zmiękczaczy, ten co podałem ma w parametrach zbiornik na żywicę 45 litrów i 75 na sól.

Bacardi, albo się pomyliłeś, albo ja źle wyczytałem:

całkowita pojemność zbiornika na żywicę: 45 dm3.

zdolność jonowymienna 75

pojemność zbiornika na sól - 20kg.

Wymiarami mi pasuję też, muszę poszukać opinię, jak się sprawuję..

Witajcie,

Proszę powiedźcie mi jak wygląda kwestia przyłącza gazu.

Z tego co wiem to gazownia stawia tylko skrzynkę w granicy działki i podłącza licznik.

A ja we własnym zakresie muszę wykonać przyłącze od skrzynki do budynku? Dobrze myślę?

tak. Chyba jeszcze po Twojej stronie jest kupienie skrzynki.

A możecie kogoś polecić do projektu przyłącza i instalacji wewn? Chodzi mi o część na mojej działce.
Projekt przyłącza gazowego i wewnątrz może też (nie pamiętam) robił mi Pan Węgrzynowicz [email protected]. Miał dobrą cenę, potem podawałam kontakt dalej i chyba inne osoby też z Niego korzystały.

Zaczęliście już sezon grzewczy? bo ilekroć wychodzę na dwór, czuję, że to już, a potem wrac--am do ciepłego wnętrza (skąd w nim to ciepło, się pytam) i dochodzę do wniosku, że jednak jeszcze nie :)

U nas w bloku juz wlączyli :) na budowie chula wiatr przez otwarte okna... Chlopakom lepiej chyba sie pracuje w zimniejszych warunkach,mimo na minimalne ustawiania, widze ze pompa cos tam sie wlacza na nie dlugo...

Zaczęliście już sezon grzewczy? bo ilekroć wychodzę na dwór, czuję, że to już, a potem wracam do ciepłego wnętrza (skąd w nim to ciepło, się pytam) i dochodzę do wniosku, że jednak jeszcze nie :)

Tatarak, na ile nastawiasz podłogówkę? U nas wojna bo ja chcę 23 stopnie w domu, P. chce 22 i musze tu jakies poparcie forumowe zdobyć.

Ziggy - a masz już podłogówki wygrzane przed układaniem podłóg?

Moorela - ja mam ustawione na 21 stopni, ale jak tylko zaświeciło słońce, to nam się robiło i tak 22-23 :) poza tym mam wrażenie, że w dobrze ocieplonym domu to nawet jak włączysz piekarnik na 20 minut, to robi różnicę. myśmy wczoraj to zaobserwowali, robiąc hot dogi :D

U nas wojna bo ja chcę 23 stopnie w domu, P. chce 22 i musze tu jakies poparcie forumowe zdobyć.

Poparcie forumowe nic nie zmieni. Generalnie kobiety lubią wyższe temperatury w domu. Nie chcąc mieć odrębnych pokojów na dzień, trzeba przyjąć dwa różne sposoby ubierania się. Nie wiem jak u Was, ale u nas problemu znika w nocy. Ja robię za grzejnik :hug: