Tatarak 09.10.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 acha, właśnie jeśli białe drzwi i białe listwy, to super wygląda, jak listwa jest tej samej wysokości co grubość opaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.10.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 witam wszystkich Strasznie pusto się zrobiło w grupie wrocławskiej czy ktoś tu jeszcze zagląda? a chciałam zapytać czy ktoś ma w garażu podłogę inną niż kalfle, chcemy pomalować jakąś farbą, ew. żywicą albo może jest jeszcze inna możliwość? dziękuję Pewnie, że zagląda, tylko niestety grupa jest na końcu listy subskrypcji i nie wiadomo kiedy ktoś odpisuje. W garażu mam posadzkę betonowa pomalowaną farbą do betonu - kolor niebieski sygnałowy - od kilku lat sprawuje się świetnie i nigdzie się nie wytarła pomimo, że żonie kilka razy udało się przy wjeżdżaniu zabuksować kołami auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.10.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Halo, Co do podłogi w garażu nie doradzę, u mnie będzie dopiero wiosną i to z płytek bo wychodzi najtaniej. Widziałem u znajomych podłogę którą wykończono żywicą albo farbą. Kolor okropny (zieleń) i do tego pękło to na dylatacji. Co to dokładnie było, producent itp nie mam pojęcia. Jak znam właściciela położył to sam Z płytek wychodzi znacznie drożej niż pomalowanie farbą do betonu której kolor można sobie dobrać i .., łatwo zmienić zamalowując inną. Takimi farbami są pomalowane od kilku lat posadzki np. w Hali Stulecia co świadczy o ich trwałości. Skoro pękło na dylatacji to pękłyby tam też płytki - u mnie nic nie pęka pomimo wstawiania np. 4 europalet po 1000 kg węgla każda, i 2 palet z kotłami po 400 kg każdy + normalne wyposażenie garażu na regałach [czyli w sumie ponad 5 ton na 25 m2]. Pomiędzy podłogą a ścianami dałem bezbarwny silikon, żeby było szczelnie, ale można dać pod kolor jak ktoś chce mieć dopracowany ten szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.10.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Suspenser, czy możesz podać nazwę/producenta tej swojej farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.10.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Pewnie, że zagląda, tylko niestety grupa jest na końcu listy subskrypcji i nie wiadomo kiedy ktoś odpisuje. ? ja dostaję powiadomienie o nowym wpisie od razu, jak się pojawi. niezależnie od powiadomień z innych wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 09.10.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Dostalem wycene na podloge z zywicy 30 zl/mkw material plus 12-15 robota. Powierzchni mam 22 mkw. Moje plytki kosztowaly 18 pln klej 4zl, polozyc planuje sam....nie wiem kiedy Co do pekniec macie racje pekloby i na plytkach jak i zywicy i farbie. Dzieki za wskazowki co do listew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.10.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Codi, podeślij mi namiary na tę firmę od żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.10.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 ? ja dostaję powiadomienie o nowym wpisie od razu, jak się pojawi. niezależnie od powiadomień z innych wątków. Ja nie mam powiadomień bo i tak mam codziennie za dużo emaili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.10.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Suspenser, czy możesz podać nazwę/producenta tej swojej farby? Niestety nie mogę bo wymalowałem całą i nie pamiętam - wiem tylko, że ją w PSB Mrówka kupiłem. Znalazłem tego typu farbę w allegro: http://allegro.pl/nobiles-farba-emalia-chlorokauczuk-1l-kolory-i4637399933.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 11.10.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Spirea, coś namieszałem albo mój posadzkarz mnie wprowadził w błąd, bo ceny które widzę w necie zaczynają się od 50 zł. Poprosiłem ich o aktualizację, chyba że chodziło o 30 zł za mm za mkw. Firma jest z okolic Oleśnicy robią różne podłogi w tym przemysłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 11.10.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Porządna żywica wyjdzie drożej niż płytki. Do kosztu oprócz żywicy trzeba doliczyć przygotowanie podłoża, a to nie tylko gruntowanie (chociaż primer też swoje kosztuje). Często trzeba wykonać piaskowanie, żeby usunąć słabszą górną powierzchnię betonu. Ekipa też musi mieć pojęcie o tym co robi. Niestaranność skutkuje odłażeniem warstwy żywicy, a naprawa jest droższa niż wymienienie pękniętej płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.10.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Ja się zastanawiałam nad farbą epoksydową Noxan. Posadzka jest pęknięta, więc najpierw chyba i tak trzeba byłoby wypełnić te szpary. Mają takie produkty, ale na razie temat wciąż odkładany na później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 11.10.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 jeśli spodziewasz się, że wylewka betonowa pomalowana farbą będzie wyglądała tak jak na reklamie Noxana, to możesz się rozczarować. Tam masz pomalowaną posadzkę, która przed malowaniem została wyszlifowana. Sama farba tylko uwypukli nierówności i ewentualne naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.10.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Dziękuję pomoc i informacje, u mnie płytek nie będzie na pewno, bo to kolejny cm, na który nie mam miejsca, poza tym posadzka już jest ukształtowana w kopertę, w miarę dobrze, więc wolę tego nie ruszać, to co podaje Suspenser najbardziej do mnie przemawia, przecież to tylko garaż, ma być funkcjonalnie, nie musi być pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek123 11.10.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Dziękuję pomoc i informacje, u mnie płytek nie będzie na pewno, bo to kolejny cm, na który nie mam miejsca, poza tym posadzka już jest ukształtowana w kopertę, w miarę dobrze, więc wolę tego nie ruszać, to co podaje Suspenser najbardziej do mnie przemawia, przecież to tylko garaż, ma być funkcjonalnie, nie musi być pięknie Jak nie masz centymetra nawet na wykończenie, to mój pomysł nie będzie dla ciebie. Ja zastosowałem posadzkę przemysłową - zbrojony beton B25 zatarty na gładko, ze spadkami w odpowiednim kierunku. Nie pyli się, nie kruszy, nie trzeba niczym malować. Mam szarą posadzkę, ale można dodać koloru do betonu - na przykład w Factory outlet jest żółty. Wg mojej kalkulacji wyszło to taniej, niż najtańszy gres przemysłowy (12zł /m2) + położenie + fugi. No i mam nadzieję, że następny remont za min. 30 lat. Minimalna grubość posadzki to 8cm (a najlepiej, jak ma 12cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.10.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Jak nie masz centymetra nawet na wykończenie, to mój pomysł nie będzie dla ciebie. Ja zastosowałem posadzkę przemysłową - zbrojony beton B25 zatarty na gładko, ze spadkami w odpowiednim kierunku. Nie pyli się, nie kruszy, nie trzeba niczym malować. Mam szarą posadzkę, ale można dodać koloru do betonu - na przykład w Factory outlet jest żółty. Wg mojej kalkulacji wyszło to taniej, niż najtańszy gres przemysłowy (12zł /m2) + położenie + fugi. No i mam nadzieję, że następny remont za min. 30 lat. Minimalna grubość posadzki to 8cm (a najlepiej, jak ma 12cm). świetne rozwiązanie, szkoda, że już nie dla mnie, może w następnym domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 12.10.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Witam, ja w temacie farb do posadzek betonowych.Interesowałem się tym dość mocno rok temu. Jest kilka producentów,można kupić znany chyba w castoramie http://www.betondur.com/, ale wyczytałem kilka negatywnych opinii w neciemożna kupić coś z http://www.nobiles.pl/nobiles-pro/produkty/beton, ale odpuściłem, podobna ok, ale długo by nie wytrzymała, ciężar samochodu itpto wygoglałem teraz: http://farby-drogowe.pl/pl/c/Farby-Drogowe-5kg/14 pewnie to pośrednikbyłem blisko farby epoksydowej z http://www.polifarb.lodz.plale ostatecznie prawie zdecydowałem się na http://www.rafil.pl/?m=katalog&id=57wypadł zdecydowanie najlepiej, rozmawiałem nawet z ich technikiem z fabryki.Wychodzi taniej niż płytki i też dużo szybciejZrezygnowałem z tematu farby, bo nasz wylewkarz powiedział, że jak zagruntuje to rok, dwa spokojnie taka podłoga możne sobie leżeć i czekać na płytki. Płytki droższe, ale jednak ładniejsze i to główny powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 14.10.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 sasiad szuka wykonawcy prostego ogrodzenia. 15mb, pelen fundament z podmurowka i slupkami pod przesla drewniane. Prosil bym sprawdzil sredni koszt robocizny za wykopanie, szalunek, wylanie betonu i osadzenie slupkow oraz osobno za wykonanie podmurowki na 3 cegly z klinkieru. Niestety znajduje ceny z lat 2005-2010, a nic aktualnego. Jakie teraz sa rozsadne ceny we Wrocławiu i okolicach? Ma ktos polecanego wykonawce? Nie musi to byc wielka firma, bo i temat maly - do ogarniecia w maks 2 osoby. Poki co sasiad znalazl za 100zl/mb sama robocizna, ale mi sie wydaje, ze to cos drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 15.10.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam potrzebuję jakieś 2 metry kwadratowe papy, może komuś zalega?Może być też blacha, albo membrana dachowa.Potrzebuję przykryć małą prowizoryczną drewutnię dach 1,2 metra na 2,2 metra.Ewentualnie czym to jeszcze można zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.10.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Witam potrzebuję jakieś 2 metry kwadratowe papy, może komuś zalega? Może być też blacha, albo membrana dachowa. Potrzebuję przykryć małą prowizoryczną drewutnię dach 1,2 metra na 2,2 metra. Ewentualnie czym to jeszcze można zrobić? Mam całą rolkę zbędnej papy bo kupiłem kiedyś do pokrycia wiaty a potem zrobiłem pełne deskowanie i gonty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts