lockter 11.10.2013 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 u nas zrobił wszystko w środku, jeżeli chodzi o wykończenie (ocieplenie poddasza, regipsy, malowanie, kafle,łazienki). A dacie namiar na tego Pana Krzysztofa? Ja na przyszły rok się zamierzam ale kontakt już warto mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 11.10.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 A dacie namiar na tego Pana Krzysztofa? Ja na przyszły rok się zamierzam ale kontakt już warto mieć poszło na priv. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.10.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Spirea, Tatarak, Ja myślę, że u nas w listopadzie nie będzie już nic do roboty, małe poprawki na koniec października i to wszystko. Więc spokojnie umawiajcie się na początek listopada. super bo nie chciałam Ci wchodzić w paradę przed samą przeprowadzką, a zależy mi, żeby to zrobić na początku listopada. już się wstępnie anonsowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.10.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 poszło na priv. pozdrawiam,to ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.10.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 w poniedziałke pomiar i wycena, zobaczymy.i co??? wycena zabiła czy do przeżycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symbol 13.10.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 u nas zrobił wszystko w środku, jeżeli chodzi o wykończenie (ocieplenie poddasza, regipsy, malowanie, kafle,łazienki). Czy ja też mogłabym poprosić o namiar na P. Krzysztofa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symbol 13.10.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Czesc, Jesteśmy nowi na forum i chcielibysmy się przywitać. Naszą budowę planujemy rozpocząc wiosną 2014. Już teraz poszukujemy ekipy na SSO + dach. Jeżeli macie ekipy które w 100% chcielibyście nam polecić piszcie na priv. Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc wszystkich doświadczonych w budowie swojego wymarzonego domu Forumowiczów. W naszym dzienniku budowy bedziemy starali się opisywać etapy budowy i prosić o rady doświadczonych forumowiczów.Teraz najwiekszy problem stanowi dla nas wybór głównego źródła ogrzewania naszego domu. Jeżeli chcielibyście podzielić się z nami swoimi doświadczeniami, zapraszamy serdecznie. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 13.10.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 To ja poproszę o kontakt na Pana Krzysztof-a oraz garść informacji jakiego typu wykończenia robi i jakie ma stawki. Jeśli pogoda będzie sprzyjać zaczniemy tynki na początku grudnia wówczas pod koniec zimy będziemy mogli rozpocząć wykańczanie i miałbym juz ekipę Pytanie do doświadczonych budowniczych. Zależy mi aby zrobić w tym roku tynki ale robi się coraz zimniej. Ekipa od tynków jest w stanie pracować przy dodatnich temperaturach w ciągu dnia i lekkim mrozie w nocy ale warunkiem jest ocieplenie budynku z zewnątrz (co zaczynam powoli robić), ocieplenie dachu oraz ogrzewanie w nocy Pytanie czy schnące tynki mogą uszkodzić wełnę ? Czy da się przed tym jakoś zabezpieczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 13.10.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam. Może ktoś polecić dobrą ekipę od regipsów? Z tego co widzę to z p.Krzyszofem trudno się będzie umówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.10.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam. Może ktoś polecić dobrą ekipę od regipsów? Z tego co widzę to z p.Krzyszofem trudno się będzie umówić spróbuj tu: Robert 601656706 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 13.10.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Dzięki Wojgoc Korzystałeś z usług p.Roberta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 13.10.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam, Bardzo proszę na priv o polecenie solidnej ekipy do SSO, rozpoczęcie wiosna 2014, okolice Biskupic Oławskich.Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.10.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Symbol, ja polecam pompę ciepła z kolektorem gruntowym - pionowym. Mamy już za sobą pierwszy pełny sezon grzewczy - wyniki opisałam w dzienniku i są bardzo zadowalające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 13.10.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Przepraszam wszystkich co pytali się o namiar do Pana Krzysztofa, a nie dostali od razu... Dzisiaj wróciłem i odpisałem wszystkim na priv. Co do stawek, porównać z kilkoma ekipami, próbować coś utargować. Nam się udało, jesteśmy w sumie zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 13.10.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Czesc, Jesteśmy nowi na forum i chcielibysmy się przywitać. Naszą budowę planujemy rozpocząc wiosną 2014. Już teraz poszukujemy ekipy na SSO + dach. Jeżeli macie ekipy które w 100% chcielibyście nam polecić piszcie na priv. Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc wszystkich doświadczonych w budowie swojego wymarzonego domu Forumowiczów. W naszym dzienniku budowy bedziemy starali się opisywać etapy budowy i prosić o rady doświadczonych forumowiczów. Teraz najwiekszy problem stanowi dla nas wybór głównego źródła ogrzewania naszego domu. Jeżeli chcielibyście podzielić się z nami swoimi doświadczeniami, zapraszamy serdecznie. Pozdrawiamy. Jeżeli chodzi o głowne źródło ogrzewania, pytanie co jest doprowadzone do działki, jak dużo wolnego czasu, i ile czasu chce się poświęcać na dogrzanie domu. u nas nie było możliwości podłączenia się do gazu, ze względu na tryb pracy nie chciało się bawić w peice na eco groszki, czy inne cuda. Stąd pomysł na pompę ciepła. Jesteśmy przed pierwszym sezonem, więc nie mogę powiedzieć nic o działaniu, ale znam kilka osób osobiście, w tym kolega którego odwiedzam dość często, sobie chwali takie rozwiązanie. Tylko koszt inwestycji jest duży, później same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 14.10.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Jeśli masz możliwość podłączenia do gazu ziemnego to chyba teraz najlepsze rozwiązanie. Pierwotnie miałem mieć węgiel aby było "jak najtaniej". Ale popytałem, pogadałem o tym jak to się obsługuje i czego wymaga ten typ ogrzwania i zdecydowałem się na gaz. O wrażeniach nie napiszę bo dom się buduje ale podszedłem do tego tak - zrobię lepszą termoizolację, okna, wentylacja mechaniczna z rekuperacją i mam nadzieję, że różnica w koszcie węgiel-gaz będzie znikoma a komfort o niebo lepszy. Ale zrobiłem też coś jeszcze - postawiłem 2 kominy - do gazu i tez do paliw stałych. Róznica w koszczie na etapie budowy to około 1500 zł więc żadna. A w razie gdyby Putin zakręcił kurek zawsze jest jakaś możliwość manewru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalinowaty 14.10.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Witam wszystkich Forumowiczów. Przyznam się bez bicia, że od długiego czasu przeglądam forum grupy, ale zabrakło mi czasu na udzielanie się, za co mi wstyd. Obiecuję się poprawić . Dzisiaj Czuszka obiecała mi pomoc z kominkarzem, więc aby sprawiedliwość społeczna dotyczyła nas wszystkich, oferuję także swoją pomoc Jestem na etapie wykończeniówki (a raczej przed), więc mogę służyć już jakąś tam pomocą i namiarami na różnych mistrzów, budowa w Biestrzykowie. Pozdrawiam i zazdroszczę tym, którzy już mieszkają. A propo, czy orientuje się ktoś czy Indianie zbierają już chrust i kiedy przyjdzie zima? Mam nadzieję, że rzutem na taśmę zdążę grzać i kontynuować wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.10.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 witaj Kalinowaty, czekamy na Twoje wpisy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 14.10.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Zacznę od początku, Witam wszystkich Forumowiczów Grupy. Wprawdzie czytałem i udzielałem się na FM ale w innym dziale. Zbliża się jednak chwila realizacji zadania, wiec mam prośbę o plecenie ekipy do SSO. Nie mam dużych wymagań, chciałbym żeby przychodzili do pracy trzeźwi i tacy byli do fajrantu, nie marnowali materiałów, trzymali porządek i zaglądali w projekt. Dużo ? Marzeniem byłoby żeby nie palili i robili siku do toj toja ale ideałów brak.Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.10.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Dzień dobry Zajrzyjcie na początek do wątku Moje Ekipy - założonego przez Frankaia - gdzie sporo osób opisywało swoich wykonawców poszczególnych etapów robót. ech, fajnie jest mieszkać, ale budować też było fajnie. pod warunkiem, że człowiek pamiętał "hymn inwestora": "niech ginie puch i plusz! niech żyje chrom i stal! a frajer zawsze jest winien sobie sam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts