Kalinowaty 06.08.2014 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Kalinowaty - na forum jest specjalistka od projektowania ogrodów Elfir - wszyscy ją bardzo chwalą Dzięki. A może ktoś miejscowy lub z okolic, z kim można byłoby się spotkać i porozmawiać między innymi o choinkach, w cztery oczy bądź sześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 06.08.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Dzięki. A może ktoś miejscowy lub z okolic, z kim można byłoby się spotkać i porozmawiać między innymi o choinkach, w cztery oczy bądź sześć To ja polecam swoją zone (do projektowania ogrodów oczywiście!). Dyplomowany architect krajobrazu z doświadczeniem w tej materii i z Wrocławia. Żeby nie było, że prywata, to jeśli jesteś zainteresowany, to daj znać na priv. Pozdro! G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.08.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Dzięki. A może ktoś miejscowy lub z okolic, z kim można byłoby się spotkać i porozmawiać między innymi o choinkach, w cztery oczy bądź sześć Masz bardzo mądre podejście do sprawy, ale Elfir też i ona zawsze przyjeżdża na działkę przed zaprojektowaniem ogrodu, żeby zobaczyć na własne oczy otoczenie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 06.08.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Po budowie mam do odstąpienia:- skrzynkę do budowlanego przyłącza elektrycznego - około 4 paczki styropianu garażowego Austrotherm Parking EPS035, grubość 5cm. Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 07.08.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Pytanie - czyscil ktos szambo? Chce malo uzywane szambo wykorzystac jako zbiornik na deszczowke - w tej chwili jest prawie puste, jakies 40cm lustra wody, nie wiem czy jest jakis osad na dnie, ostatnio uzywane jakies 10 lat temu, ale dosc krotko. Napisalem do pierwszego lepszego zakladu asenizacyjnego i rzucili taka cene za czyszczenie, jak za nowe szambo betonowe - 1500zl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Czy wiecie coś o awarii wrosipu? chciałam sobie coś sprawdzić, a tu czarna dziura i bu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 07.08.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Sprawdź na Geoportal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.08.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Dzięki, a wrosip faktycznie ma awarię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 08.08.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Miłoszyce koło Jelcza Laskowic. Szukam rozsądnego fachowca od gazu. Ktoś może polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 08.08.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Wszyscy chyba na tarasie, forum mało ożywione . Przymierzam się w międzyczasie do zaaranżowania ogrodu i jak na razie zapał jest, potem pewnie siły opadną jak przyjdzie do ciężkiej pracy. Niemniej jednak potrzebuję jakiegoś fajnego projektu ogrodu, oczywiście zgodnie z filozofią żony i w mniejszej części moją też . Czy możecie polecić kogoś lub firmę od projektów ogrodów z ogrodową fantazją i roślinną empatią. Kalinowaty zapraszam do kontaktu, chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 09.08.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 No to mogę powiedzieć, że mieszkam.Obrazek muszę zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.08.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 No to mogę powiedzieć, że mieszkam. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 10.08.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 A czy ktoś zna jakiegoś sensownego fachowca od dachów płaskich? Chodzi konkretnie o pokrycie EPDM na klinach styropianowych w technologii stropu odwróconego. Najlepiej z okolic Wrocław/Trzebnica. Szukam kogoś sprawdzonego, bo jak wiadomo płaski dach to drażliwa sprawa i wymaga perfekcyjnego wykonania. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 10.08.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 semcio na pewno dach odwrócony? widzę projekt z DzW, więc bardziej spodziewałbym się izolowanego dachu balastowego w układzie tradycyjnym Nie wiem jak teraz, ale wcześniej promowali rozwiązania EPDM Trelleborg (aktualnie w Polsce Nordic Waterproofing / Sealeco) którzy o ile pamiętam dają namiary na firmy współpracujące z okolicy, poza tym są chętni do pomocy i tłumaczenia jak co zrobić... Poza tym jakoś 1-2 strony temu były podawane namiary na firmę od daszków płaskich z okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 10.08.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Gratulacje! Dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 10.08.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 bacardi - zgadza się. Projekt z DzW i w projekcie jest tak, jak piszesz. Po prostu szukam pomysłów na nieco tańszy dach płaski i stąd zainteresowanie odwróconym. Nie wiem tylko, czy będę mógł na nim zrobić taras. Balastowany to kurde trochę drogo wychodzi u porządnego wykonawcy - bo wykonawców "będzie Pan zadowolony" się boję. A do Sealeco się odezwę i popytam, może polecą kogoś sensownego. Dzięki za namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 10.08.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 semcio nie sądzę aby odwrócony był tańszy, bo wtedy jako izolacja musi iść XPS, a w tradycyjnym my pod membranę dajemy zwykły grafit + spadki z EPS200. Sam balast to już chyba najmniejszy problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 13.08.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Hmmm. a macie na tym dachu płaskim taras? I zwykły grafit się tam sprawdza? Ja się teraz zastanawiam, czy właśnie jakiegoś podłogowego poprostu nie dać. I dzięki za pomysł z SealEco - rzeczywiście dość obiecująco się zapowiada, choc starają się mnie przekonać, że sam sobie to na dachu położę Zobaczymy, choc niewątpliwie jest to jakaś oszczędność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 13.08.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 tzn nie zwykły tylko typu dach-podłoga Za parę lat będę mógł powiedzieć czy się sprawdza... Generalnie całość ocieplenia jest pod membraną i wilgoć nie powinna jej grozić, więc skoro się sprawdza pod jastrychem to zakładam że tutaj tez powinien. Ważna jest wierzchnia warstwa na której leży balast z kamieni i tutaj mamy EPS200. Ogólnie mamy układ 10cm grafit + 15 (na małych daszkach 10) cm EPS200 wycinanych w spadki kopertowe do wpustów. Taras na nim mamy mieć drewniany na legarach na balaście, ale jakoś nie przykładamy do niego zbytniej uwagi, raczej jest z musu bo taki był projekt... Z tym rozłożeniem samemu to różnie bywa (coś o tym wiem), ale jak macie wysokie ścianki attykowe i prosty prostokątny układ oraz trochę czasu póki jest ciepło i sucho to można spróbować. Membrana przyjeżdża na wymiar a klei się toto kontaktowo, zasada trochę jak na butapren. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 17.08.2014 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Już miałem dzwonić do polecanego na forum fachowca od dachów, ale po takich referencjach jakie otrzymał P. Cięciwa, trzeba dużej odwago żeby zaufać takiemu wykonawcy. Dlatego proszę o polecenie innego. W "Moich ekipach" mało jest firm polecanych do więźby i pokrycia. Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts