Konrad79 26.01.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Witam forumPoszukuję osoby - hydraulika do pierwszego uruchomienia pompy ciepła jak i późniejszego jej serwisowania okolice Wrocławia gm. DługołękaCały zakres hydrauliki wykonuję sam chodzi o serwis i ewentualne późniejsze naprawy Nie mam możliwości montażu przez serwis fabryczny jak i jego instalatora - mam za daleko więc pompę dostanę kurierem;)Jak macie taką osobę do obsługi np. upłynął wam okres gwarancji proszę o namiary na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 26.01.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Poszukuję kogoś do tynków wewnętrznych. Wybrałem Knauff Diamant. Możecie podać jakieś polecane ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.01.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Bartek 785946801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 29.01.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam, opinia kominiarska potrzebna, jakieś namiary na niekonfliktowego kominiarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cho_mik 29.01.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Cześć! Szukam wykonawcy mebli kuchennych. Przeglądałem oferty tych, którzy są tutaj polecani. Cześć nie istnieje (np. Meblemix), a realizacje innych (Daszczyka) nie przypadły mi do gustu. Kuchnia ma być w miarę prosta, nowoczesna (w sensie wizualnym), najlepiej tania i dobra Czy ktoś ostatnio robił meble i może polecić wykonawcę? Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 29.01.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Meble w mojej rodzinie i wśród znajomych od kilku lat robi Stolmex z Łęki Opatowskiej. Chyba wciąż nie mają przedstawiciela we Wro (więc telefon, email w koncu 100 km S8 na ostateczne ustalenia), pomiary robicie sami, dostawę zapewnia firma, montaż za dodatkową opłatą też...niby dużo obowiązków na was...ale meble są bardzo dobrze wykonane i co najważniejsze niedrogie w porównaniu z np Meblux-em. Kiedy kupiliśmy pierwsze meble u nich 9 lat temu wybór był nieduży, ostatnie meble dla mojej siostry mają juz wszystkie bajery jak różnego typu mocowania blum-a, rozbudowane wyposażenia słupków i narożników. Możesz zamówić fornir, laminaty i dowolne wymiary (nie ma wymiarów standardowych) co jest bardzo dużą zaletą w stosunku do innych producentów itp. Drogo wychodziły nietypowe (granitowe albo konglomeratowe) blaty i agd które w gruncie rzeczy kupisz lepiej w sklepach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.01.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Cześć! Szukam wykonawcy mebli kuchennych. Przeglądałem oferty tych, którzy są tutaj polecani. Cześć nie istnieje (np. Meblemix), a realizacje innych (Daszczyka) nie przypadły mi do gustu. Kuchnia ma być w miarę prosta, nowoczesna (w sensie wizualnym), najlepiej tania i dobra Czy ktoś ostatnio robił meble i może polecić wykonawcę? Marcin Jak to nie istnieje ? http://meblemixinfo.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cho_mik 31.01.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Dziękuję bardzo za namiary. Na pewno skorzystam. Do mebli mix miałem spisaną inną stronę i trudno było zidentyfikować właściwą firmę, bo nazwa jest dość popularna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 31.01.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Dziękuję bardzo za namiary. Na pewno skorzystam. Do mebli mix miałem spisaną inną stronę i trudno było zidentyfikować właściwą firmę, bo nazwa jest dość popularna. Nie ma sprawy. Mam w kuchni meble od nich już 6-ty rok i wszystko jest ok, więc polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symbol 01.02.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 czesc, czy moglibyscie podeslac mi linka do dyskusji na forum odnosnie mierzenia kubatury pod WM? mamy problem z dokładnym okresleniem kubatury w naszym domu. kilka firm policzylo nam zupełnie rozne kubatury i w zwiazku z tym zaproponowali rozne jednostki glowne a co sie z tym wiaze -koszt. kiedys widzialam na forum ze byla rozmowa o tym jak sie poprawnie liczy kubature pod WM...Ale nie moge znalezc tego wątku pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 02.02.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 A co masz w projekcie ? U mnie prokektantka policzyla mkw i m3. To co zaproponowal ms-went zgadzalo sie. Mam jeden problem. Czy anemostat mozna zalozyc na scianie bocznej pod sufitem zamiast w stropie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.02.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Codi, ja mam w ścianie anemostat. Wygląda to jak ścięty durszlak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajjjka 03.02.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witam grupę wrocławskąBardzo proszę o namiary na porządną firmę z oknami PCV we Wrocławiu.Obecnie występujemy na drogą sądową ze sklepem Looksus-Vista z Ose, która sprzedała nam okna Dobropastu wraz z roletami. Nie polecam. Okna założone we wrześniu, ekipa zmyła się przed naszym przyjazdem, a po oglądnięciu okazało się, że mają liczne zadrapania, uderzenia, a nawet ślady "pacykowania". Okien nie wyregulowano, na klamki czekaliśmy wieki. Okien nie odebraliśmy i zażądaliśmy wymiany. Sprzedawca podpisał się pod wszyskimi usterkami. Sprawa ciągnie sie od października (właściwie okna założono nam na koniec września 2013) do teraz. Finalnie odstąpiliśmy od umowy i kazaliśmy zdemontować okna, ale sprzedawca nie zwrócił nam ani grosza. Zatrzymał sobie nawet rolety, za które wpłacilismy sporą zaliczke. Śmieje nam się w twarz i mówi, że mamy pecha i że to nasz problem, a nie jego, że zakupiliśmy okna takiego producenta. Ma głęboko w poważaniu wszelkie przepsiy i obowiązujące prawo. Ostrzegam przed tą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 03.02.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Po raz pierwszy dokonałem zdalnego zakupu za zachodnią granicą. Lampę nad stół w jadalni. Wofi Sacramento. W Polsce 1 161 zł ( o ile jest bo w tym sklepie czeka się na potwierdzenie dostępności), a w Niemczech na Amazonie kupiłem za 752.99 zł. Ponad 400zł taniej !!! Nie było problemu, że to polska karta i dostawa w Niemczech (do naszej centrali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symbol 04.02.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 A co masz w projekcie ? U mnie prokektantka policzyla mkw i m3. To co zaproponowal ms-went zgadzalo sie. Mam jeden problem. Czy anemostat mozna zalozyc na scianie bocznej pod sufitem zamiast w stropie ? hej, część firm wyliczyła zapotrzebowanie na 480m3/h inne 380m3/h. Skąd ta różnica? kubatura parteru z pomieszczeniami takimi jak wiatrołap, kotłownia i garderoba ma ok 360m3, poddasze 180m3. chcielibysmy sie dowiedziec dla jakich pomieszczeń jakakrotność wymiany jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 04.02.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Różnica wynika pewnie z tego, że są różne szkoły... Ogólnie często mówi się, że instalacja powinna być tak dobrana aby móc wymienić całą kubaturę wentylowanych pomieszczeń w ciągu 1 godziny. Jest też podejście od strony minimalnych wymagań higienicznych, które mówi że pomieszczenie typu X wymaga minimalnej wymiany Y m3 powietrza na godzinę dla jednej osoby. Poza tym, jak już się przyjmie określone współczynniki wymiany dla typu pomieszczenia i uwzględni zrównoważenie pomiędzy nawiewami i wywiewami to wyjdą nam krotności wymiany dla pomieszczenia, które też powinny się zmieścić w pewnych granicach aby nie mieć przeciągów itp... Ostatecznie dostajemy jakąś wypadkową stąd mogą być i różnice... W skrócie przyjąłbym, że im dom jest większy, tym różnica pomiędzy zasadą 1 wymiany kubatury na godzinę a zasadą minimalnych wymagań higienicznych bardziej się będzie rozjeżdżać... btw tutaj jest nawet fajnie opisany przykładowy sposób obliczeń http://www.pro-vent.pl/wentylacja-domu-projekt,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 05.02.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188407-Elastyczne-przewody-wentylacji-mechanicznej/page49 Ja zaprojektowałem, obliczyłem i wykonałem to wszystko dzięki pomocy tego wątku na FM - rododendron 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 05.02.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 mowa o wentylacji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRISTEL 11.02.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Witam i proszę o namiary na fertig deskę w dobrej cenie ,chodzi o Dolny Śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.02.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Witam i proszę o namiary na fertig deskę w dobrej cenie ,chodzi o Dolny Śląsk. a co to znaczy dobra cena:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts