Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Teraz dopiero zacznie się bieganina bo trzeba przepisac prąd w energetyce, zmienić zameldowanie, wszystkie dokumenty, banki....

Potwierdzam ;) W dodatku same dokumenty odbiorowe są wypisane. Da się je zgromadzić nawet jeżeli się ich nie ma - np. nie małem odbioru gazu, to wystawili mi kopię, a wykonawca miał protokół szczelności i też dał kopię potwierdzoną za zgodność. Jak pomyślałem ile instytuacji ma mój stary adres, to włos się jeży na głowie. Najważniejsze już wiedzą gdzie mieszkam. Z kolei przy każdej fakturze (prowadzę działalność), ciągle się pytam jaki adres mają w komputerze.

tak jak napisano "opcjonalnie" czyli nie trzeba - bylem i zlozylem ten dokument, przyjeli i ma ktos przyjechac niby spisac licznik - w ciagu 2ch tygodni, po tym ma przyjsc nowa umowa pocztą. choc to spisywanie licznika jest bezsensu bo przeciez podalem im stan licznika. ale przyjmuje ze po prostu chcą wycisnac jeszcze co sie da :) na razie minelo okolo tygodnia, czekam

Hej,

ja też mam mniej więcej ten etap ;-) złożyłam papiery i jak po 2 tygodniach ani kolesi ani umowy to napisała do nich maila i na drugi dzień ktoś się odezwał z hasłem "to my pani licznik założymy, na termin chcieliśmy się umówić" gdy wytłumaczyłam, że "ja tylko taryfę chcę zmienić" to umówili się na spisanie licznika za 2 tygodnie... Proponuję zainterweniować, może się z Tobą szybciej skontaktują...

Jeśli masz blisko na Maślice to koparkowy z nowej budowy szeregówek koło Zielonego Wzgórza tanio robi prace ziemne. Nie miał skarpownicy ale szeroką łyżką ładnie mi rozgarnął to co było na działce i co przywieźliśmy. Nie mam do niego telefonu ale jeśli przyjedziesz na Siedlecką to go spotkasz bo wiem że mieszka w baraku na budowie.

Jeśli masz blisko na Maślice to koparkowy z nowej budowy szeregówek koło Zielonego Wzgórza tanio robi prace ziemne. Nie miał skarpownicy ale szeroką łyżką ładnie mi rozgarnął to co było na działce i co przywieźliśmy. Nie mam do niego telefonu ale jeśli przyjedziesz na Siedlecką to go spotkasz bo wiem że mieszka w baraku na budowie.

Dzięki. Sprawdzę namiar :-)

A jak dalej sobie radziliście z wyrównaniem tej ziemi? Mam teraz stan taki jak piszesz - wyrównane przez koparkowego ale wiadomo idealnie nie jest.

I nie chcą żeby dołączyć im zaświadczenia od elektryka o pomiarach itd ?

Bo w sumie jak się składa takie oświadczenie to chyba trzeba mieć papier o tych pomiarach w ręce.

Czy może się okaże, że pomiarów też nie trzeba robić...

do zmiany taryfy nie potrzebują

składamy ZGC + wniosek o zmianę umowy kompleksowej - oba dokumenty na stronie tauron

czyli samo zgc nie wystarczy? ja już się pogubiłam. Najlepsze jest to że jak podpisywałam umowę czyli 21.10.2014 to informowałam Panią z którą tą umowę podpisywałam że to już nie jest plac budowy i zamierzamy się wprowadzać niedługo, zostałam poinformowana że potrzebne mi jest pozwolenie na użytkowanie. Czyli zostałam wprowadzona w błąd, mogę na ową przemiłą Panią jakąs skargę złożyć czy coś;)

wysłałam im już sam druk ZGC, czyli mało muszę jeszcze raz razem z wnioskiem ehh:/

juz widze u góry małym druczkiem,że razem z wnioskiem należy złożyć, tak to jest jak się nie czyta wszystkiego:/

Witam,

szukam wykonawcy mebli kuchennych. Mam w planie meble białe lakierowane na mat z frezowanymi uchwytami. Czy ktoś mógłby polecić jakąś sensowną i sprawdzoną firmę od mebli kuchennych? Robiłem już wcześniej meble w różnych miejscach, ale jakoś nie miałem szczęścia do wykonawców.

Pozdrawiam :)

My najprawdopodobniej będziemy robić u Drzazgi na Karmelkowej - po rekomendacji znajomych, opiniach w necie i wstępnej wycenie.