Wojtek62 25.08.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 BK,nie każda teściowa lubi robic rentgena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.08.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Jasne - teściowa dzieci popilnuje albo zosta teściwą w domu samą na swobodne dokonanie oględzin i wizytacji a sama z dziećmi przyjedź to nie takie proste, bo dzieci będzie 2 moich, 2 szwagierki i 2 szwagra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 25.08.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Ivo,to zapowiada Ci się wesoly weekend, chyba u vardo będzie spokojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.08.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Ivo, to zapowiada Ci się wesoly weekend, chyba u vardo będzie spokojniej już się boję czy nie rozniosą mi tego naszego w końcu całkiem nowego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 25.08.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Nie było mnie trochę, a tu takie nowości. U BK prawie fundamenty gotowe u wszystkich praca wrze, a u mnie klapa. Ciekawe czy zdąże w tym roku chociaż fundamenty postawić. O jakim spotkaniu piszecie ? Dużo osób się na nie wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 25.08.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 u vardo - w żarowie, to chyba niedaleko twojej budowy w każdym razie na pewno bliżej niż ode mnie przyjedziesz na plotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 25.08.2004 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 hej hej czy ktoś z was planuje okiennice zamiast rolet? Ivo ty jak widzę msza w tej mierzez pewne dośwaidczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 25.08.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 co do ciastek - jak za tobą chodzą słodycze to musisz koniecznie zjeść bo oznacza to że twój organizm bardzo tych napoleonek potrzebuje Drzwi - p. Cerkawski (Czerkawski?) tel 343 94 29, powołaj się na koniecznie na panią Jolę Jarosz z firmy Prym Pol Gdzie na Avicenny sa wanny? Taaaak, z ciastkami to sobie tak właśnie tłumacze I z dziewczynki sie ciesze bo tez uwazam ze grzeczniejsze i szybciej sie rozwijają. Co to za pan od drzwi? Firma, przedstawiciel, stolarz? A gdzie dokladnie te wanny to ja nie wiem, tyle ze na tej ulicy... Nasz majster od instalacji powiedzial ze maja tam duzy wybor. My planujemy okiennice zamiast rolet ale to pieśn przyszłośći i pewnie ostatni (glownie ozdobny) element jaki pojawi sie nan naszej budowie. Dzisiaj w tym temacie wiem tyle ze mi sie takie rowiazanie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 26.08.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Dzień Doberek wszystkim zapracowanym Budującym! Nikt nie ma czasu zajrzeć do Klubu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 26.08.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 hej,o jakim klubie myslisz kapelusik?pogoda służy budowaniu i kopaniu i póki co me przepowiednie pogodowe się sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 26.08.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 hej hej czy ktoś z was planuje okiennice zamiast rolet? Ivo ty jak widzę msza w tej mierzez pewne dośwaidczenia Ja myślę o roletach, ale co dac w wykuszu to nie wiem. Poszukuje dobrego cieśli do obróbki płatwi , może ktoś ma namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.08.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 to ja może o budowaniu ponieważ niedługo będą budować u nas ściany i stawiać dach najwyższy czas myśleć o aranżacji wnętrz kto ma płytki w salonie - i czy to dobre rozwiązanie? na pewno ze względu na dzieci biegające z tarasu no i nie ma wtedy grzejników w pomieszczeniu (podłogówka) u mnie się aż prosi podłogówka - 4 duże okna, 2 wyjścia na taras, kuchnia w któej nie ma miejsca na grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 26.08.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 BK,a młody nie jest alergikiem?ja mam tak samo jak Ty i nie robię podłogówki na całości tylko fragmentami bo jak mówi pediatra powietrze z podłogówki unosi kurz, roztocza itp na wys. ok 35-50cm czyli na wys. twarzy siedzącego sobie na podłodze dzieciaka i sprzyja to alergiom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.08.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Słyszałam że to o kurzu przy podłogówce to takie obiegowe opinie, niekoniecznie zgodne z prawdąw mieszkaniu mam więcej kurzu niż w domu - bo mam firany których przecież nie pierze się codziennie, a poza tym płytki chyba łatwiej utrzymać w czystości robisz podłogówkę na całości? i dajesz kafle i drewno na podłogówkę?czy podłogówka tylko na części, a część w grzejnikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 26.08.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 BK,schody, holl, wiatrołap chce zrobić z kamienia, salon z deski okrętowej , jadalnia i kuchnia w kaflach lub kamień i tam częściowo podłogówka, reszta tradycyjne ogrzewanie, aha robię odkurzacz centralny bo to super wygodna rzecz i po części antyalergiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 26.08.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Klub Budujący miaam na mysli. U moich rodzicow s a kafle na podlodze na calzm parterze domu.Przypominaja drewno + taka maja fakture. Kazdy, kto pierwszy raz je widzial myslal, ze to drewno. Kafle latwo sie czyszcza i do woli mozna uczeszczac trasa taras-salon-kuchnia. Przy podlogowce w zimie cieplo w nozki, a latem woda w rurkach stanowi dodatkowy czynnik schladzajacy pomieszczenia. My alergikami nie jestesmy- problemu z pylkami nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 26.08.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 dobrzyk,z praktyki dnia codziennego odpowiem Ci, że to nie jest bzdura, ale nie jest tez regułą że wszystkie dzieciaki sa wrazliwe na różne rzeczy będące w powietrzu.zrób fotę podczerwienią a zobaczysz rozkład powietrza przy podłogówce, ja bynajmniej u siebie nie zrobię wyłącznie ogrzewania odlogowego tylko fragmentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.08.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 słyszałam że podłogówka daje bardzo fajny klimat zastanawiam się nad podłogówką w jednej części domu - dziennej i tradycją w drugiej - sypialnianej, w tej drugiej części byłaby podłogówka tylko w łazience, myślałam też o panelach drewnianych (nie laminowanych) nadających się na podłogówkę a jak się wam śpi w pokojach z ogrzewaniem podłogowym? dlaczego się mówi że nie nadaje się do sypialni co do kurzu - jest wszędzie, koleżanka ma naprawdę alergiczne dzieci, przez co codziennie ściera i zmywa pokoje ok. 2 godzin - w nocy, kupuje specjalne środki na roztocza - raz na pół roku wydatek 300 zł i dodatkowo cały dom jest czyszczony tym specyfikiem, inaczej dzieci się duszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 26.08.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Rodzice na górze mają grzejniki, dlatego nic nie moge powiedzieć na temat spania przy podłogówce. Jak sie budowali iles tam lat temu, to wtedy też były takie opinie, żeby nie dawać podłogówki do sypialni, bo kurz lata na wysokości łóżek. Dlatego nie dali.Ale potwierdzenia na to nie mieli, podczerwienią pokoi nie naświetlali. My planujemy mniej więcej taki sam rozkład: dół z podłogówką, zaś góra - tradycyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 26.08.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 dobrzyk, z praktyki dnia codziennego odpowiem Ci, że to nie jest bzdura, ale nie jest tez regułą że wszystkie dzieciaki sa wrazliwe na różne rzeczy będące w powietrzu. zrób fotę podczerwienią a zobaczysz rozkład powietrza przy podłogówce, ja bynajmniej u siebie nie zrobię wyłącznie ogrzewania odlogowego tylko fragmentami ja mam podłogówkę w całym domu i twierdzę że z tym fruwającym korzem nie masz racji. Raz że podłogówka grzeje w dużej mierze przez promieniowanie a nie konwekcję dwa róznica temperatur w pomieszczeniu w zależności od wysokości wynosi 3-4 stopnie a przy takiej róznicyruch powietrza jest minimalny a już z pewnością mniejszy jak przy ogrzewaniu grzejnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts