wojgoc 29.01.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 lockter,Ty masz jaki etap budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 29.01.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 już mieszkam ale bez zgłoszenia końca budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.01.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 to nie pisz o tym - jeszcze ktoś Cie zakabluje.Nie brakuje na forum takich ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 29.01.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 ale ja tam mieszkam jako stróż tylko przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.01.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Teraz dopiero zacznie się bieganina bo trzeba przepisac prąd w energetyce, zmienić zameldowanie, wszystkie dokumenty, banki.... Potwierdzam W dodatku same dokumenty odbiorowe są wypisane. Da się je zgromadzić nawet jeżeli się ich nie ma - np. nie małem odbioru gazu, to wystawili mi kopię, a wykonawca miał protokół szczelności i też dał kopię potwierdzoną za zgodność. Jak pomyślałem ile instytuacji ma mój stary adres, to włos się jeży na głowie. Najważniejsze już wiedzą gdzie mieszkam. Z kolei przy każdej fakturze (prowadzę działalność), ciągle się pytam jaki adres mają w komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 31.01.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 tak jak napisano "opcjonalnie" czyli nie trzeba - bylem i zlozylem ten dokument, przyjeli i ma ktos przyjechac niby spisac licznik - w ciagu 2ch tygodni, po tym ma przyjsc nowa umowa pocztą. choc to spisywanie licznika jest bezsensu bo przeciez podalem im stan licznika. ale przyjmuje ze po prostu chcą wycisnac jeszcze co sie da na razie minelo okolo tygodnia, czekam Hej, ja też mam mniej więcej ten etap złożyłam papiery i jak po 2 tygodniach ani kolesi ani umowy to napisała do nich maila i na drugi dzień ktoś się odezwał z hasłem "to my pani licznik założymy, na termin chcieliśmy się umówić" gdy wytłumaczyłam, że "ja tylko taryfę chcę zmienić" to umówili się na spisanie licznika za 2 tygodnie... Proponuję zainterweniować, może się z Tobą szybciej skontaktują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 31.01.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Czy ktoś może polecić koparkowego do niwelacji działki? z zachodniej strony Wrocławia? Musimy się pośpieszyć bo nam sąsiedzi ziemię podbierają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 31.01.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Jeśli masz blisko na Maślice to koparkowy z nowej budowy szeregówek koło Zielonego Wzgórza tanio robi prace ziemne. Nie miał skarpownicy ale szeroką łyżką ładnie mi rozgarnął to co było na działce i co przywieźliśmy. Nie mam do niego telefonu ale jeśli przyjedziesz na Siedlecką to go spotkasz bo wiem że mieszka w baraku na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 31.01.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Jeśli masz blisko na Maślice to koparkowy z nowej budowy szeregówek koło Zielonego Wzgórza tanio robi prace ziemne. Nie miał skarpownicy ale szeroką łyżką ładnie mi rozgarnął to co było na działce i co przywieźliśmy. Nie mam do niego telefonu ale jeśli przyjedziesz na Siedlecką to go spotkasz bo wiem że mieszka w baraku na budowie. Dzięki. Sprawdzę namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 31.01.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Jeśli masz blisko na Maślice to koparkowy z nowej budowy szeregówek koło Zielonego Wzgórza tanio robi prace ziemne. Nie miał skarpownicy ale szeroką łyżką ładnie mi rozgarnął to co było na działce i co przywieźliśmy. Nie mam do niego telefonu ale jeśli przyjedziesz na Siedlecką to go spotkasz bo wiem że mieszka w baraku na budowie. A jak dalej sobie radziliście z wyrównaniem tej ziemi? Mam teraz stan taki jak piszesz - wyrównane przez koparkowego ale wiadomo idealnie nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorajka 02.02.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 a tam w rubryce z oswiadczeniem o stanie technicznym to może być mój podpis i dane czy to musi być upoważniony elektryk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarco 03.02.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 a tam w rubryce z oswiadczeniem o stanie technicznym to może być mój podpis i dane czy to musi być upoważniony elektryk? ja złożyłem z własnym podpisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 03.02.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 I nie chcą żeby dołączyć im zaświadczenia od elektryka o pomiarach itd ? Bo w sumie jak się składa takie oświadczenie to chyba trzeba mieć papier o tych pomiarach w ręce.Czy może się okaże, że pomiarów też nie trzeba robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.02.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 ode mnie energetyka nie wymagała pomiarów już w grudniu 2012, były natomiast potrzebne w starostwie do zgłoszenia zakończenia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarco 03.02.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 I nie chcą żeby dołączyć im zaświadczenia od elektryka o pomiarach itd ? Bo w sumie jak się składa takie oświadczenie to chyba trzeba mieć papier o tych pomiarach w ręce. Czy może się okaże, że pomiarów też nie trzeba robić... do zmiany taryfy nie potrzebują składamy ZGC + wniosek o zmianę umowy kompleksowej - oba dokumenty na stronie tauron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorajka 03.02.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 czyli samo zgc nie wystarczy? ja już się pogubiłam. Najlepsze jest to że jak podpisywałam umowę czyli 21.10.2014 to informowałam Panią z którą tą umowę podpisywałam że to już nie jest plac budowy i zamierzamy się wprowadzać niedługo, zostałam poinformowana że potrzebne mi jest pozwolenie na użytkowanie. Czyli zostałam wprowadzona w błąd, mogę na ową przemiłą Panią jakąs skargę złożyć czy coś wysłałam im już sam druk ZGC, czyli mało muszę jeszcze raz razem z wnioskiem ehh:/ juz widze u góry małym druczkiem,że razem z wnioskiem należy złożyć, tak to jest jak się nie czyta wszystkiego:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 03.02.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 do zmiany taryfy nie potrzebują składamy ZGC + wniosek o zmianę umowy kompleksowej - oba dokumenty na stronie tauron Ale przed złożeniem wniosku, warto już posiadać papier z pomiarami... tak formalnie żeby się np. daty zgadzały. Najpierw pomiary, potem wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AW1971 04.02.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam, szukam wykonawcy mebli kuchennych. Mam w planie meble białe lakierowane na mat z frezowanymi uchwytami. Czy ktoś mógłby polecić jakąś sensowną i sprawdzoną firmę od mebli kuchennych? Robiłem już wcześniej meble w różnych miejscach, ale jakoś nie miałem szczęścia do wykonawców. Pozdrawiam My najprawdopodobniej będziemy robić u Drzazgi na Karmelkowej - po rekomendacji znajomych, opiniach w necie i wstępnej wycenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 06.02.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 nie wiem czy nie zostanie to potraktowane jako reklama, ale polecam interior-online.com.pl, stronka jeszcze w budowie. Stolarz kontaktowy, robi dobrze i w miarę tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.02.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 forgetit,nic z tej stronki nie można się dowiedzieć.A co Ty u niego robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts