Wiech 20.08.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Dachowiec czy myślisz o rurach do GWC z kominka ,jeżeli tak to one są drogie?Ta wełna o której piszesz czy ma układ włókien lamelowy? Wymiary tej wełny 1200 mm na 200 mm ?CZy kupujesz razem z tynkiem siatką i klejem?Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.08.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Ivo dzięki w tej chwili chcą 125 zl za porąbane drewno,dąb grab buk. Wiech dużo my mamy na razie kupione 14m3...to mało gdybysmy chcieli grzać tylko kominkiem...no ale w tym roku mamy juz gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 20.08.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Ivo to ile ty liczysz na miesiac 3 mp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.08.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 a palety dobrze się pala w kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 20.08.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Dachowiec, jaki kociołek ostatecznie wybrałeś - naszą produkcję, czy może peletowego Windhagera?Macie jakieś dokładniejsze namiary na to spotkanie w następny weekend?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.08.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 woprz - pisałam wcześniej wiechowi, że w zeszłym roku zużyliśmy 20mp Wojtek - palety? a i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 20.08.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Jak malujecie skosy ścian na poddaszu użytkowym.czy zaliczacie to do sufitu czy ściany?Uciekam na budowę a jutro idę na wesele i wypije zdrowie nie tylko pary mlodej ale i całej grupy. Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 20.08.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 ivo - nieźle dajecie do pieca wiech trudne pytania zadajesz myślę że pierwsze na biało lecisz na okrągło później najpierw sufit i dopiero wtedy kolor na ścianę (łatwiej chłapnąć ścianę malując sufit niż na odwrót) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 20.08.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Przepraszam jeśli żle zadałem pytanie.Chodzi mi o to czy skosy zaliczyc do poddasza czy sufitu.Ja myślę że do ścian ale może się myle.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.08.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Witajcie,Niesmialo pragne sie pochwalic !!! - mam to COS !!! - POZWOLENIE NA BUDOWE !!! - ihahahhahahahahahaa i jeszcze pare innych rzeczy poszlo po mysli ihahahahahhaa2 !! Pozdrawiam - zyczac milego weekendowaniaBODO'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.08.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 to witaj w klubie budowniczych!!!!!!!!!!!kiedy wbijaszpierwszą łopatę?to dziś bedzie oblewanko pozwolonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.08.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 gratulacje BODOwy zmykam powolutku - miłego weekendu wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.08.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 za 14 dni liczac od wczoraj a powaznie to musze jeszcze bank zaliczyc - czyli jakies 21 dni, jak los bedzie sprzyjal - kwity do banku juz skompletowane prawie - w poniedzialek na 100%, wiec mam nadzieje ze oficjalnie zaczne tyczyc 3 wrzesnia. BODO'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.08.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 ivo - nieźle dajecie do pieca ale tylko kominek z płaszczem wodnym - zarówno do ogrzewania domu (wtedy jeszcze świeżego) jak i ciepłej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 20.08.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 ryć w ziemi możesz już dzisiaj tylko zanim tam coś włądujesz musisz czekać na uprawomocnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 20.08.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 20.08.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Hi ziomale znad Odry Coś obiło mi się o uszy, że na początku września w Waszym zacnym grodzie ma się odbyć kilka inscenizacji Pierścieni Nibelungów i Walkirii Wagnera. Bodajże w Hali Ludowej (?) i chyba w wykonaniu Opery Dolnośląskiej (?). Czy ktoś z Was wie coś więcej ? Jakieś dokładniejsze daty, godziny. Gdzie i po ile można kupić bilety ? Może jakieś www ? Będę b.wdzięczny za jakieś informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 20.08.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 wiechu: to jest standardowa fasadowa, lamelowa wełna rockwoola, teraz 1200 x 400 (stąd XL), jeśli chodzi o rurki to do kominka biorę po prostu z powietrza (prawdę mówiąc nie pomyślałem żeby brać z GWC ale oba przepusty są blisko więc może tak też zrobię. Chodzi mi o rury (spore rury, fi ponad 200mm, najlepiej 300 i więcej) do GWC dla wentylacji całego domku. Jeśli chodzi o kominek to jak byliśmy na etapie myślenia o luksusie (gaz, olej) to myślałem o kotłowni w salonie czyli pieco kominku. Teraz spadając do poziomu ekogroszku ten pomysł nie ma szczególnego sensu (dwa stałopalne kotły w jednym domu?). Przy okazji pytanie do Ivonesci: jak sobie radzicie z podgrzewaniem ciepłej wody latem przy pomocy piecokominka? rozumiem, że teraz jak macie gaz to piecokominek działa na zasadzie wspomagania w chłodne i zimne dni... zastanawiałem się co zrobić latem jak nam się zachce zapalić w kominku... nie wiem może to abstrakcja ale wtedy muszę mieć odrazu odbiór przynajmniej na kotle CWU... Sławku: na austryjackie cacka to my kasy nie mamy... miałem na myśli kotły lazara, klimosza, kostrzewy czyli coś tak jak twój ale też na pellety (przewidziane nastawy w automatyce, czasem dodatkowe zabezpieczenia) no i ważny jest dostęp do czyszczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.08.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Jasiu,nic mi się nie rzuciło w oczy na mieście ale popatrze i dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 20.08.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Hi ziomale znad Odry Coś obiło mi się o uszy, że na początku września w Waszym zacnym grodzie ma się odbyć kilka inscenizacji Pierścieni Nibelungów i Walkirii Wagnera. Bodajże w Hali Ludowej (?) i chyba w wykonaniu Opery Dolnośląskiej (?). Czy ktoś z Was wie coś więcej ? Jakieś dokładniejsze daty, godziny. Gdzie i po ile można kupić bilety ? Może jakieś www ? Będę b.wdzięczny za jakieś informacje przejeżdząm codziennie koło billboardu z reklamą tej imprezki daj mi na priwa twój nr komórki to ci prześlę sms jak będę koło tego przejeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts