Frankai 27.04.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Co do wypaczania drzwi: z tego co do tej pory rozkminiłem w temacie doboru drzwi to chyba istotny wpływ ma miejsce montażu drzwi, tj. strony świata, zadaszenia i inne. Nie "czuję" jeszcze tego, które - gdzie się lepiej nadają. A co tu więcej rozkminiać? Jeżeli masz drzwi osłonięte od słońca i deszczu, to masz dużo większe szanse, że będą OK. Jeżeli są nieosłonięte, to południowe słońce i zachodnie słońce, oraz zachodni deszcz mogą drewnianym zrobić przykrość. Nie wiem czy to marketing, ale niektóre firmy radzą do drzwi drewnianych dodatkowo płatne okucia, które ryglują drzwi w większej ilości miejsc. Ja nie mam problemów ze swoimi drzwiami (Lupol, meranti) jeżeli chodzi o prężenie, ale są solidnie ukryte i wziąłem te lepsze okucia. Miałem natomiast problem z lakierem i zbyt długo zostawioną taśmą - złuszczył się miejscami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmol 30.04.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam, W okolicach 15km na północ od Wrocławia poszukuję firmy do montażu ogrodzenia panelowego (ok. 120mb).Czy ktoś mógłby polecić ekipę do takiej pracy, bo ja szukam kogoś od listopada 2014 i nie mogę znaleźć - albo za drogo albo bez pojęcia ale największy kłopot to KOMPLETNY BRAK SZACUNKU DO CZASU KLIENTA. Wyceniają nie widząc działki, wyceniają i nie chcą robić potem, umawiają się i nie przyjeżdżają wcale, chcą tylko montować a materiał to najlepiej jakbym sam im przywiózł i jeszcze podawał. Jeszcze kilka tygodni tak będzie i powymieniam nazwy tych pseudofirm nie tylko tu na forum. Cały dom człowiek postawił bez problemów a jak przychodzi do płotu to pół roku bujam się ze znalezieniem ekipy.Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CODI 02.05.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Witam Poszukuje sprawdzonej firmy od wentylacji mechanicznej z Wrocławia lub okolic. Pozdrawiam Kolego Dawmel, Znajdziesz kogoś podziel się proszę opinią i namiarem. Wprowadziłem się bez zakonczonej wentylacji, poki co otwieramy po prostu okna. Idzie lato wiec nie jest to problem ale przed zimą muszę to zakonczyć. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekT 03.05.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Witam,Dom buduje pod Wrocławiem od strony Trzebnicy.Szukam hydraulika:50 m2 podłogówki + 3 grzejniki w sypialniachrozprowadzenie wody i kanalizy do kuchni + 2 łazienki. Jak ktoś może kogoś polecić to proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafBed 03.05.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Witam, Dom buduje pod Wrocławiem od strony Trzebnicy. Szukam hydraulika: 50 m2 podłogówki + 3 grzejniki w sypialniach rozprowadzenie wody i kanalizy do kuchni + 2 łazienki. Jak ktoś może kogoś polecić to proszę o namiary. Witam, U mnie (Oborniki Śląskie) całościową instalację wykonywał Piotr Kupis z Trzebnicy. Polecam bardzo bardzo. Człowiek bezobsługowy. Normalny. Nie z tych "najlepszych" tel. 696 423 577 Można śmiało powołać się na Rafała z Obornik Śląskich. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.05.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Witam, W okolicach 15km na północ od Wrocławia poszukuję firmy do montażu ogrodzenia panelowego (ok. 120mb). Czy ktoś mógłby polecić ekipę do takiej pracy, bo ja szukam kogoś od listopada 2014 i nie mogę znaleźć - albo za drogo albo bez pojęcia ale największy kłopot to KOMPLETNY BRAK SZACUNKU DO CZASU KLIENTA. Wyceniają nie widząc działki, wyceniają i nie chcą robić potem, umawiają się i nie przyjeżdżają wcale, chcą tylko montować a materiał to najlepiej jakbym sam im przywiózł i jeszcze podawał. Jeszcze kilka tygodni tak będzie i powymieniam nazwy tych pseudofirm nie tylko tu na forum. Cały dom człowiek postawił bez problemów a jak przychodzi do płotu to pół roku bujam się ze znalezieniem ekipy. Z góry dzięki za pomoc. http://metalsycow.pl Sprawdz, u nich. Wykonywali ogrodzenia u kilku osob z grupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malawi 07.05.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Witam Poszukuje sprawdzonej firmy od wentylacji mechanicznej z Wrocławia lub okolic. Pozdrawiam U mnie wentylacje wykonywała firma Skaven z Kiełczowa. Mam mistrala i od 3 lat chodzi bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malawi 07.05.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Witam, W okolicach 15km na północ od Wrocławia poszukuję firmy do montażu ogrodzenia panelowego (ok. 120mb). Czy ktoś mógłby polecić ekipę do takiej pracy, bo ja szukam kogoś od listopada 2014 i nie mogę znaleźć - albo za drogo albo bez pojęcia ale największy kłopot to KOMPLETNY BRAK SZACUNKU DO CZASU KLIENTA. Wyceniają nie widząc działki, wyceniają i nie chcą robić potem, umawiają się i nie przyjeżdżają wcale, chcą tylko montować a materiał to najlepiej jakbym sam im przywiózł i jeszcze podawał. Jeszcze kilka tygodni tak będzie i powymieniam nazwy tych pseudofirm nie tylko tu na forum. Cały dom człowiek postawił bez problemów a jak przychodzi do płotu to pół roku bujam się ze znalezieniem ekipy. Z góry dzięki za pomoc. Z ogrodzeniem to problem. Też szukałem dobrego wykonawcy i znalazłem ale cena mnie powaliła. 150m z bramą - panel z podmurówką cena 28 tyś plus vat. Zrezygnowałem i teraz ogrodzenie robi mi ekipa spod miasta Łodzi. Będzie zwykła siatka- ale mocna , podmurówka specjalnie wzmocniona - działkę atakują dziki. Cena 16500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawmel 10.05.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 U mnie wentylacje wykonywała firma Skaven z Kiełczowa. Mam mistrala i od 3 lat chodzi bez zarzutu. Malawi dzieki za info. Mam kilka ofert na reku w tym jedna z firmy Skaven. Proponują nam Mistral PRO 600 EC .Mam tez oferte na ten sam reku na rurach spiro z firmy Comfortis z Trzebnicy. Obecnie zastanawiamy sie nad wyborem jednej z tych firm. W następnym tygodniu stratujemy ze ścianami parteru tak wiec musimy podjąc decyzje przed zalaniem stropu. Budowa w Pęgowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 11.05.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Nie rób na spiro, tak się już zwykle nie robi. Ja mam reku Brink 400 i na kanałach elastycznych i też wszystko działa bez zarzutu. A robiłem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 11.05.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 dawmel Przede wszystkim porównaj technologie jakie Ci firmy proponują, na tym etapie dużo można zmienić i zaprojektować tak aby dobrze ukryć rury. Na elastycznych kanałach PCV z skrzynkami rozprężnymi na pewno robi się szybciej, łatwiej to poukrywać i wyregulować a ciężej coś popsuć na etapie projektu.U siebie robiłem samemu mam zarówno spiro, kanały płaskie PCV jak i parę koncówek na felxach DEC'a i tez działa. Każdy materiał ma jakieś wady i zalety, choć ze spiro jest zdecydowanie najwięcej zabawy, szczególnie przy izolowaniu kanałów i wymaga projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malawi 11.05.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Malawi dzieki za info. Mam kilka ofert na reku w tym jedna z firmy Skaven. Proponują nam Mistral PRO 600 EC .Mam tez oferte na ten sam reku na rurach spiro z firmy Comfortis z Trzebnicy. Obecnie zastanawiamy sie nad wyborem jednej z tych firm. W następnym tygodniu stratujemy ze ścianami parteru tak wiec musimy podjąc decyzje przed zalaniem stropu. Budowa w Pęgowie. To będziemy sąsiadami. Ja mieszkam w Pęgowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szb 11.05.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Witajcie, Jesteśmy z żoną na etapie przygotowania do rozpoczęcia budowy. Ma ktoś może używaną rozdzielnię RBT na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 11.05.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Poszukuję ekipy lub ekip do wykonania - odwodnienia (spięcie rur spustowych z studnia chłonną, lub systemem rozsączania)- utwardzenie terenu + kostka brukowa- ogrodzenie z bramą przesuwną itp. rejon zachodni Wrocławia w okolicy złotnik, możecie polecić jakieś sprawdzone ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 12.05.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Malawi dzieki za info. Mam kilka ofert na reku w tym jedna z firmy Skaven. Proponują nam Mistral PRO 600 EC .Mam tez oferte na ten sam reku na rurach spiro z firmy Comfortis z Trzebnicy. Obecnie zastanawiamy sie nad wyborem jednej z tych firm. W następnym tygodniu stratujemy ze ścianami parteru tak wiec musimy podjąc decyzje przed zalaniem stropu. Budowa w Pęgowie. A u mnie dla odmiany Comfortis na spiro z ich projektem (optymalizacja mojego). Instalację na 170m2 położyli w 2dni. Serwis gwarancyjny na telefon. Jedna z lepszych ekip na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.05.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Zadawałem już raz to pytanie, ale brak było chętnego - czy ktoś chciałby przejąć funkcję moderatora grupy? Ja z racji braku potrzeb budowlanych rzadko odwiedzałem forum, a od 2 miesięcy inne czynniki mnie jeszcze bardziej ograniczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szb 15.05.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 a nie może być kilku moderatorów?może jakby były 2-3 osoby, które miałyby uprawnienia to byłoby lepiej - o ile oczywiście to technicznie możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.05.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Nie wiem czy technicznie możliwe, ale tak czy owak - ja za rzadko bywam i chcę się zrzec. Co prawda grupa jest zdyscyplinowana i bodajże dwa razy interweniowałem przez te kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 17.05.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Jakbym zaczynał budowę to może i bym skorzystał, bo bywałem bardzo często, teraz zaglądam regularnie, ale nieczęsto. Był niedawno temat ogrodzeń, więc przy okazji zapytam, gdzie w normalnych cenach kupić ogrodzenie panelowe, Wrocław/na zachód od Wrocławia, oraz podmurówkę do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 20.05.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Jakbym zaczynał budowę to może i bym skorzystał, bo bywałem bardzo często, teraz zaglądam regularnie, ale nieczęsto. Był niedawno temat ogrodzeń, więc przy okazji zapytam, gdzie w normalnych cenach kupić ogrodzenie panelowe, Wrocław/na zachód od Wrocławia, oraz podmurówkę do tego. też bym się podpiął pod to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts