SUSPENSER 12.09.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 W czasie silnego wiatru niepoklejona membrana w okolicach łączenia połaci lukarny i dachu łomocze na wietrze tak że słuchać w całym domu. Wystarczyłoby pokleić połacie membrany taśmą dekarską (tak mi się wydaje). Mam specjalną taśmę Tyvek do membran dachowych - trochę kosztowała rolka, ale jest tak pioruńsko mocna, że używam jej do wielu rzeczy - w końcu taśma i WD 40 to podstawa napraw wszelkich U mnie także musiałem łatać membranę po paprokach. Od dawna twierdzę, że najtrudniej znaleźć ekipę od dachu i poszukiwania warto zacząć już przy budowie fundamentów - dach to chyba najtrudniejsza część całej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winetka 13.09.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Może jeszcze ktoś jest niezadowolony z pracy pana C. dekarza. Taka antyreklama na forum jest chyba najlepsza.Za Newtonem "każda akcja wywołuje reakcje", więc jak fachowiec nie wstydzi się spartolić roboty i jeszcze wziąć za to grube pieniądze, to my nie powinniśmy wstydzić się głośno o tym mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 14.09.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Widzę, że z dachem wielu ma jakieś przeboje. Tak to już jest z naszymi kochanymi fachofffcami. Chciałbym natomiast zapytać o wylewki. Jaki jest mniej więcej poziom cen za m2 z materiałem lub bez w naszym regionie? Ile ostatnio za to płaciliście? Układaliście sami styropian? Czy to się w ogóle opłaca? Mam trochę tych podłóg i tarasów (bo na tarasie też muszę coś wysypać - jest częścią płyty fundamentowej) i szukam właśnie ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.09.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 jak masz czas to układaj sam styro, ale zajmie Ci to trochę czasu:yes:.Osobiscie moge polecic Jarka Korólczyka - 603200120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 14.09.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Odnośnie ekip, to ja myślę, że przede wszystkim czytając referencje na forum nie można im ufać bezgranicznie. Po pierwsze każdy ma inny poziom akceptacji pewnych niedoskonałości, a poza tym każdy przypadek bywa inny. Do tego ludzie na ogół piszą laurki zaraz po odebraniu pracy, a pewne niedoskonałości odkrywają dopiero później, często na kolejnych etapach gdy wytknie je następna ekipa. Sam uważam, że ogólnie trafiliśmy na całkiem dobre ekipy, ale prawie każdej mógłbym coś wytknąć, w tym też i pewnym bardzo wychwalanym na tym forum. semcio miksokret czy anhydryt? pod podłogówkę czy bez? bo to chyba ma znaczenie Nam ostatnio wyszło ok 32 za miksokreta ~7cm. Układanie styropianu samemu patrząc tylko na cenę raczej jest średnio opłacalne, bo niektóre ekipy zrobią to np. w cenie podłogówki, bardziej widziałbym tutaj sens patrząc na dokładność, szczególnie jeśli ktoś chce mieć instalacje układaną wielopoziomowo w warstwie ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 14.09.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Semcio, jeśli masz czas i troche wprawy nikt nie zrobi Ci lepiej styro w podłodze niż ty sam. Położenie na parterze kosztowało mnie 4 wieczory pracy i 12 puszek pianki (dużo instalacji schowanych w podłodze) na górze całe 3 dni. Majster (jednak z ekip polecanych) powiedział że jego ludzie nie bawiliby się tak z układaniem po prostu rzucają płyty, nie bawią się w docinanie, podkładanie pod rurki itp. W grudniu i lutym ułożenie podłogi z miksokreta kosztowało mnie 11 zł za robotę, 1,5T cementu i wywrotkę piasku na 260 mkw podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 14.09.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 bacardi - miskokret na podłogówce. Ok 6,5cm na dole i ok 6-6,5cm na stropie (też podłogówka). Pewnie jednak sam ułożę, bo instalacji sporo i wszystkie w warstwie ocieplenia - elektryczna, wod-kan, reku, odkurzacz i podłogówka. Macie jakieś wskazówki jak się do tego zabrać? Maszynki do cięcia mi się nie udało na razie kupić, ale albo ją sobie zrobię, albo kupię nóż termiczny, bo trochę cięcia będzie. CODI - dzięki, jeśli tyle Ci to zajęło, to chyba się jednak pobawię. Nawet jeśli zajmie mi to wszystko 2 tygodnie, to warto. Widzę też, że ze swoim materiałem chyba jednak znacznie taniej. Jakiej miałeś grubości wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.09.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 semcio,ja zastosowałem taki sposób, ze wszelkie niedociągniecia przy cięciu styro przy instalacjach na podłodze wypełniałem drobnym piaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.09.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Szukam ekipy do wykonania podbitki z PCV. Macie może jakieś sprawdzony kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 15.09.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Semcio, moim zdaniem maszynka za wiele Ci nie pomoże a może nawet wydłuzy czas (ale mam doświadczenie tylko z taką prostą ramką na rolkach z drutem oporowym). Takie coś pozwala wyciąć fantazyjne kształty ale wciąż o grubości całej płyty, noża oporowego nie używałem. Mój majster od ociepleń go miał i wycinał nim bonie ale dość wolno to szło . Piłka z drobnymi zębami + nóż introligatorski + nóż do regipsów (taki 15cm długi zeby jak w piłce) + pistolet do pianki i poziomica to były moje jedyne narzędzia. Wylewki mam od 5,5 cm w jednej łazience (zle wylany chudziak i moje przeoczenie) do 8cm na korytarzu. Poziomy wytyczone laserem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 18.09.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 No właśnie - a coś mi mówi, że będę szukał... Dałem moim jeszcze jedną szansę na poprawki (w sumie już tylko estetyczne), ale czarno to widzę. I się w sumie innym ekipom nie dziwię, bo kto by chciał brać odpowiedzialność za robotę papraków. Nie wiadomo przecież co też po drodze powymyślali. Zapraszam do tego watku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?230013-posluchajcie-mlode-wilki-rady-starego-wilka Ja za poprawki (w sumie niewielkie, ale caly okap trzeba bylo poprawiac i skuwac podmurowke nad wiencach) zabulilem kilka tysiecy. Jeszcze czeka mnie poprawa uszczelnienia obrobki blacharskiej i wymiana kilku dachowek oraz zrobienie parapetu w lukarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.09.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 A i po poprawkach nie wiadomo co będzie - u mnie poprawiali i nadal woda się przesącza po kominie - podstawiłem rynienkę z kawałka blaszki i mały pojemnik bo jest tego może z 50 ml po mocniejszym deszczu, ale jest Na szczęście to na strychu i nie widać ani nie przeszkadza. Ja też miałem po deszczu mokry cały komin (ten od gazu i wentylacji) na stryszku. Głowy nie dam co było faktycznym powodem, bo chyba był poprawiany 2 razy. Mogło to być (w kolejności prawdopodobieństwa): spękana betonowa czapka (komin z 4 kształtek ceramicznych obudowany klinkierem dziurawkowym powyżej połaci dachu i cegłą poniżej) - została zamieniona na blaszaną brak wcięcia opierzenia w komin złe wywinięcie opierzenia i membrany pod dachówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek123 21.09.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Cześć, Podpowiedzcie proszę, gdzie we Wrocławiu kupuje się sprzęt do wentylacji (rury spiro, czerpnie, anemostaty itp. - metalowe rzeczy). Potrzebuję pojedyncze elementy (kilka rzeczy), a nie całą instalację.W pierwszym odruchu zasiadłem do Allegro... ale może na miejscu też jakieś ciekawe miejsce znajdę. PozdrOlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 21.09.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Znacie jakiś sklep gdzie jest spory wybór listew progowych? potrzebuję coś dobrać do tego a przy okazji może kogoś zainteresuje http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2671&gmid=1154273#gmessage1154273 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarco 22.09.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Cześć, Podpowiedzcie proszę, gdzie we Wrocławiu kupuje się sprzęt do wentylacji (rury spiro, czerpnie, anemostaty itp. - metalowe rzeczy). Potrzebuję pojedyncze elementy (kilka rzeczy), a nie całą instalację. W pierwszym odruchu zasiadłem do Allegro... ale może na miejscu też jakieś ciekawe miejsce znajdę. Pozdr Olek rury kupowałem tutaj: pefra.com.pl na Otyńskiej 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 22.09.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Przymierzam się do zakupu materiału na zabudowę skosów i sufitu z karton gipsów. Wykonawca zasugerował Knauf-a ale że nie jest z Wro nie wie gdzie to kupić.W marketach poza klejami nikt nie sprzedaje płyt i profili Knauf.Gdzie znajdę takie materiały w dobrej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 22.09.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 rury kupowałem tutaj: pefra.com.pl na Otyńskiej 8 też kupowałem w pefrze i polecam, większość kształtek dostępna od reki na magazynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 26.09.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Czy ktos moze montowal ostatnio oczyszczalnie w okolicach Wrocławia? Najlepiej coś ekopolu - interesuje mnie biohybryda 2500. Cieżko znaleźć kogoś z okolic, a potem może będzie trzeba to jakoś serwisować. PS. Jutro czwarty raz będą u mnie 'fachofcy' walczyć z dachem. Tym razem będę nad nimi stał i mówił im co mają robić chyba... ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 26.09.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Sąsiad montował oczyszczalnie ale jako ze nie mieszka jeszcze zapewne ciezko mu to ocenić Ta sama firma robiła u mnie odwodnienie i rozprowadzenie deszczówki. Cena w miarę, termin ok, do jakości nie mam zarzutów. Szukaj Hydrotech (loco Złotniki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 26.09.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Ekopol montuje firma bioinstal, bardzo miły i zorientowany młody człowiek. Ale zdecydowaliśmy się na sotralentza - w kwietniu montowany, rozruch w sierpniu; serwis i montaż firma KLM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts