Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Dzięki za zdjęcia, w sumie to chyba ta sama ekipa więc i rozwiązanie to samo ;)

Choć cały czas nie rozumiem po co ta stopa przy podłodze pływającej, a jeśli ktoś by chciał dać styropian typu "akustik" to już wogóle chyba same problemy... porozmawiam z nimi jeszcze raz, niech wyjaśnią co to ma dać, wyciąć styropian zawsze mogę przed samym zalaniem :]

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

wracając do drewna kominkowego, to polecany tutaj dostawca "poczuł" powodzenie bo ceny, jka dobrze pamietam zeszłoroczne, poszły ostro w górę - http://allegro.pl/drewno-kominkowe-i4065894465.html

podniesienie ceny już prognozował jesienią, chyba nawet o tym tutaj na forum wspominałem...

U mnie z 2ch kubików, poszło hmmm 1/8 w tym roku, do jesieni będzie jeszcze bardziej suche... wątpię, że w przyszłym sezonie wypalę wszystko..

Bacardi, z tego co pamiętam u nas też styropian nie dochodził do końca. Chodziło o to, aby przy końcu (z uwagi, że jest to brzeg antresoli) grubość wylewki była grubsza. Bok też był więc zalany betonem, potem na to poszła płyta g-k jako obudowa czoła antresoli. W czasie, gdy robiliśmy wylewkę nie mieliśmy chyba też 100% pewności, czy słupki barierki będą montowane do czoła stropu czy do wylewki. W przypadku, gdy słupki miałyby być do wylewki, to też lepiej, żeby nie było tam styropianu. A danie mniej styropianu akustycznego na brzegu chyba nie zrobi różnicy. (fotka w moim dzienniku s.5 post 185 - ze względu na konflikt mojego laptopa z forum nie mogę wkleić linku).

Witam,

narzędzie wyszukiwania szuka na całym forum a nie w danym wątku (chyba, że czegoś nie ogarniam). Szukam ekipy do wykonania ogrodzenia. Przęsła juz sobie znalazłem. Chodzi o kogoś kto zrobi podmurówki, słupki i zamontuje (wcześniej zamówi odpowiednie - sprawa nie taka prosta, bo mam spadek od domu do granicy działki jakieś 5-6% i na słupkach mocowania przęseł z jednej strony muszą być na innej wysokości i z drugiej na kolejnym przęśle na innej) przęsła i wymuruje/wyleje kawałek murku. Pomożecie?! :)

Spirea dzięki za info, jak na razie widzę wszyscy nie mają styropianu na krawędzie klatki schodowej, więc chyba też muszę się przygotować na jego wycięcie...

Natomiast jeśli chodzi o styropian akustyczny (my takiego nie mamy), to jest to dla mnie o tyle dziwne, że ten styropian pod samym ciężarem wylewki "osiada" o jakiś 1cm, więc jeśli na krawędziach go nie będzie tylko wylejemy całość do stropu, to nie da się chyba uniknąć naprężeń które mogą doprowadzić do pękania wylewki. Przynajmniej tak to rozumiem, ale technikiem budowlanym nie jestem... :|

Witam,

narzędzie wyszukiwania szuka na całym forum a nie w danym wątku (chyba, że czegoś nie ogarniam). Szukam ekipy do wykonania ogrodzenia. Przęsła juz sobie znalazłem. Chodzi o kogoś kto zrobi podmurówki, słupki i zamontuje (wcześniej zamówi odpowiednie - sprawa nie taka prosta, bo mam spadek od domu do granicy działki jakieś 5-6% i na słupkach mocowania przęseł z jednej strony muszą być na innej wysokości i z drugiej na kolejnym przęśle na innej) przęsła i wymuruje/wyleje kawałek murku. Pomożecie?! :)

mnie robiła firma PHU Promet - co prawda ogrodzenie panelowe, ale też były małe różnice poziomów i murowanie murku (do otynkowania), więc może spróbuj. my jesteśmy zadowoleni z jakości i w ogóle obsługi.

Spirea dzięki za info, jak na razie widzę wszyscy nie mają styropianu na krawędzie klatki schodowej, więc chyba też muszę się przygotować na jego wycięcie...

Natomiast jeśli chodzi o styropian akustyczny (my takiego nie mamy), to jest to dla mnie o tyle dziwne, że ten styropian pod samym ciężarem wylewki "osiada" o jakiś 1cm, więc jeśli na krawędziach go nie będzie tylko wylejemy całość do stropu, to nie da się chyba uniknąć naprężeń które mogą doprowadzić do pękania wylewki. Przynajmniej tak to rozumiem, ale technikiem budowlanym nie jestem... :|

u nas też nie było styro do samej krawędzi przy schodach, ale myśmy mieli wg projektu na antresoli płytę (taką odciążoną, z "wanienką" na styro"). styro akustyczny co prawda siada, ale od razu w chwili wylewania, więc potem się tam nic nie napręża - przynajmniej tak mi wynika z obserwacji.

A kogo macie od wylewek i po ile bierze? Właśnie kończą mi się tynki robić i czas na następnego wykonawcę :)

Osobiście mogę polecić tych, którzy robili u mnie. Są spod Dobroszyc, ale myślę że dojeżdżają gdzie trzeba. Załatwiają wszelkie potrzebne materiały itp. Robocizna u mnie była na poziomie 10zł/m2

Resztę mogę Ci podać na priv jeśli będzie zainteresowanie ;-)

Osobiście mogę polecić tych, którzy robili u mnie. Są spod Dobroszyc, ale myślę że dojeżdżają gdzie trzeba. Załatwiają wszelkie potrzebne materiały itp. Robocizna u mnie była na poziomie 10zł/m2

Resztę mogę Ci podać na priv jeśli będzie zainteresowanie ;-)

Jasne że jest zainteresowanie, cena b. dobra. A kiedy robili?