Zy 27.09.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Potrzebuję namiar na budowlańca co mi komin dostawi, zmieniliśmy ogrzewanie i brak mi komina Budowa w gm. Długołęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.09.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Czy możecie mi polecić specjalistę od anten TV? obszar działania - Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symbol 29.09.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 czesc, Słuchajcie potrzebuję namiar na sprawdzoną firmę od kominków. Szukam już jakiś czas w postach na forum i nie moge znaleźć - w polecanych ekipach też słabo..jestem teraz na etapie wylewek posadzki i musze cos z tymi rurami od powietrza zrobic a nie wiem kogo sie mam poradzic, i z tego co czytam jeszcze jakis kanał na odprowadzenie wody z kominka jest potrzebny? i chyba lepiej to teraz przed posadzkami zrobic niż potem musiec cos kuć, prawda? a ja zielona w temacie...a w salonie ma byc podłogówka i pozniej kuć w posadzce sobie nie wyobrażam.. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.09.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Symbol, u nas doprowadzenie powietrza do kominka (którego ostatecznie nie montowaliśmy), było robione na etapie rur kanalizacyjnych i przepustów (przed chudziakiem), ale myślę, że jak będzie wkute w chudziak, to też nie dramat. Kominek będzie z płaszczem wodnym? bo nie rozumiem, jaka woda ma byćodprowadzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 29.09.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Symbol nie wiem z jakiej czesci miasta jesteś ale polecam salon kominków na Wałbrzyskiej (jeśli południe) albo Pana Pałke ze Spalic jesli północ, zachód.Od nich dostaniesz kompleksową usługę od przygotowania systemu do montazu. Na szybko : Masz policzony kominek ? Jakiś model ? Minimalne doprowadzenie musi mieć 110 mm a lepiej nawet większy przy piecu ponad 14kW. Majster będzie wiedział jak to połozyć (ze spadkiem). Docelowo musi zostać wyprowadzone ponad poziom potencjalnego sniegu i zabezpieczone kratką przed gryzoniami.Co do skroplin z palenia, jesli użyjesz suchego drewna skroplin prawie nie będzie. W kominach systemowych masz na dole pojemnik na skropliny z możliwością podłączenia rurki na zewnątrz. Z racji silnej kwasowiści nie podłącza się tego do kanalizy. Co do deszczówki wszystko zalezy jaki masz komin, jesli duza średnica na odkrytym kominie warto będzie zamontowac strażaka (przy okazji wesprze ciąg jesli komin niski) lub zdejmowany daszek z nierdzewki nad wylotem komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.09.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 aaa skropliny, to ja poszłam w inny "kanał myślowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.09.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 a każdy kominek ma "wejście" na powietrze doprowadzane z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.09.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Czy możecie mi polecić specjalistę od anten TV? obszar działania - Wrocław. Tak, Pan Marcin z okolic Oleśnicy chyba też tam działa - tel. 694 616 364. Sprawdziłem go u siebie niedawno - błyskawicznie zrobił pomiary, dobrał antenę, zmontował wszystko jak chciałem i od tej pory całość działa idealnie Jako elektronik z wykształcenia od razu widzę gdy ktoś zna się na temacie, więc wiem kogo polecam [w sumie zmontowałbym to sam gdybym taki sprzęt do pomiarów miał, ale cóż jest on znacznie droższy od wielu takich prac więc wolałem zapłacić]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 29.09.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 a każdy kominek ma "wejście" na powietrze doprowadzane z zewnątrz? Nie każdy kominek ma tą opcję. Niektóre mają to w standardzie, inne tylko możliwość domontowania dodatkowego wejścia a są i takie które biorą powietrze jedynie z otoczenia (najczęściej wlot na froncie w okolicach popielnika). Wszystkie moje typy ze średniej półki cenowej mają podejście na powietrze z zewnątrz w standardzie : - Hajduk Volcano 1Vt, - Arysto A510 - Kratki Zibi z dolotem ew Zuzia z dolotem (ale trudno tu o szczelność bez dodawania podwójnej szyby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.09.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Tak, Pan Marcin z okolic Oleśnicy chyba też tam działa - tel. 694 616 364. Sprawdziłem go u siebie niedawno - błyskawicznie zrobił pomiary, dobrał antenę, zmontował wszystko jak chciałem i od tej pory całość działa idealnie Dziękuję serdecznie! A możesz zdradzić, ile kosztuje taka usługa? Ja mam do sprawdzenia konwerter i ewentualnie jego wymianę, być może ustawienie anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 01.10.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 czesc, Słuchajcie potrzebuję namiar na sprawdzoną firmę od kominków. Szukam już jakiś czas w postach na forum i nie moge znaleźć - w polecanych ekipach też słabo..jestem teraz na etapie wylewek posadzki i musze cos z tymi rurami od powietrza zrobic a nie wiem kogo sie mam poradzic, i z tego co czytam jeszcze jakis kanał na odprowadzenie wody z kominka jest potrzebny? i chyba lepiej to teraz przed posadzkami zrobic niż potem musiec cos kuć, prawda? a ja zielona w temacie...a w salonie ma byc podłogówka i pozniej kuć w posadzce sobie nie wyobrażam.. Pomożecie? u mnie robił http://www.kominkiblswroclaw.eu/ jeszcze nie mieszkam, więc nie wiem, czy coś nie "wyjdzie", ale z panem rozmawia się ok., to co zrobił wygląda dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.10.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 U mnie antenę robiła też firma z Oleśnicy - Matnis. Wszystko działa. We Wrocławiu jak wiało, to antena na bloku latała, był brak sygnału i trzeba było wzywać fachowców. Teraz u nas nawet przy dużych wichurach nie mamy problemu z sygnałem (chyba, że wyłączają centralnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.10.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Witam,W mojej wiosce jest kanalizacja...... w planie.W związku z tym MPZP przewiduje tylko tzw. zbiornik bezodpływowy, kolokwialnie zwany szambo.Wertuje i wertuje i nie mogę znaleźć firmy która zamontowałaby i podłączyła rzeczone szambo.Okolice Oławy.Dziękuję bardzo za polecenie ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 01.10.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Dziękuję serdecznie! A możesz zdradzić, ile kosztuje taka usługa? Ja mam do sprawdzenia konwerter i ewentualnie jego wymianę, być może ustawienie anteny. Szczerze mówiąc nie pamiętam, ale chyba ze 150 zł mi wyszło za antenę, zasilacz, rozdzielacz i robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.10.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 i z tego co czytam jeszcze jakis kanał na odprowadzenie wody z kominka jest potrzebny? Rozumiem, że masz wkład w kominie, bo inaczej byś nie pytała. Po pierwsze (skropliny) palić suchym drewnem (przy braku wkładu syf może przebić się przez komin do pomieszczeń). Napaliłem ze dwa razy mokrym i po tym co zobaczyłem - nigdy tego nie powtórzę. Po drugie można zrobić odpływ deszczówki, ale jak się ma dojście to można inaczej. Ja włożyłem pudełko plastikowe pod wkład z lfcikiem i sprawdzałem - ściekało na tyle mało, że przestałem się przejmować. Potem z tego pudełka i tak odparowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 06.10.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Mam do sprzedania 20 płyt Libet/Trawertyn bianco. Cena za szt. 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 07.10.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 witam wszystkichStrasznie pusto się zrobiło w grupie wrocławskiej czy ktoś tu jeszcze zagląda?a chciałam zapytać czy ktoś ma w garażu podłogę inną niż kalfle, chcemy pomalować jakąś farbą, ew. żywicą albo może jest jeszcze inna możliwość?dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 08.10.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Halo, Co do podłogi w garażu nie doradzę, u mnie będzie dopiero wiosną i to z płytek bo wychodzi najtaniej. Widziałem u znajomych podłogę którą wykończono żywicą albo farbą. Kolor okropny (zieleń) i do tego pękło to na dylatacji. Co to dokładnie było, producent itp nie mam pojęcia. Jak znam właściciela położył to sam Teraz moje pytanie. Położyłem pierwszy raz w życiu klejoną podłogę z deski warstwowej. Poszło całkiem, całkiem. Teraz muszę do tego zamontować listwy. Pytanie jakie ? W mieszkaniu na parkiecie dębowym mam dębowe listwy z litego drewna pod kolor. Ładnie to wygląda ale się opatrzyło żonie. Chce w domu listwy białe proste podobne do listew wokół drzwi (Pol-Skone Sempre pokrycie Lamistone). Listwy te to MDF oklejony na biało. Nie jest to papier ale juz widzę co kawałek jakieś drobne uszkodzenia wiec na podłogę chcemy coś mocniejszego. Z mojego research wynika jak następuje: - plastik biały, odpada bo wygląda tandetnie i nie ma prostych wzorów w sprzedaży, - mdf oklejony papierem, tani i dosć twardy ale papier jest bardzo nietrwały, odrywa się i łatwo go zarysować, - mdf malowany, albo do malowania, droższy, nie wiem jak z jakością farby, wygląda na mocniejszy i trudniej go zarysować, - styrodur albo xps, najdroższe i dosć cienkie (nie znalazłem grubszych niż 13mm), z reguły do malowania i do tego delikatniejsze niż MDF i łatwiejsze do zarysowania na surowo. - drewno malowane na biało ale jak zapytałem o to w hurtowni to pukali się głowę i mówili że słoje się nie zamalowuje a podkreśla. Pokazali w koncu bielony dąb ale nie o to chodzi. Ma być jednolita złamana biel. Jakie są wasze doświadczenia, co macie u siebie i jak się sprawuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.10.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 My mamy listwy z aluminium w łazienkach (bo nieortodoksyjnie nie mamy całych wykaflowanych) i na antresoli: http://www.toplistwy.pl/category/listwy-przypodlogowe-listwy-aluminiowe a na całej reszcie (przy kaflach i panelach) - z MDF do malowania. już mają z rok i nic im sięnie dzieje, a w domu jest dziecko lat 7,5 oraz dwa koty, przy czym cała trójka regularnie organizuje mecze piłkarskie połączone z wyścigami, ja czasami nadam zbyt dużą szybkość odkurzaczowi, który się od nich odbija itp. nie ma problemów jak nie masz idealnie prostych ścian, to mogą się pojawić małe szparki między listwami a ścianą, ale to się elegancko akrylem wykańcza, tak jak łączenia ściana/sufit z kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 08.10.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 My do białych drzwi planujemy białe listwy MDF ok 8-10cm najpewniej R5 lakierowane pod kolor drzwi, z tego co oglądałem to wyglądają dość solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts