Ivonesca 23.08.2004 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Hi ziomale znad Odry Coś obiło mi się o uszy, że na początku września w Waszym zacnym grodzie ma się odbyć kilka inscenizacji Pierścieni Nibelungów i Walkirii Wagnera. Bodajże w Hali Ludowej (?) i chyba w wykonaniu Opery Dolnośląskiej (?). Czy ktoś z Was wie coś więcej ? Jakieś dokładniejsze daty, godziny. Gdzie i po ile można kupić bilety ? Może jakieś www ? Będę b.wdzięczny za jakieś informacje witaj Jasiu na stronach opery dolnośląskiej powinienes znależć to czego szukasz http://www.opera.wroclaw.pl/index.php?wht=pierscien&sub=PN_01_kalendarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.08.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 i witajcie wszyscy w nowym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 23.08.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 witam również w słoneczny ranek po jesiennej nocce - u mnie było 7st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 23.08.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 na stronach opery dolnośląskiej powinienes znależć to czego szukasz http://www.opera.wroclaw.pl/index.php?wht=pierscien&sub=PN_01_kalendarium No tom sobie poczytał i wyszło, że na początek (ZŁOTO RENU) jestem już spóźniony 10 m-cy Ale na Walkirię i reszte jeszcze zdążę Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.08.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 witaj Wojtek - u mnie też tak zimno...w nocy wstawałam pozamykać wszystkie okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.08.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Witam wszystkich w słoneczny poniedziałek po super słonecznym i udanym urlopie w górach poniedziałki po urlopie bywają trudne proszę o wsparcie psychiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 23.08.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 ale za to nie chce się rano wstawać jak tak chłodno, ale szara rzeczywistość goni nas do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 23.08.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Witam .Dachowiec dopytywałem się o wełnę ponieważ mam taką samą,tylko nie XL.Myśle żę wiesz o tym,że na silikaty które masz nie trzeba kołkować wełny.Kołkuje się tylko naroża ,nadproża,ościeża.Malowanie zew.na tynk mineralny,silikatowy,farba silikatowa.Malowanie wew.tapety zwykłe papierowe i klej do tapet papierowych.Farba tylko emulsja zwykła paroprzepuszczalna,kredowa ,niektóre akrylowe(musisz patrzeć na paroprzepuszczalność farby)Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.08.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Przy okazji pytanie do Ivonesci: jak sobie radzicie z podgrzewaniem ciepłej wody latem przy pomocy piecokominka? rozumiem, że teraz jak macie gaz to piecokominek działa na zasadzie wspomagania w chłodne i zimne dni... zastanawiałem się co zrobić latem jak nam się zachce zapalić w kominku... nie wiem może to abstrakcja ale wtedy muszę mieć odrazu odbiór przynajmniej na kotle CWU... Odbiór ciepła z kominka jest najpierw na zbiornik CWU, a potem na kaloryfery. Na naszym kominku mozna ustawić sobie, kiedy ma się włączyć pompa która podaje gorącą wodę na grzejniki. Zimą ustawiona była na temp. 40stopni, a teraz latem na 70. Czyli jeśli nie przesadzisz z podkładaniem, to masz ciepłą wodę i zimne grzejniki.....a teraz to tak jak napisałeś - mamy gaz i kominek odpalamy rzadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 23.08.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Ivo,tyle drewna zmagazynowałaś a używasz gazu? ot lenistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.08.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Ivo, tyle drewna zmagazynowałaś a używasz gazu? ot lenistwo spoko, spoko....drewno się przyda na chłodniejsze dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 23.08.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 jakaś posucha dziś na grupie....niby ludki sa zalogowane ale chyba nie maja dziś nis do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.08.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Ja dziś jestem pierwszy dzień po urlopie Prosiłam o wsparcie psychiczne i nikt mnie nie wspiera nie chce mi się pracować nic mi się nie chce nie chce mi się nawet dzwonić do budowlańców ani styropianów szukać (ponoć idą w górę) ani cegieł ani nawet dachówek Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce urlopy powinny być zabronione Co mam zrobić? Góra roboty do przerobienia a nie da rady ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 23.08.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 BK,miałem wrażenie, że większośc tych spraw masz już dawno załatwione, hurtownia wybrana, towar zamówiony, kaska z kredytu na konciea praca nie zając nie ucieknie więc i powoli przerzucisz zza siebie tone informacji i papierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 23.08.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 BK,a gdzie byłaś w tych górach???Wczoraj, tydzień po górskim urlopie powłóczyłem się chwilę po Karkonoszach - kurde, ja chcę znowu urlop w górach!!!!!Hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 23.08.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Sławek,a nie było mokro w górkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.08.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 A ja byłam z Beskidzie Sądeckim - w Piwnicznej. To są moje rodzinne strony, tam sie urodziłam, więc urlop był tym bardziej udany - swoim dziecim pokazałam te miejsca w kórych spędzałam wszystkie wakacje w dzieciństwie.Nawet je zapędziłam na nieduży spacerek na szlaku - ale trochę marudziły. Młodszy pod górkę był niesiony a z górki usnął.Bardzo polecam wszystkim te miejsca - wprawdzie trochę daleko od nas, ale Beskid Sądecki jest naprawdę super - szczególnie z jak się jedzie z małymi dziećmi - w lecie czy w zimie.No i znowu się człowiek na samą myśl o wakacjach rozleniwia a co do budowy - wprawdzie wszystko załatwione ale nie jest to niestety samograj, trza pilnować, a styropian w górę idzie, trzeba zamówić bo mam w dobrej cenie (15-tka za 149 PLN za m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 23.08.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 BK,a FS20 w jakiej masz cenie?na co dajesz FS15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 23.08.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Na urlopie byłem w bułgarskim Pirynie i tylko raz nas zlało. A wczoraj po południu była w Karkonoszach przepiękna pogoda i widoczność...Ymmm, Beskid Sądecki - super miejsce na włóczęgę. Czy w stronę Szczawnicy, gdzieś koło rezerwatu Biała Woda, jest jeszcze taka bacówka dość wysoko w górach, gdzie jeszcze łoscypki wędzą prawdziwie owcze i żentycy napić się można? Choć właściwie to już Małe Pieniny chyba są...Kurka, też nie raz się tam włóczyłem, czy to pieszo czy też rowerem.Eeeehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.08.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 FS15 na ściany,FS20 chyba na posadzkę ? Na ściany FS15, no i chodziło mi o grubość styropianu - 15 cmNa forum jest firma która ma dobre ceny na styropiany - estech, tel. 501 177 643, materiał przywożą na budowę.Mają też fajne ceny na folie i detale do dachu (spinki, klamry, grzebienie etc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts