adac 14.02.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Szukam ekipy do wymurowania ścian nośnych poddasza. Budowa w okolicach Długołęki. Jeśli ktoś miałby namiary na ludzi godnych polecenia byłbym bardzo wdzięczny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 15.02.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Szukam ekipy do wymurowania ścian nośnych poddasza. Budowa w okolicach Długołęki. Jeśli ktoś miałby namiary na ludzi godnych polecenia byłbym bardzo wdzięczny.... Przejrzyj temat moje ekipy, to trwa około 10 minut. Znajdziesz coś na pewno. Ja znalazłem ekipę ale kierownika jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.02.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 ... wzdech .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 17.02.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 ... wzdech .... ...wydech..i tak 10 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doktor104 17.02.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 UWAGA !!na Firmę Budowlaną Piszczek Piotr (Aleksander) z Brzeźna 354 gm.Podegrodzie. Mają już prawomocne wyroki sądowe i ścigają ich komornicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doktor104 17.02.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 UWAGA !!na Firmę Budowlaną Piszczek Piotr (Aleksander) z Brzeźna 354 gm.Podegrodzie. Mają już prawomocne wyroki sądowe i ścigają ich komornicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro72 17.02.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Kłaniam.Czy ktoś słyszał może o zbędnym blaszaku (garażu) budowlanym w rozsądnym stanie, który byłby do przygarnięcia za nienajwiększe pieniądze?Lokalizacja - najchętniej okolice Obornik Śl., choć niekoniecznie.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 18.02.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Czy ktoś słyszał może o zbędnym blaszaku (garażu) budowlanym w rozsądnym stanie, który byłby do przygarnięcia za nienajwiększe pieniądze? Taki blaszak najłatwiej opierdzielić ze wszystkiego w środku. Poszukaj może niedrogiego konterera itp. To tak z moich doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 18.02.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Witam, szklarz co ma zrobić lustro ~200x60 to obojętnie jakiego brać? Czy coś polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.02.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 swego czasu polecany byl szklarz z ul. Kromera a drugi z Olesnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symbol 18.02.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Cześć! Słuchajcie, ale mnie tu dawno nie było! Tematy papierowe i inne wciągnęły nas na maxa, ale powiem Wam że mamy postępy! 24 lutego uprawomocni nam sie pozwolenie, mamy już ekipy murarzy i dekarzy - wszyscy z forum. Kierbuda jeszcze nie mamy ale jestesmy na dobrej drodze. Zrobilismy z pomocą Waszej wiedzy ogrodzenie tymczasowe naszej działki - piekne wyszło! Ponad 100m w 3 osoby w jeden dzień! Ale na następny dzień nie mogliśmy się ruszać Teraz ogarnął nas szał materiałowy - piszemy, dzwonimy, porównujemy. I sie tak teraz zastanowiłam, czy gdzieś na grupie był wątek stricte cenowy? gdzie każdy wpisywał z grubsza za co ile płacił? nie mamy jak porównać cen i nie wiemy czy dużo czy mało proponują nam hurtownie. filigran narazie najtaniej w termacie za 54pln. stal zbieramy ceny. silka i bloczki betonowe wszedzie w porównywalnych cenach. Ale może są gdzieś jakieś promocje? zastanawia nas beton. Skąd na północ Wrocławia kupowaliście beton? Okolice Długołęki? Startujemy 17 marca - oby pogoda nam dopisała! Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.02.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 jeśli ceny mat.bud. masz podobne to zwracaj uwage na koszty transportu - czy wszyscy dają Ci loco budowa każdą ilość czy tylko jak jedzie pełne auto.Nastepnie mozliwość zwrotu niewykorzystanego towaru i jego transport do hurtowni. Płatności - czy wszystko z góry czy jakiś termin.Co do betonu to ozejrzyj się kto wozi w Twojej okolicy - rynek betonu jest wg moich obserwacji miasto i okolica jest podzielona miedzy betoniarnie i możesz miec problem z innym dostawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symbol 18.02.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Słuchajcie, jeszcze jedno pytanie - tym razem odnośnie piasku. Jaki piasek i skąd braliscie na zasypanie fundamentów? my bedziemy mieli z 10 wywrotek do przywiezienia. nie znamy sie na piasku i nie wiemy jaki zamowic. wiemy ze powinien byc kopany a nie rzeczny, ale jak je rozróżnić - tego nie wiemy. Macie z pewnością doświadczenie ze swoich budów. Podzielicie się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 18.02.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Cześć,czy ktoś ma doświadczenie w budowaniu ogrodzenia z muru? Mur ma mieć 1,3 m wysokości i mam wątpliwości, czy powinien być budowany na grubość bloczka fundamentowego 24 cm, czy wystarczy "na sztorc" 12 cm? W najdłuższym odcinku murek ma 5 m.b.Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.02.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 I sie tak teraz zastanowiłam, czy gdzieś na grupie był wątek stricte cenowy? gdzie każdy wpisywał z grubsza za co ile płacił? nie mamy jak porównać cen i nie wiemy czy dużo czy mało proponują nam hurtownie. Nie ma takiego wątku. Kilka razy była na ten temat dyskusja. Ogólne wnioski: - hurtownie ogólnobudowlane sprawdzić 2-4 w okolicy i zapytać o kilka najważniejszych rzeczy (wojgoc już zwrócił uwagę na kilka spraw). Można też zapytać o konkretną lokalizację, lub o opinię na temat wstępnie wybranej. Niektóre dają dobrą cenę, dużo obiecują, a potem wiadomo jak jest. - zakupy specjalne - zapytać na Grupie - licytacje i castingi nie wpływają dobrze na traktowanie przez sprzedawców. Bywa, że na hasło Grupa Wrocławska mają alergię, bo kilka razy musieli zrobić zestawienie 100 pozycji, inwestor wybrał kogoś o 2zł tańszego, a im nawet im nie podziękowano za trud przygotowania oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.02.2014 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 piasek kopany - tu koszt transportu jest najistotniejszy, więc zrób rozeznanie po sąsiadach skąd brali.Pamietaj tylko , zeby piasek ubijać warstwami a nie od razu całość wsypywać i ubijać, i polewać wodą by sie lepiej ubił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarco 19.02.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Cześć! Słuchajcie, ale mnie tu dawno nie było! Tematy papierowe i inne wciągnęły nas na maxa, ale powiem Wam że mamy postępy! 24 lutego uprawomocni nam sie pozwolenie, mamy już ekipy murarzy i dekarzy - wszyscy z forum. Kierbuda jeszcze nie mamy ale jestesmy na dobrej drodze. Zrobilismy z pomocą Waszej wiedzy ogrodzenie tymczasowe naszej działki - piekne wyszło! Ponad 100m w 3 osoby w jeden dzień! Ale na następny dzień nie mogliśmy się ruszać Teraz ogarnął nas szał materiałowy - piszemy, dzwonimy, porównujemy. I sie tak teraz zastanowiłam, czy gdzieś na grupie był wątek stricte cenowy? gdzie każdy wpisywał z grubsza za co ile płacił? nie mamy jak porównać cen i nie wiemy czy dużo czy mało proponują nam hurtownie. filigran narazie najtaniej w termacie za 54pln. stal zbieramy ceny. silka i bloczki betonowe wszedzie w porównywalnych cenach. Ale może są gdzieś jakieś promocje? zastanawia nas beton. Skąd na północ Wrocławia kupowaliście beton? Okolice Długołęki? Startujemy 17 marca - oby pogoda nam dopisała! Pozdrawiamy! Z moich doświadczeń (budowa na północy W-wia) beton najlepszą cenę z trasportem i pompą otrzymałem w Cemexie (a jeździli z południa miasta) mimo, że bliżej były inne betoniarnie. Stal - podobnie: gorsza cena w stalowni 'za płotem' niż w Centrostalu. Jak pisał wogojc - porównuj ceny wraz z transportem. Co do hurtowni z mat.bud. - u mnie sprawdziła się lokalizacja blisko budowy i trzymanie się jednego przedstawiciela handlowego - ceny zawsze porównywałem i były niższe niż u konkurencji. A i jacyś tacy bardziej uczynni jak zostawiłem u mnich kilkadziesiąt tys zł. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalinowaty 19.02.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Wiosenne pozdrowienie forumowej brygadzie. Czy ktoś z was walczył z tynkiem efekt betonu. Macie jakieś doświadczenia? Oglądałem tynk firmy primacolor w praktikerze tam mnie wysłali moi mistrzowie od wykończeniówki, na opakowaniu wygląda ładnie ale na wystawce już trochę mniej ładnie. Znalazłem jeszcze tynk firmy Fox na Bystrzyckiej i moim zdaniem wygląda znacznie lepiej. Wiem, że taki tynk robi także ojkos, bardzo ładny,, chyba najładniejszy z tych trzech, ale niestety w trochę kosmicznej cenie. Możecie polecić któryś z tych lub inny, robiliście coś takiego u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.02.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Kalinowaty, ja mam trzaśnięty u siebie kominek efektem betonu (zobacz u mnie w dzienniku, czy Ci to odpowiada). Robiłam systemem Luxmal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalinowaty 19.02.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Kalinowaty, ja mam trzaśnięty u siebie kominek efektem betonu (zobacz u mnie w dzienniku, czy Ci to odpowiada). Robiłam systemem Luxmal. Moorela, podziekował Czegoś takiego nie wyniuchałem, będę patrzał wnikliwie. Ale zdjęcia niestety nie oddadzą bajeru betonu. Nie czuć chropowatej faktury na kompie . Jak u ciebie wyszło, zadowolona byłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts