SJ413 13.03.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 ja polecam Parysza: http://www.parysz-projekt.pl/ Przeliczali mi kilka zmian i było ok. Ok, Dziękuję bardzo. Sprawa w toku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.03.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ciągnę dalej temat drewna kominkowego. Dzisiaj byłem u człowieka ze Świętej Katarzyny (dokładne namiary na PW). Widziałem drewno. Nie jestem specem ale sprzedawca miał wilgotnościomierz. Faktycznie: drewno świeże pokazywało ok. 40%, zaś inne (sezonowane) sterty - ok 20%. Kilka palet dębu - ok. 15% (!). Sam buk i dąb. To sezonowane wygląda na naprawdę suche. Kontakt ze sprzedawcą - bardzo dobry. Jak ktoś zna się lepiej ode mnie na drewnie - mógłby sprawdzić. Cena: 220zł za kubik. Dowożone na paletach (kaucja 30zł) lub na pace. Niestety sprzedawca nie chciał zejść z ceny przy zakupie większej ilości. Generalnie - dla mnie drewno wygląda bardzo OK i rzeczywiście jest chyba sezonowane. jak się drewno spisało w paleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.03.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 SUSPENSER - i było ok? namiary jakieś możesz podać? Są ok, choć na dwóch pojawiły się drobne pęknięcia lakieru - to pewnie od suchego powietrza w domu. Namiar: Pan Krzysztof tel. 506 061 556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 14.03.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 jak się drewno spisało w paleniu? chyba miałam (mam) to samo drewno. Bardzo pozytywnie. Pali się ładnie, faktycznie suche jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 14.03.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 jak się drewno spisało w paleniu? U mnie paliło się bardzo dobrze.. na rozpałkę szło kilka kostek podpałki. Płomień równy, bez dużej ilości dymu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.03.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 sami zadowoleni klienci:yes::yes: - trzeba zakupić u Pana kilka m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.03.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 dzięki Suspenser to jeszcze w temacie kominkowym - czy ktoś ma wkład Unico? potrzbuję możliwie płytki wkład a w Unico są takie o głębokości 39cm, niestety tam gdzie spradzałam proponują mi "kratki", Unico nie sprzedają a innego płytkiego nie znalazłam nietety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SJ413 16.03.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Witam ponownie: Ponieważ jestem na etapie poszukiwania wykonawcy SSO to poszukuję informacji na temat dwóch ekip: 1) RENOBUD pan Norbert, chyba z Ddługołeki2) ekipa sygnowana panem o nazwisku: Dariusz Stec. bladego pojęcia nie mam skąd jest - ale chyba realizował głównie na południu Wrocławia. dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 16.03.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 witajcie po przerwie. wraz z wiosną ruszamy z pracami które nam zostały. na początek-elewacja a konkretnie tynk, bo ocieplenie i klej mamy od jakiegoś czasu, mają być też elementy drewniane. możecie kogoś polecić aby porządnie zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renorl 17.03.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Słuchajcie wracając do tarasów. Macie jakieś ciekawe oferty na kompozyt lub deskę drewnianą? Wolę kompozyt, ale na drewno popatrzę z racji ceny. Tataraczku, na co się zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.03.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Wybraliśmy grafitową deskę Prodecko Classic. Cenowo wyjdzie jak egzotyk (materiały i robocizna razem z podbudową ok. 12 k za niecałe 24 m2). ale 1) chcemy grafitowe "pod kolor domu", 2) chcemy bezobsługowe. Deska ma dobre parametry, wygląda lepiej niż deski innych producentów, przeszła moje bezlitosne testy w wodzie, zamrażarce, upadki z dużej wysokości itp zgodnie z informacjami od producenta tłuszcz zostawia na niej plamy, ale poza tym jest ok. będziemy robić na przełomie marca/kwietnia, więc po fakcie zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.03.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 na czym polegał test deski w zamrażarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.03.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 a jak już poleżała dobę w wodzie, to na dobę szła do zamrażarki, a potem sprawdzaliśmy, czy pęknie pod wpływem uderzenia - bo tak nas straszyli sprzedawcy drewna. moze była za słabo "zamarznięta", ale nie pękła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 17.03.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Tatarak, a jaki koszt jets tej deski za m2? MY robimy modrzew syberyski - o cenowo wychodzi najkorzystniej a samo drewno nie jest złe. Bardzo chciałam kompozyt ale ceny ma zaprowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.03.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Mila, nie znam ceny m2 deski, bo tu nie o samą deskę chodzi - system obejmuje legar (z kompozytu), elementy montażowe, listwę wykończeniową...Cały system (bez podbudowy i robocizny), wychodzi mi coś ok. 300-305 zł za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 17.03.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Tatarak, a jaki koszt jets tej deski za m2? MY robimy modrzew syberyski - o cenowo wychodzi najkorzystniej a samo drewno nie jest złe. Bardzo chciałam kompozyt ale ceny ma zaprowe.. A możesz zdradzić jak wygląda cena w modrzewiu? Tak w całości i jaka powierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 17.03.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 A, dzięki, no to jednak cena zaporowa jak dla mnei. Ale zazdroszczę kompozytu! A teraz ja bede marudzić - chce dokonać ZAKOŃCZENIA BUDOWYi nie ogarniam... Bo tak - w PnB miałam napisane że musze przed zakończeniem budowy zrobic zmiane decyzj związaną z budową zjazdu z nieruchomosci. Zrobiłam, pozowlenie mam. I teraz pytaie - czy ja musze ten zjazd wybudowac by zakończyć budowę i by mi Powiatowy Inspektorat Buzowlany (Wrocław) to przyjał?Nie chce teraz budowac zjazdu, bawić się w kostkę itd bo budżet mi teraz tego nie ogarnie.A pewnie by zakończyc budowę musze miec ze ZDiUMu jakis odbiór tego zjazdu? ..co robić? Jak żyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 17.03.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 samo drewno 80 zł/mdo tego 3 wiadra Vidaronu (impregnatu) po jakies 100 zł/4,5l Taras chyba z 50 m2, w tym 3 schodki po całej długości, z 2 stron.Robocizna około 100 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 17.03.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 no to wyjdzie około 200/m2. możesz swoją jakąś ekipę możesz polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.03.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 a drewno w dobrym stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts